странен плашещ шум или удар в заден мост ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

странен плашещ шум или удар в заден мост ?

Мнение от fil_82 » 24 Авг 2010, 11:03

колеги помагайте преди да отида дами одрежат главата в някой сервиз :) от скоро ми се появи странен проблем при ........ отцепване на скорост най вече при първа и втора се чува Не е шум ами направо се чува удар като че ли се таркаля нещо тежко в багажника и си спрял ряско .....и това го прави най вече на баир на горе при трагване и сменяне на скорост....едно такова глухо плашещо ТУБ иначе си е наред всичко от трета предавка на горе или поне там не се чува ...имам съмнение че е нещо по задния мост или там някаде ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34

Re: странен плашещ шум или удар в заден мост ?

Мнение от nikolayyyyyy » 24 Авг 2010, 11:33

тампоните на моста как са ,отиди да ти ги видят някъде
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 24 Авг 2010, 11:42

аз залагам на гумено каре или т.н. висящ лагер...

Ама така или иначе трябва да я вдигнеш и огледаш... по-скоро да търсиш хлабината/луфта
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 24 Авг 2010, 17:12

nikolayyyyyy написа:тампоните на моста как са ,отиди да ти ги видят някъде

Тампони, да. Сплескват се и удря на желязо като отиде тежест назад. Все пак трябва да идеш да ти ги сменят, щото се избиват с преса.
rwd фен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Мнение от jogr » 24 Авг 2010, 21:31

Както са казали по-горе причините може да са 3! Степенувам ги по най-вероятна :)
- големите тампони на задния мост (около 30лв. бр.) - два са и като са закъсани се чува точно това "блъскане" от 1-ва или задна главно. Също така се получава и едно леко лашкане на задницата при движение с по-висока скорост! Това че се сменят на преса не е напълно вярно - има тема на колега който си ги беше сменил на канал без да сваля целия заден мост. Отделно си има и една специална скоба, с която се вадат тези тампони, но лично аз не съм я виждал.
- следва гуменото каре между скоростите и кардана - цена около 80лв. (по спомен) дизелите най-често ги мятат
- и на последно място висящ лагер- при него се получава по скоро една лека вибрация отколкото блъскането, което си описъл! Не е лошо да го погледнеш и него, защото принципно е скрит от едни "метални кори" и рядко му се обръща внимание :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 24 Авг 2010, 21:46

+1 за големите тампони на задният мост

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 24 Авг 2010, 23:15

И аз имам нещо подобно и при мен със сигурност е износени шлици на полуоската ( хванах полуоската с ръка и като завъртях наляво-надясно голям луфт и чукане ) , много е просто и бързо за проверка. Успех.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 25 Авг 2010, 0:27

и аз съм за тампоните щото и мойте са за смяна но няма време
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

кандидат ентусиаст
Кара: 324 ТД

Мнение от dupeto » 25 Авг 2010, 4:15

аз залагам на висящ лагер... говоря за това дето държи кардана посредата(не съм сигурен на 100 % дали така се казваше). та, миссълта ми е, кво ли не проверявах, гумени карета, полуоски, тампаони заден мост, тамнони на диференциал, накрая го смених това и колата вече спи... симптомите ми бяха.... силно блъскане под задната седалка при потегляне, на 1-ва и 2-ра предавки, след това нямаше проблем. всичко ми излезе 80 лева за ремонта и сега е просто друга кола...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 25 Авг 2010, 13:34

Дали защото при мен бе така или защото пишеш "удар", а не точно "шум" ме навява на мисълта за големите тампони на задния мост - както са отбелязали и доста от колегите по-горе... погледни тази тема и ако имаш тези симтпоми проблема е този и решението му е ясно... 2 тампона (50-80лв за двата) + 100-150лв за работа, ако не си я свършиш сам както мен :)
Ако има нужда от съвети и помощ казвай...

Назад към E34