VW или AUDI?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 19 Ное 2005, 19:00

OPASNO LUD написа:разработките,които са фундаментални излизат първо при фв-иначе

Фундаментално за мен например е Climatronic, DSG, Multitronic, 4motion.... всичките тези неща не мисля, че първо при VW са се появили, а съм направо убеден. Ааа, Мултитроник го няма при тях, а и така е по-добре, че както не му се носи славата на качествен... неа' нужда викам аз още една марка от семейството да страда.

За пумпе-дюзе-то съм напълно съгласен! ;) Но бъдещето се казва "пиезо инжектор" и първо къде го има от всички на света??? Аудиииии :P

btw купих си Бора единствено и само защото не можах да си позволя финасово Ауди каквото исках. Надявам се със следващата засилка да успея след някоя друга година да прескоча нужната парична бариера и да не ми се налага да си взимам VW. ;)
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 21 Ное 2005, 16:08

ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ!!!!!!!!!

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 21 Ное 2005, 16:40

Първо написал съм последните години това значи не 91 92 .Второ бош не част от ауди(относно пиезоинжекцията)Относно Dsg и FSI може да поспорим чии разработки са.Фундаментален означава поставящ основи ,надминаващ времето си.Ауди има такива разработки признавам и предлагам мир защото съществуването на ФАГ обезмисля спора-така може да си пишем 2 дена.Иначе винаги споря (аргументирано) с удоволствие-такъв ми е характера. :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 21 Ное 2005, 19:40

OPASNO LUD написа:Първо написал съм последните години това значи не 91 92 .

Окай, местя се напред във времето :)

OPASNO LUD написа:Второ бош не част от ауди (относно пиезоинжекцията)

Никъде не съм казал подобно нещо! Ако беше така, то пиезо инжекторите сигурно дълго за напред щяха да останат само при Ауди, а не както сега при БМВ, Мерцедес и Фолксваген.

OPASNO LUD написа:Относно Dsg и FSI може да поспорим чии разработки са.

Ми аз мисля така: DSG е ползвало Ауди още по време на рали шампионата. Не мога да си представя, че Фолксваген са имали допир до тази технология по това време. А и да са имали - на кой точно модел да си го забодат? Голф единичка GTI? :roll:

FSI аз поне чух за първи път при Ауди R8 LeMans. Ти ако имаш база данни за друго - ще се радвам да ме корегираш.

OPASNO LUD написа:Фундаментален означава поставящ основи ,надминаващ времето си.Ауди има такива разработки признавам...

:P радвам се, че лесно стигаме до консенсус! Надявам се да е било интересно и на останалите и да не са ни оплюли за off topic (рекалено много).
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 21 Ное 2005, 23:36

Дирекно впръскване в цилиндрите е имало 39 година в автоюнион от което произлизат и фв и ауди,ама тука ще стане мазало щото баш идеите ги е давал Порше и замесваме и третата марка на ФАГ.Иначе ако не се сещаш Порше се оттеглиха и завещаха състезателните технологии на ауди(то от единия джоб в другия)ама се си мисля,че Нардото беше първо с фси :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 22 Ное 2005, 2:19

Не се сещам порше да са се оттеглили. Фердинанд Пийх, чийто чичо е Фердинанд Порше, е директор на управителния съвет на Ауди и в ден днешен. Преди това беше шеф на Фолксваген за дълги години. Демек той и сега лично диктува мнооого от нещата в тази фирма, а същевременно е най-големия акционер във фамилната фирма Порше, така че е стъпил здраво на двата фронта.

Или може би имаш нещо друго под думата "оттгеглил"!?

Преди няколко години имаше генерално пре-структуринане на VAG и не е фирмата Ауди, които взеха званието "спортни" автомобили. Водят ги "premium luxury class". Това, че имат някакви S и RS модели е принципно доста далеч от това, което БМВ примерно би нарекъл спортен автомобил.

Май се отделяме от темата и я правим доста обширна и се чудя дали на някой все още му е интересно да я чете...
Изображение

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 22 Ное 2005, 13:46

OPASNO LUD - виж местата, който Wizi е посочил като местоживеене, после виж ранга му в audibg.com и си помисли дали треа да спориш...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 22 Ное 2005, 18:03

Ще защитава честта на ауди до последна капка кръв и е админ на ауди форума,но с Wizi спора ни по-скоро има спортен характер,а не е тип селски така че не разбирам какво ти пречи.Нищо от това,което съм написал не е грешно или неточно,а относно това коя кола е по-добра бих казал,че фактора преливане на технологиите особено във ФАГ е силно застъпен, така че отговора на въпроса е силно субективен(зависи от приоритетите).Освен това Насти имам правото да споря тъй като имам впечатления от чисто нови коли и от 2те марки(Пасат и А4) и равносметката определено не е в полза на втората

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 22 Ное 2005, 18:43

Пичове, сега ще ви пусна лампата... Нито фолскваген, нито Ауди - истината е в СЕАТ-а, и то ИбиСа, щото ние караме БМВ-та :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deliveryman » 22 Ное 2005, 21:11

OPASNO LUD написа:имам правото да споря тъй като имам впечатления от чисто нови коли и от 2те марки(Пасат и А4) и равносметката определено не е в полза на втората

досега си траех защото и аз съм пристрастен,но това твое изказване е доста нелепо меко казано....единственото което донякъде може да оправдае това твое изказване е само ако говориш за най новия пасат,но пак може да поспорим.
П.С.и аз имам впечатления,няма да казвам повече от теб, да не взема да попадна на някой дилър на VW ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deliveryman » 22 Ное 2005, 21:14

viper написа:Пичове, сега ще ви пусна лампата... Нито фолскваген, нито Ауди - истината е в СЕАТ-а, и то ИбиСа, щото ние караме БМВ-та :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ко викаш за сиата?

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 23 Ное 2005, 14:27

Иби са :mhihi:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 23 Ное 2005, 14:30

Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м42б20 турбо
Детайли за колата: hx35/40 twin scroll

Мнение от S-stail » 24 Ное 2005, 10:53

deliveryman написа:
OPASNO LUD написа:имам правото да споря тъй като имам впечатления от чисто нови коли и от 2те марки(Пасат и А4) и равносметката определено не е в полза на втората

досега си траех защото и аз съм пристрастен,но това твое изказване е доста нелепо меко казано....единственото което донякъде може да оправдае това твое изказване е само ако говориш за най новия пасат,но пак може да поспорим.
П.С.и аз имам впечатления,няма да казвам повече от теб, да не взема да попадна на някой дилър на VW ;)

И аз подкрепям това мнение.За новите не мога да кажа
нищо но казват,че последният пасат е на отделна платформа
от тая на голфове и подобни и бил доста близък до а4.Но
при старите не знам с какво освен с по просторен
салон пасата превъзхожда а4.

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 24 Ное 2005, 12:58

като миаш предвид че аз имах Пасат... с НИЩО!!!!!!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

Предишна

Назад към Извън Темата