виско
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Jikata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540ia
Re: виско
ми не е нормално,нормално е при самото палене да се вклиу4ва за малко и после 4ак когато достигне определена температура ,но не и преди стрелката на температурата да е ударила средата
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Перката на виското се върти още от момента в които запалиш-нито за малко нито за много,върти се постоянно ! Друг е въпроса ,че виското се зацепва при определена температура и започва да се върти с оборотите на двигателя.За бавното загряване си виж термостата 

- dragohr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 39 tds sedan
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
dragohr написа:Колегата е прав, мойто съм го зацепил принудително и колата пак си загрява нормално.
Т'ва "принудително" "зацепване" с рапидките е голяма простотия ако е така..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
alex2001 написа:а проблем ли е че зацепва по рано. може ли затова колата да загрява по бавно
Колега имаш термостат за смяна, затова ти загрява по бавно.

- dragohr
- кандидат ентусиаст
-
Колега с рапидки няма как да стане, щото има големи вибрации и ще се развинтва постоянно. Зацепил съм го, като го изкормих, пробих му 4 дупки м/у съединителния диск и корпуса, и съм му притегнал 8мм болтове с контри. Но за съжаление колегата е прав че става като самолет, което страшно много ме дразни и при първа възможност ще го подменя или просто ще го махна, защото наистина е доста отвратително, пък и ако ти бачка термостата няма голяма файда от това. Аз това го направих щото мойто така и така не работеше а ми трябваше колата в неделя и нямаше от къде да взема термостат. И тъй като не е много скъп, ще взема да си купя резервен, да не се занимавам с простотии. Просто го вметнах за пример, че и постоянно да работи не би трябвало да даде кой знае каква разлика, и неможе да загрява по-бавно заради виското, освен ако не я караш само с газ до ламарината.. 

Последна промяна dragohr на 22 Авг 2010, 10:04, променена общо 1 път

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Имах ауди 8ца 4.2 и на него бях набил 2-рапидки в силикона и така се прибрах от гр.Прилеп (македонско) Като се прибрах дадох 380-лева и се оправиха нещата.. Казаха ми обаче че имало опасност перката да се щупи и да помеля водния радятор.. За това ти казвам за всеки случай да го смениш! 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- dragohr
- кандидат ентусиаст
-
Колега прав си, ако не е балансирано правилно се получават едни много гадни вибрации и радиатора ще ти е най-малкия проблем. Аз мойто сам тествал три пъти докато го нагодя и уж вибрации няма, ама пак му нямам много вяра. 

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
alex2001 написа:а проблем ли е че зацепва по рано. може ли затова колата да загрява по бавно
колега пробва ли с ''вестник'' да видиш дали е зацепено по рано
за мен проблема е в термостата (както и при мен де)
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
И във форума на ford-zimbabve.com има много писано по въпроса, ама колегите карат БМВ-та в България и някак си им се иска да обсъдят темата във форума на БМВ България
.

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2