За почистването на климатика

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

За почистването на климатика

Мнение от I.V.G. » 20 Авг 2010, 13:21

Това е предупреждение за всички които мислят да си почистват въздуховодите и по точно тези които са на централната конзола.Онази вечер реших да направя тази процедура,вкарах маркучето през клапите изпразних си флакона и се прибрах.На сутринта резултата беше че радиото се беше скапало,от някъде беше прокапало върху него и изгоряло.Та мисълта ми е като пръскате въздоховодите изваждайте си касетофоните,моят е оправен вече с 300 зора срещу 28лв, платката била много зле.Айде и внимавайте.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re: За почистването на климатика

Мнение от LUCIFER'S » 20 Авг 2010, 13:48

I.V.G. написа:Това е предупреждение за всички които мислят да си почистват въздуховодите и по точно тези които са на централната конзола.Онази вечер реших да направя тази процедура,вкарах маркучето през клапите изпразних си флакона и се прибрах.На сутринта резултата беше че радиото се беше скапало,от някъде беше прокапало върху него и изгоряло.Та мисълта ми е като пръскате въздоховодите изваждайте си касетофоните,моят е оправен вече с 300 зора срещу 28лв, платката била много зле.Айде и внимавайте.

така не се прави.... през дупката на таралежа или пробиваш др малка.... много калпаво си подходил... той резултата за тва е такъв. цял флакон е много !!!

П.С. по-добре без пробиване защото като нищо някой ще пробие и радиаторчетата :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ E36,E39,E46,E91,E53

Мнение от tihomir_valkov » 21 Авг 2010, 12:53

Колеги как е най правилно да се направи тази процедура ,че и на мен ми предстой такава процедура

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 21 Авг 2010, 15:29

Колега имаше тема с описание и снимки как точно да се направи, потърси я!
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 21 Авг 2010, 15:56

Ivo_Borisov написа:Колега имаше тема с описание и снимки как точно да се направи, потърси я!

Ето я темата http://www.bmwtips.com/tipsntricks/AC/smell.htm
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 22 Авг 2010, 0:02

LUCIFER'S написа:
I.V.G. написа:Това е предупреждение за всички които мислят да си почистват въздуховодите и по точно тези които са на централната конзола.Онази вечер реших да направя тази процедура,вкарах маркучето през клапите изпразних си флакона и се прибрах.На сутринта резултата беше че радиото се беше скапало,от някъде беше прокапало върху него и изгоряло.Та мисълта ми е като пръскате въздоховодите изваждайте си касетофоните,моят е оправен вече с 300 зора срещу 28лв, платката била много зле.Айде и внимавайте.

така не се прави.... през дупката на таралежа или пробиваш др малка.... много калпаво си подходил... той резултата за тва е такъв. цял флакон е много !!!

П.С. по-добре без пробиване защото като нищо някой ще пробие и радиаторчетата :mhihi:

Имам си и дупка до радиаторчето ама пак засмардява.Аз предупреждавам да внимавате, а пък вие си знаете какво да правите :lol:

Назад към E39