вода в картера на е30 моля помогнете

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

вода в картера на е30 моля помогнете

Мнение от stivi_78 » 20 Авг 2010, 3:26

от скоро я имам тая е30-ка 316 1.8карборатор 84г.пьрво надуваше в охладителната система и се оказа гарнитурата на главата.сменихме гарнитурата,запалихме я нямаше никакви проблеми,работи на място 2-3 4аса вси4ко ок.покарах я около 100км и я вкарахме в сервиза за смяна на гарнитура на картера.след като го свалихме се видя 4е има вода в него и беше по4нала да преси4а маслото.откьм страната на ангренажа се виждаше 4е направо си те4е вода надолу кьм картера. та вьпроса ми е някои имал ли е подобен слу4аи,да каже каде да тьрсим този проблем и има ли нещо общо сьс смяната на гарнитурата на главата?благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: вода в картера на е30 моля помогнете

Мнение от KPETEH » 20 Авг 2010, 9:41

Да колега. Случая ти е с водната помпа. Или тече, щото си е изживяла живота или както в моя случай течеше поради липса на гарнитура между помпата и блока. Вода в картера не ми е влизала обаче. За съжаление при м21 се свалят доста неща за да се смени, включително и ангренажния ремък. Помпата ми струваше 63 лева барабар с гарнитурка.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 20 Авг 2010, 11:40

Това не се ли води м10 :kuku: пък и от водна помпа ще му тече отвънка водата а не в картера :mhihi:

Колега да не е пукната тиквата или да сте обърнали гарнитурата?

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 20 Авг 2010, 12:53

при м10 става така като се разцъфти блока под водната помпа и си тече в картера :kuku:

П.С.Имам перфектен блок ако се окаже той :mhihi:
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 20 Авг 2010, 14:49

пък и от водна помпа ще му тече отвънка водата а не в картера

Е аз тфа казвам, че на мен не ми е влизала водата в картера, но тече точно от където описва той. Ама нали ще сменят гарнитура на картер. Дали не е влязла водата от там докато са го сваляли?! Колко да е била тази вода? А колко да е било това масло, след като сте го източвали? То проблема не е само водата в картера, ами и теча. Та първо оправете теча и после пак вижте за вода. Тъй сметам аз. :winky:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kolite da se 4upqt
Мечтае да кара: E30 s izgled kum zvesdite(kabrio)mai mu vikat :D
Детайли за колата: E30 s dve porti namru6tena usmivka na farovete s lupi i kunec :)

Мнение от Egoist » 20 Авг 2010, 15:07

а като сменяхте гарнитурата на главата източихте ли водата от системата може като сте махали главата да е влязла малко вода ;) :)
всеки истински ентусиаст рано или къснно прави двигателя на мармалад :)

Потребител
Аватар

Мнение от stivi_78 » 21 Авг 2010, 7:50

благодаря на всички отзова ли се на вьпроса ми!проблема с общи усилия е на лице.има скьсана гарнитура м/у ангренажния капак и блока точно на отвора,които се явява преходен от блока кьм помпата кьдето тя засмуква водата.просто либсваше парче от гарнитурата и явно е прегоряла.

Назад към E30