закопчаване на клапани
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
закопчаване на клапани
колеги съжалявам ако има инфо но.. кажете някоя актернатива на тези скоби за притискане на пружините при монтаж на клапаните. опитвам се цял ден с някакъв скапан инструмент и не стана.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Re: закопчаване на клапани
Роската в Пловдив!!! 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нямаш скоба или не можеш да работиш с нея? Ако нямаш вземи на заем или си купи, надали е повече от 100лв по менте марките. Ако имаш и не можеш да ги закопчаеш бягай на майстор, че ако падне някой клапан ще си платиш за 100 скоби 

- ares2
- старши ентусиаст
-
скоба имам ,но но е кастъм меид
и не работи добре на тази глава... ще търся оригинална скоба днес

- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
- са за аматьоритеsonny написа:скобите започват от 35лв бре

Веднъж ми се наложо на М42 да копчейме клапани посред нощ.

И какво какво да роди моята инжинерна глава. Използвах една лула и звезда. Процедурата е проста, взимаш една от капачките (лагерни тяло) на разпределителния вал и я обдъщаш на обратно и леко прихващаш гайките колкото да излязат на ниво със шпилките. Редиш си там каквото има пружинки талерки и после идва веселото. За целта са нужни трима човека. Единия драша хлавата да не шава, втория подпира клапана от долу, а третия е с инструмента

Статистически за два часа закопчахме 16-те клапана и след още два мотора беше запален. Невъзможни неща няма, просто аз си казвам че трябва идеята да ти дойде на момента.

Не че неможехме да изчакаме до другия ден, щеше да има скоба и щеше да стане мн по бързо и безболезнено. Една хубава и добра скоба струва 100-тина лева и върши същата работа колкото лулата във сръчните ми ръце.

- ares2
- старши ентусиаст
-
за сега съм в процес на изработка на това чудо. после с една настолна бормашина мисля да натискам за по лесно...
ares2 написа:за сега съм в процес на изработка на това чудо. после с една настолна бормашина мисля да натискам за по лесно...
Това не е лесно за изработка и може да не стане много точно. После как ще натискаш и махаш/слагаш кученцата?
Ще ти трябва още един човек.
Виж схемата (използвах ти картинката за основа):
Това го използвахме и стана много добре, но не на двигател на BMW.
Приспособлението представлява най-обикновена планка с отвор за клапан от едната страна. От другата страна се подпира някъде. А посредата се захваща с болт. Сега не се сещам къде завивахме болта или на някаква шилка...
Но се получава лостов механизам и като се натяга болта се натика само пружината. Останалото е ясно.
Успех!
P.S. Мисля, че завивахме болта на местото на болта за лагерите на разпределителния вал. То нали вала е свален...
Добре де, какъв е проблема да отидеш в един магазин за инструменти и да си купиш свястна скоба, има китайски и зьа 20лв има и хубави за 200-300, аз съм с руска скоба за 50лв и досега празно няма, удобна е, с голямо рамо е и има достатъчно място за вкарване на кученцата, има скоби с малки процепи и при тях е по-трудно.
- ares2
- старши ентусиаст
-
това и направих в краина сметка. купих някаква произведена в ЕУ.. за сега работи добре. остават няколко клапана и главата е готова
благодаря все пак на всички помогнали със съвети
благодаря все пак на всички помогнали със съвети

10 мнения
• Страница 1 от 1