Проблем при 320i m50b20 ВАНОС!!! PLS HELP!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320i e36 m50
Мечтае да кара: BMW M3

Проблем при 320i m50b20 ВАНОС!!! PLS HELP!

Мнение от Neron_the_wolf » 22 Авг 2010, 12:14

Kолеги здравейте имам следния проблем който опреличавам досущ точно като този тук на тази кола това е ///М'ков мотор моя е 320и м50б20 но пробелма е досущ като този колата ми издава същотото свистенe усилете добре и ще чуете някакво свистене има при мен е ама без капка разлика 1:1 от какво може да е ? По надоло има един коментар при клипа че било от стартера и човека казва смени го с здрав и всичко ще сеоправи доколко разбира и дали е това вия ще кажете благодаря предварително ето и клипчето ---> http://www.youtube.com/watch?v=MT2Drykn ... re=related И ПАК КАЗВАМ НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ТОВА ЧЕ ВИДИТЕ ЛИ МОТОРА МИ РАБОТИ КАТО ///М'ковия СТАВА ВЪПРОС ЗА СВИСТЕНЕТО. Но го хванах от къде точно е зад дебитомера има една траба която влиза в двигателя от нея излизат още две други еднната е като отдушник а другата е за моторчето на празния ход доколкото го виждам отгорна страна така че проблема е фиксиран и двете траби са цепнати и смуче въздох от там от това се е чувало и свистенето нищо сложно но когато не си имал този проблем и си мислиш че едва ли не може да е всичко. И все пак благодаря за мненията. Но определено доста време отне днес цял ден по аутодата замерих всичко почти дебитомер, ланди сонди, свалих всички бубини за свещи миене с спирт защото гумата се втвърдява и с времето понякога става като проводник това изклучих цял ден за да видя че е от нещо обикновенно.... А майсторите само като я чуят навсакъде и край младеж от това кола вече не става нов двигате.. друг нов ванос.. трети тая кола как още кара :)
Последна промяна Neron_the_wolf на 22 Авг 2010, 20:05, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Проблем при 320i m50b20 ВАНОС!!! PLS HELP!

Мнение от bum_bum » 22 Авг 2010, 18:52

Тоя клип е за стържещия звук при паленето. При работещ мотор звука си му е чудесен, малко се съмнявам и твоя та е същия като на м-ката ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 22 Авг 2010, 19:01

Ех, да вадеше звук като Пауъра :mhihi: Колега, 100% ти говориш за някакво виене може би при подаване на газ. Това сиг. е от някоя ролка (може би на алтернатора). Използвай търсачката, имаше на скоро момче с такъв проблем :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Neron_the_wolf » 22 Авг 2010, 20:23

Забравих да кажа че причината да проверя всичко е не само това свистене ами и голям разход 27 на 100 градско :) колата при настъпване първо забиваше муцуната и като че се чуди дали да трагне или не след това зацепва тръгва но пак не както трябва. Отделно на празен ход даваш газ качваш до 2500 оборота например и ряско махам крак от педала и се наблудаваше следното оборотите падат до 1500 и даржат там близо 30 сек. след това пак постепенно нормализират.... Дано все пак това само да е проблема но до тук след цял ден ровене по двигателя достигнах до този проблем и сега ще сменя тази траба и ще видим какво ще стана и нещо друго отдоло от кадето излиза от тази траба за която ви казвам намираща се след дебитомера точно от която излизат още два маркуча единия е като отдушник а другия за моторчето на празен ход си ми висеше просто така надоло без да е включено кадето и да било и накрая от маркуча е като кука изкривен и железна траба и просто си виси сега утре ще купя всичко ново ще го сменя и ще видим дали ще решим проблема дано да стане. За сега това утре ще пиша пак.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 23 Авг 2010, 22:54

Ламбдата сиг. е за смяна. Ако колата след 3000 оборота забива муцуната значи е дебитомер. Ходи на диагностика за това с оборотите, някой датчик е :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 25 Авг 2010, 11:16

Тва са малко се получава като да хвърляме боб.Този шум от клипа е възможно да се получи от разбити лагери на алтернатора.Индентичен случай сме имали на М50.Забиването на дали има общо с шума,най вероятно ламба,дебитомер или разпръсквачи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 25 Авг 2010, 15:56

Ами TPS?! Потенциометъра за позиция на дроселната клапа/педала на газта? Също би могъл да е причина за забиването при разко натискане на газта, мисля... :?:

Потребител
Аватар

Мнение от Neron_the_wolf » 25 Авг 2010, 16:42

След смяна на маншона работата с двигателя се успа работи отлично оборотите са като заковани, след натискане на газ и ряско пускане на педала се нормализират за секунда отлично само свистенето остана аз мислех че може да е от това че смуче въздух през скъсания маншон но не това е било проблема сега всичко е ок само ще трябва да проверя как е разхода но двигателя работи просто неможе да се усети че е запален. От тук само остава да видя от къде може да е свистенето напълно е възможно както колегата казва да е и от разбити лагери на алтернатора... Ако трябва да призная никога на колата не са сменяни от както е в мен ремъци и ролки дали може да е от тях?

Назад към E36