BMW се oбединява с Мерцедес!!!!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м42б20 турбо
Детайли за колата: hx35/40 twin scroll

BMW се oбединява с Мерцедес!!!!!

Мнение от S-stail » 20 Ное 2005, 14:22

BMW се убединява с Мерцедес и GM с/у ВАГ/Порше и
останалите марки/главно тойота и хонда/ произвеждащи
хибридни автомобили.Трите гиганта ще си съдействат за
развитието на хибридни автомобили.GM имат такива на пазара,
а Мерседес скоро ще пускат свои,остава да видим с какво ще излезнат баварците.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 20 Ное 2005, 14:59

аз не разбрах много кой с кого се Убединявт и срещу кого, но допускам че имаш предвид Обединяват :roll:
Последна промяна Ultimate_driver на 21 Ное 2005, 18:24, променена общо 1 път

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 20 Ное 2005, 15:24

Не знам какво ще е положението след 10 години, но гледайки какво става и тука и по света ми е ясно че тез двигатели дето ги караме сега ще почнат малко по малко да изчезват.

Само и единствено се надявам че БМВ, Порше, Мазерати и другите господи на автомобилните изделия ще се смилят над нас ентусиастите и че няма да ни оставят да караме некви електрически чекий.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Angel_Georgiev » 20 Ное 2005, 21:07

Ами 2015-та като свърши бензина? Аз ще мина на чайници, а ти... :mhihi:

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 21 Ное 2005, 0:05

Ще се учим да дрифтим с тролеите, то се е видяло... К'во да правиш...
MORE BEER!

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 21 Ное 2005, 3:35

аз го предчуствах това и си купих някоко декара с слънчоглед на село и ще се опрая някак си ... другите да му мислят :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Tiger » 21 Ное 2005, 9:02

нийй печиците ше си ги караме с БиоДизел-олио :idea: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 21 Ное 2005, 9:42

аз пък дотогава мисля да съм се научил да летя :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 21 Ное 2005, 16:59

Без майтап много фермери почнаха да одглеждат рапица,а около Плевен вече има и рафинерийка за биодизел ама май засега е за износ.Проблема е в това,че това че бмв официално нищо не казва по-този въпрос(тоест не го възприема като гориво)

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 21 Ное 2005, 18:28

Био-дизелчето на този етап не е много сериозно гориво,засега главно са остатъчни боклуци :!:
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Ное 2005, 18:32

.
Последна промяна steeN на 31 Дек 2019, 18:17, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Ное 2005, 20:37

ето това не го разбирам. ясно е че трябват нови технологии и сме ударили за момента на камък със акумулаторите та чисто електрическите возила са фантазия все още, ама...

някои карал ли е хибрид? говорил ли е със хора които са си купили хибриди? страшната икономия дето дават се изпарява във момента във които включиш климатика през лятото или подгряването на задното стъкло през зимата.. тойота е лидер във тази технология и въпреки това всичките хора дето ги познавам дето имат приуси които по документи трябва да дават 4.5/100... си фърлят шапките като изкарат 6-7/100.. което като го погледнеш на фона на новите дизели не е хич впечатляващо..

да не говориме че хибридите са около $3000-5000 по-скъпи от същите коли със най-малкия бензинов двигател. една проста сметка сочи че за да "наваксаш" парите дето си похарчил при покупката на хибрид трябва да икономисаш 2400 литра бензин (по 2 лева литъра и 1.6 лева за долар).. и ако предположиш че на всеки 100 км път икономисваш 3 литра бензин сравнено със обикновената кола (нормална кола - 7/100- хибрид - 4/100- което за момента почти никои не успява да постигне във реални условия)- излиза че трябва да изминеш 80к км преди да избиеш парите... да не говориме че тойота дава 160к км гаранция на батериите ($7000)... а после? също не трябва да се забравя че тази кола не може да я правиш на улицата.. само във дилъра... а там.. бият... през портфейла..

та мисълта ми е.. хибридите са хубаво нещо и ще се развиват, но за момента не мисля че са оферта... на този етап.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 22 Ное 2005, 1:18

тцтцтцт айде природния газ става,но тока и биодозела не ми се нравят :roll: ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Angel_Georgiev » 22 Ное 2005, 2:14

OPASNO LUD написа:Без майтап много фермери почнаха да одглеждат рапица,а около Плевен вече има и рафинерийка за биодизел ама май засега е за износ.Проблема е в това,че това че бмв официално нищо не казва по-този въпрос(тоест не го възприема като гориво)

От къде пък тая новина разбра?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м42б20 турбо
Детайли за колата: hx35/40 twin scroll

Мнение от S-stail » 22 Ное 2005, 2:41

alx написа:ето това не го разбирам. ясно е че трябват нови технологии и сме ударили за момента на камък със акумулаторите та чисто електрическите возила са фантазия все още, ама...

някои карал ли е хибрид? говорил ли е със хора които са си купили хибриди? страшната икономия дето дават се изпарява във момента във които включиш климатика през лятото или подгряването на задното стъкло през зимата.. тойота е лидер във тази технология и въпреки това всичките хора дето ги познавам дето имат приуси които по документи трябва да дават 4.5/100... си фърлят шапките като изкарат 6-7/100.. което като го погледнеш на фона на новите дизели не е хич впечатляващо..

да не говориме че хибридите са около $3000-5000 по-скъпи от същите коли със най-малкия бензинов двигател. една проста сметка сочи че за да "наваксаш" парите дето си похарчил при покупката на хибрид трябва да икономисаш 2400 литра бензин (по 2 лева литъра и 1.6 лева за долар).. и ако предположиш че на всеки 100 км път икономисваш 3 литра бензин сравнено със обикновената кола (нормална кола - 7/100- хибрид - 4/100- което за момента почти никои не успява да постигне във реални условия)- излиза че трябва да изминеш 80к км преди да избиеш парите... да не говориме че тойота дава 160к км гаранция на батериите ($7000)... а после? също не трябва да се забравя че тази кола не може да я правиш на улицата.. само във дилъра... а там.. бият... през портфейла..

та мисълта ми е.. хибридите са хубаво нещо и ще се развиват, но за момента не мисля че са оферта... на този етап.

тия хибриди ще са главно дизели+ел.мотор/поне като гледам
мергелите за сега са само с такива ме съмнява от бмв да направят на бензин/,
а за приуса си прав, една корола 1.6ввти гори с литър и половина повече от него но с по малка цена и си е нормална кола,но тези
работи тепърва ще се развиват.

Дизеловата астра която излиза от догодина е с такъв
хибрид,дизел+ел.мотор и около 200коня общо.......
и 0-100 под 8сек. ;)

Следваща

Назад към Основен Форум