ASC - колко помага на сняг?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: ASC - колко помага на сняг?

Мнение от bmw325tds » 23 Авг 2010, 10:17

Аз съм доволен от ABS-a и на сухо и на сняг.

vld написа:...А дизел с шпер се кара просто прекрасно.

Надявам се да си прав колега. Сега ще слагам шпер на tds-чето.

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 23 Авг 2010, 10:30

хората за ASC говорят тука...
the project is ready....
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 23 Авг 2010, 11:14

Помага доволно, без проблем си взимаш къвто си искаш завой. Тва, че не можеш да тръгнеш на сняг/лед/ е :mhihi:, верно малко по бавно, ама е много по добре от колкото да пилиш до хасфалт. И разбира се добри зимели.

Аватар
Кара: BMW 318 tds
Мечтае да кара: 730D
Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......

Мнение от iv4ooo89 » 23 Авг 2010, 11:46

Незнам за бмв-то асц-то обаче баща ми има мерцедес Ц250тд с аср което е почти същото,мога да кажа че когато е включено завой си влизаш с пълна газ без да поднася без да да се чуди направо си като на асфалт.Като го изключиш се варти жестоко перфектно :) Обаче затънеш и се окопаш пречи яко,понеже неможе да му даваш газ,ама с газ влизаш насякаде без проблем.Нямам никва система на бмв-то против боксуване и пак си е кола.
Изображение
Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 23 Авг 2010, 14:09

Честно казано повече пречи, от колкото да помага.. Всеки път когато тръгвам по рязко, за да не спирам движението и като ми се включи тоя Трактион (който е като бонус към АСЦ-то) и направо полудявам.. АСЦ - ОFF и всичко е наред :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от kluna_ » 23 Авг 2010, 14:36

Определно добра екстра - както за зимата така и за лятото при екстремни ситуации, които не липсват по нашите пътища. По лесно тръгване на заледен участък, по голям контрол в/у колата при завой и рязко подаване на газ. По добре е с DSC на бмв но и асц-то си има предимства и недостатъци.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 24 Авг 2010, 9:35

Никога не съм карал БМВ с ASC+Т, а такива с ASR, което се води по-примитивно. На която и друга кола да я има тази екстра, я изключвам, особено зимно време в снега. Просто не става за каране от шофьор с малко по-добри умения от средното, както писа bum_bum. "Тъпите" немци са я сложили за хора, които нямат никакъв усет за управлението на автомобила и го ползват само за придвижване. Не веднъж съм попадал в ситуация, когато не мога да изтегля колата от сняг или лед с включената "екстра" ASR, а в завой си е направо отвратително като усещане, все едно има някой, който натиска спирачката. Истината е че за "коли" с предно предаване на сух или мокър път ASR-а повече помага, при това не във всички случаи. Ако го имах на моята кола, веднага бих го махнал.

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Мнение от Nikolay1 » 24 Авг 2010, 13:30

ивчо3 написа:Никога не съм карал БМВ с ASC+Т, а такива с ASR, което се води по-примитивно. На която и друга кола да я има тази екстра, я изключвам, особено зимно време в снега. Просто не става за каране от шофьор с малко по-добри умения от средното, както писа bum_bum. "Тъпите" немци са я сложили за хора, които нямат никакъв усет за управлението на автомобила и го ползват само за придвижване. Не веднъж съм попадал в ситуация, когато не мога да изтегля колата от сняг или лед с включената "екстра" ASR, а в завой си е направо отвратително като усещане, все едно има някой, който натиска спирачката. Истината е че за "коли" с предно предаване на сух или мокър път ASR-а повече помага, при това не във всички случаи. Ако го имах на моята кола, веднага бих го махнал.

Колега не разбрах как така никога не си карал БМВ с тази система, но ако имаше веднага би я махнал, защото не става ?Всъщност дори и при Е36 АСЦ+Т системата работи доста приятно и наистина може да ти спаси гъза без да те орязва твърде грубо. Относно поведението и в сняг, определено изисква добри зимни гуми за да усетиш предимствата и.
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

Потребител
Аватар
Кара: се с жена си
Мечтае да кара: m3

Мнение от ossama » 24 Авг 2010, 16:41

ивчо3 написа:Никога не съм карал БМВ с ASC+Т, а такива с ASR, което се води по-примитивно. На която и друга кола да я има тази екстра, я изключвам, особено зимно време в снега. Просто не става за каране от шофьор с малко по-добри умения от средното, както писа bum_bum. "Тъпите" немци са я сложили за хора, които нямат никакъв усет за управлението на автомобила и го ползват само за придвижване. Не веднъж съм попадал в ситуация, когато не мога да изтегля колата от сняг или лед с включената "екстра" ASR, а в завой си е направо отвратително като усещане, все едно има някой, който натиска спирачката. Истината е че за "коли" с предно предаване на сух или мокър път ASR-а повече помага, при това не във всички случаи. Ако го имах на моята кола, веднага бих го махнал.

Ей заради такива пичове са го сложили :winky: :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 25 Авг 2010, 8:07

Изместихте темата в стил "пречи или помага ABS-а", с каквито се оспами форума преди време. Както с всички електроники, и на тази не трябва човек да се предоверява, особено предвид, че е сравнително допотопна в Е36. Но дори да си познавате добре колата, винаги е добре да има още една възможност. Защото тоя половин метър встрани, дето може да го спечели ASC-то може да е разликата между мантинелата и дерето зад нея. Та, като изключвате разни работи, мислете го като за здравна застраховка в чужбина - обикновено не ти трябва, но пътуваш по-спокойно като я има.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 25 Авг 2010, 17:08

Nikolay1 написа:

Колега не разбрах как така никога не си карал БМВ с тази система, но ако имаше веднага би я махнал, защото не става ?Всъщност дори и при Е36 АСЦ+Т системата работи доста приятно и наистина може да ти спаси гъза без да те орязва твърде грубо. Относно поведението и в сняг, определено изисква добри зимни гуми за да усетиш предимствата и.

Пиши каква е разликата между ASC+T на е 36 и ASR, и двете системи работят на един принцип, специално за БМВ не е необходима тази екстра, защото при потегляне тежестта идва на задните колела, а в завой с по-рязко влизане, ще ти секне кефа, за мен е много по-приятно да плъзна задницата леко в завоя, отколкото някакво си там моторче да ми отнема от газта и да ми бърка изчисленията на траекторията. За онези с предното предаване съм писал- на старт от място помага, само на суха или не много мокра настилка, в сняг е направо кошмар да изкараш колата, при влизане в завой се карат по друг начин и там не е от някакво съществено значение.

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 25 Авг 2010, 17:14

vanka7a написа:Честно казано повече пречи, от колкото да помага.. Всеки път когато тръгвам по рязко, за да не спирам движението и като ми се включи тоя Трактион (който е като бонус към АСЦ-то) и направо полудявам.. АСЦ - ОFF и всичко е наред :yes:

Купи си хубави,нови гуми за задни.

По темата - добра екстра си е. Зимата на потегляне от дълбок сняг помага доста.
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 25 Авг 2010, 18:12

vanci88 написа:
vanka7a написа:Честно казано повече пречи, от колкото да помага.. Всеки път когато тръгвам по рязко, за да не спирам движението и като ми се включи тоя Трактион (който е като бонус към АСЦ-то) и направо полудявам.. АСЦ - ОFF и всичко е наред :yes:

Направо да си взема едни полу сликове, тогава няма да се включва тоя тракшън :mhihi:
Найстина тези системи са за хора, които не усещат колата си, не знаят с каква скорост да влизат по завойте, за жени, които тръгват от 5000 оборота и като забоксува колата на сняг настъпват още повече газта :!:
Също така с малко помощ на съединителя и с вкл. АСЦ+Т пак може да се върти колата на дъжд (тествано).. За сняг няма какво да говоря - и с вкл. системи колата поднесе ли, ще се върти на където си иска.. Ей така 1 приятел се въртя с една Е46-ца :|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 25 Авг 2010, 18:17

разбирасе че помага ,повечето хора просто използват колата за стигане от точка А до точка Б не знаят възможностите и габаритите и :mrgreen: и тн. за такива хора е безценно :D
6>4

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 25 Авг 2010, 18:44

vanka7a написа:
vanci88 написа:

Направо да си взема едни полу сликове, тогава няма да се включва тоя тракшън :mhihi:

Казвам ти го от опит... докато не си купих нови гуми имах чувството,че карам МЗ :mhihi: Втора на 2000 оборота и газта докрай и задницата тръгваше и то на права отсечка...хем си имаха доста грайфер и изглеждаха запазени. Но АСЦто има повече смисъл на 325 бензин и 328 бензин...... на 316,318,320ки и дизелите не ти трябва много- е ако си некадърен вече е друго :mhihi:
36436
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36