мотул (масло)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
Re: мотул (масло)
Привет колега.Значи аз карам с 6100 Synergie+ 10W-40 .за момента не ми гори маслото.колкото сипа толкова махам при смяна с леки отклонения от порядъка на 20-30 мл(една от гарнитурите ми сълзи).мотора е м40 .за тракането особенно нощно време когато е тихо събуждам съседите
.така като го гледам е рятичко доста и не чак толкова мазно.малко като на водичка ми изглежда . 

може всичко да е ,да ама не е бмв 

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
vladye написа:vanka7a написа:Nikolay1 написа:Ако започва да ти го гори след пробег от 5-6000км, пробвай 8100 5W40 X-cess.
На двигател над 200 000км. да сипе синтетично масло ? И мислиш, че няма да му гори масло ? Колега, ако сипе такова масло, момчето, ще му чувам как чукат клапъните чак в нас... Това масло се сипва на нови двигатели, а не който вече не си знаят км. 15в40 или 15в50 според мен е за негоБаси, къде го прати при синтетичното, не знам
ами аз от първа ръка да ти кажа - точно това масло сложих сега и съм много доволен, точно обратното на това което казваш. колата осезамо заработи по-тихо и не го гори, ама грам. пък не знам, е36-цата ми е на 159k, може да минава за нова кола
На 163 000 е моята, ела да пипнеш ауспуха да усетиш дали има поне малко мазно по него

П.С: Това че км. не играят роля за мен са глупости. Не вярвам всички майстори, като си сменям маслото да се интересуват от км. на колата, само защото им изглежда по-запазена

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Преди 2-3 години когато си взех колата първото масло което сипах беше Кастрол 10В40. След 5000 километра долях 1 литър. На следващата смяна сипах Мотул 10в40 по препоръка на масларите и от тогава не сипвам друго. Колкото сипя толкова вадя и колата работи супер. За мене това е маслото! Баща ми зимата си купи дизелов автомобил от друга марка и той също сипа Мотул. Вчера ходих да му сменям маслото и също колкото сипаха толкова извадиха. Сипвам масло само от туба, че нещо нямам доверие на наливното. На моята кола масло, маслен филтър и въздушен филтър ми излиза към 100 лева.
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
Малко не разбрах сега какво да и сложа ,че леко се отклонихте от питанката ми ама карай здраве да има 

БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
vanka7a написа:Сипи му 45в60, може и да не го пипнеКолега, сериозно, гълтането на масло не се дължи на лоши масла... ( Особено Кастрол) Двигателя си ти е на годинки и е на доста километри (най- вероятно). Единственият начин да се оправи това гълтане на масло е:
-смяна на гумички на клапъни
-смяна на сегменти
Слагането на други масла е загуба на време и пари. Ако сложиш по-гъсто масло, може и да има малък ефект, но на твое място бих сменил по-горе описаните неща
Не е точно така, има масла неподходящи за тези двигатели, например карах с тотал кварц, 5w40 и гореше по литър на 4000 км, не пушеше изобщо, само ауспуха беше силно омаслен. Сега съм с мотул 10w40 полусинтетика и за 2000 км разхода е под 1 мм на щеката, което си е съвсем в нормите.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Харченето е не от маслото, а от маторя. 318тдс го карах само с 0/40 и не харчеше грам. За 3 или 4 години съм долял има няма 500- тина грама един път само лятото, когато ходех с нея всяка седмица до морето.
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка

БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Маслата са две за мен MOTUL и Yacco, за вискозитети и характеристкини, който каквито иска да си избира. Моя избор за сега е VX1000.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Дайте да не обръщаме темата на това кое е най доброто масло. А и за да даваш оценки на маслата би трябвало да си пробвал доста марки все пак 

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2