Проблем с автоалармата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320i

Проблем с автоалармата

Мнение от dexter1119 » 21 Авг 2010, 13:18

BMW 320i 95г., докараха ми го от Италия, има цен. заключване но не е вързано към алармата.
Алармата е оригиналната на BMW, вдига прозорците...мигачите си мигат...индикира отворени врати...
само че НЕ ПИЩИ!!! Един звук не иска да искара, което си е проблем защото като правих каско ония викат - пич нямаш аларма!
Ходих в сервиз дето уж оправят автоаларми и там викат - еми нещо модула...и нищо!
Та въпроса ми е къде да отида за да оправят тази аларма и да я вържат с централното, защото си е готина...нали оригинална с един бутон...или да сложат нова.
Направи ми впечатление, че като отвориш вратите и салона вътре свети постоянно докато не го изгасиш с копчето...дали от това не идва проблема?!
Който учи ще сполучи, който лъже и краде той ще кара - BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i , 143hp
Детайли за колата: е46

Re: Проблем с автоалармата

Мнение от jonybravo_bg » 22 Авг 2010, 10:39

И при мен е така , и аз си търся сервиз. Има някаква грешка , но си трябв анякой дето има понятие. Ако оправиш проблема пиши тука .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 325xi-2001г.

Мнение от emobmw » 22 Авг 2010, 13:30

Мойта като я купих беше същата в Италия е забранено звуковият сигнал на автоалармите и затова ги програмират без звук.Търси някой да ти я програмира наново макар че аз направо си смених алармата тъй като никой в Шумен не успя да я оправи.

Потребител
Аватар
Кара: 328

Мнение от brax » 22 Авг 2010, 15:50

И мойта не пищи мигат мигачите но не пищи. Но пробвах друго на отворена врата натискам палчето дето е на ключалката заключвам със дистанционното и пускам палчето алармата почва да си пищи.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 22 Авг 2010, 20:25

Сменяй алармата. Кой знае колко пари ще ти вземат да я препрограмират и изобщо дали ще го направят :yes:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Авг 2010, 21:30

Аз ти писах и в темата в Сервизно... няма да е лошо да НЕ пускаш едно и също нещо на няколко места...

Има голяма вероятност да НЯМАШ аларма... ами да си е обикновено централно, но си индикира чрез мигачите и т.н... и аз имах такова на мойта.... само че това не е аларма...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 22 Авг 2010, 21:35

Абсолютно. Индикирането с мигачи и вдигането на стъклата си е функция на комфорт модула и централното. Отиди да ти поставят елементарна българска аларма, която се командва от централното ти, тоест от оригиналния ти ключ, ако ти е само за застрахователите.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: 318i

Мнение от MALKIA.BMW » 25 Авг 2010, 10:51

няма нищо такова момчета -----пълна глупост е това с програмирането ---- просто алармата си действа но без звук ---- моята също е италианка и е 94-г
много зависи от алармата какъв модел е но повечето дето са платката за управление на алармата се намира в самата сирена а тя е при двигателя --- просто намирате я каде е и разглобявате след като я разглобите вътре ще видите че има и акумлаторна батерия която е отишла на кино тъй като са стари вече и са на годинки -- просто я махате тази батерия тя е за автономно захранване на алармата -- ако си намерите такава по магазините за еликтроника добре но аз я махнах особеното при нея е че е на 7,2-волта --- предполагам че се е разтекла --- за това добре измивате платката с коресилин и парцалче е не да я давите в коресилина --- на моята имаше едно ключе което изключва звакъ тъй като го нямам за да включа звука --- аз просто запоих едно мосче (пирамичка)за да прехвърля сигнала който отива да това ключе и после до сирената за да го шонтирам и сега си имам и звуков сигнал
трябва да ви кажа че алармата си е доста добра --- два сигнала дава при заключване и един трети при положение че си забравил нещо отворено - капак врата - и един при отключване --- обемните датчици които при мен са два работят и вдигането на стаклата също --- а бе всичко работи нормално дори има и време някаде от 5-секунди да обходи всичко дали е затворено и както трябва
ако има нещо пишете
в началото и аз ходих по алармаджий и питах и всеки ми вика ---брато нова аларма или ако искаш тази да действа 60-лева
ИНТЕРЕСИ
моята кола
BMW

Назад към E36