Колебая Се Помогнете
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Re: Колебая Се Помогнете
Plamen_Shopov_BMW написа:Ако искаш по-бърза кола (което не ти препоръчвам), 325-цата е правилния избор, НО едва ли, ще намериш читава, почти на 90% съм сигурен.
Просто се произвеждат до 95-та год, което ще рече, че са доста старички и рядко се намират хубави, да не говорим за България. Има хубави 25-ци разбира се, но повечето не искат да се разделят с тях или цената е доста солена.
Лично аз преди 5 год бих избрал е36, но сега когато имам повече опит, искам е39. Разхода на една читава 523-ка не мисля, че ще е по-голям от на една 325-ца, особено като имаме предвид, че 25-цата най-вероятно ще е позидухана вече... кола от този тип най-често се кара в критичните и се правят какви ли не издевателства над нея. Не слушай никой който ти казва: карана е в Германия от баба и т.н. това са глупости, е36 купе с м50б25 мотор няма да се кара от старец![]()
защото съм чувал доста такива ''историики'' .
Е39-ката е много по-комфортна, дори за заклет фен на е36 сигурно ще е по-хубаво да се вози в нея от колкото в тясната 3-ка, ако си по-едър и нямаш намерение да караш като луд си вземи е39, вероятно ще има и повече екстри.
Поддръжката обаче е по-скъпа при 5-цата.
А друг вариант е - е36 323и, м52б25 мотор, пак е 2.5 но е по-нов, този мотор също е пъргав и е по-икономичен от м50б25, а най-важното може да се намери доста по-читава такава кола, защото ще по-нова.Избора на кола много зависи и от това с какви пари разполагаш. Моя съвет е да си вземеш 4 цилиндрово БМВ като за начало, нека да бъде 318ис, че другите са доста слабички. Има много хубави и лачени ИС-ки с доста екстри, вече там можеш да прецениш дали искаш м42 или м44 мотор, разхода няма да е и висок. А свикнеш ли с колата, с това да караш можеш да си вземеш 28-ца ако толкова държиш на е36 и искаш пъргава кола.
Това ти препоръчвам и аз

- BMW 645ci
- Потребител
-
- Кара: E34 520i
- Мечтае да кара: BMW M Power
JOGI написа:странна ситуация
по щатските форуми гледам като купят на 16-18 годишните 325 или 328 коментарите са- хубаво, че не са ти взели ваще бърза кола, та поне ще се научиш да караш и такива разни
и в същото време някой има ли бмв за първа кола/е36/ е някакъв едва ли не ебаси късметлията
иначе и аз препоръчвам кабрио, тва за тея години е идеално
Аз имам БМВ Е36 за първа кола колега (ако мога така да те наричам).Аз също съм на 18г. и съм фен на марката от доста отдавна (да не прозвучи банално , но откакто се помня) именно затова и исках БМВ.На момчето,пуснало темата мога да му кажа да си вземе това , което му харесва.Аз също не бих взел 325-ца като за начало (лично мнение).

- nowayout
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м42, 530d e60 '06
- Мечтае да кара: s85b50
- Детайли за колата: e60 530d M57D30T2
никой незнае пича колко кара и некара.. и да си говорим реално ако нямаш акъл и с 16-ка... стават бели , а като има някакво сиво вещество и М-ка да му купят пак ще кара.. Пич ти си преценяш, каквато и кола да вземеш в началото умничката докато се опознаете
и успех с покупката 

Bayerische Motoren Werke ..
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Добре дошъл в форума!
Ето я твоята кола според мен viewtopic.php?f=46&t=204523 Не съм я гледал на живо и не познавам човека, който я продава, но всеки ден се чудя защо още си няма нов собственик за тия пари (не съм кандидат, щото след като купих нови гуми на мойта "баба" бюджета ми се поизчерпа
)
Ето я твоята кола според мен viewtopic.php?f=46&t=204523 Не съм я гледал на живо и не познавам човека, който я продава, но всеки ден се чудя защо още си няма нов собственик за тия пари (не съм кандидат, щото след като купих нови гуми на мойта "баба" бюджета ми се поизчерпа

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
На твое място бих взел 5-цата,няма място за сравнение в комфорта на 2-те коли,успех!
- vanka7a
- ентусиаст
-
darko1 написа:На твое място бих взел 5-цата,няма място за сравнение в комфорта на 2-те коли,успех!
На 18 години дали търси комфорта ? Аз съм на 21 и пак бих избрал малко по- леката, по-агресивната и по- стабилната кола пред комфортната

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
metodi80 написа:DirtySouth написа:Защото си лягаш в 9 часа и пиеш хапчета против деменцияНяма как на 22 години която и да е е39 да ми хареса освен М
Стига инфантилни истории ....
Па можеби не е лошо да опиташ от комфорта на е39 и тогава да говориш ...
Знаеш ли с Е39 как минавам през врачанските дупки - на 3-та ...... , а с Е36 на първа с полусъединител (щото квото и да си говориме Е36 вози кат дърво ..). Нямат общо във возията двете коли ....
Ти се изказа , все едно тука пишат пенсионери....
Да за това си взех е36 Купе със спортно окачване , защото искам да ми вози като яхта когато карам (возя се зад волана) към пощата да се наредя за пенсията

Ето ми колата на зимните 15ки , дали търся комфорта ?
I'm slowly drifting

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Тва, че 5ци се карат предимно от по-възрастни хора, не би трябвало да го спира. Всеки с вкуса си, имал съм 8 5ци (e34 до e60) и 2 3ки (е36 325i и е46 330ci)
E36 e за хора, които не гледат возия и комфорт, а по-скоро визия и няква набедена рацерска слава
(да не ми се обиди някой) Най-масовото бмв, а е мн далеч от концепцията какво трябва да е едно бмв, предвид имиджа на марката.
Ето ти една бавна и тежка 5ца за чичковци какво прави на купето, което си си набелязал.
http://www.youtube.com/watch?v=9ToefZwLSO8
Според мен, тези коне са ти много като за първа кола, ако държиш толкова на марката и задното предаване, започни с нещо четирицилиндрово.
E36 e за хора, които не гледат возия и комфорт, а по-скоро визия и няква набедена рацерска слава

Ето ти една бавна и тежка 5ца за чичковци какво прави на купето, което си си набелязал.

Според мен, тези коне са ти много като за първа кола, ако държиш толкова на марката и задното предаване, започни с нещо четирицилиндрово.

Чшшш... Ако имаш акъл в главата и стълбовете не ти се превиждат на кегли, а колата на топка за боулинг, взимай от 320 нагоре
Аз за първа кола взех 320ска (вярно, че не е36, но все пак...), дойде ми таман, но 2 години по-късно, вече ми се иска по-мощна, че ми умаля
Ама лошото е да седнеш на М3 за първа кола, че после ако ти умалее, филма е много голям, съскащ и за много болни хора
Не, че бих отказал, ама ще ме е страх всеки път като сядам в нея
И все пак, гледай да е читава колата
А като я купиш, преценявай много добре местата, на които ще раздаваш газ с нея
Успех 

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- vanka7a
- ентусиаст
-
Преди време и аз така като теб. "Каква Е36-ца да си купя, дайте препоръки" Тогава ми казаха: "Избери читавата!". Аз така и направих и не съжалявам, че карам ИС-ка, но сега ми се кара нещо по-мощно или поне да е 6-так
И аз така ще ти кажа: "Купувай читавото и запазеното БМВ", без значение 5-ца ли е или 3-ка 

- kik_777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36-ци
- Мечтае да кара: e30-ка
Ако си вземе is-ка може и от рано да откаже марката ( да ме извиняват всички почитатели на мотора ), а сега по същество. От посочените 2-ва вариянта ще ти предложа 3-ти, вземи си е36-ца м52б20 по силна година и си карай, без М-пакет и други такива глезотии ( тъкмо няма да ти я пипат пред блока, само да се ядосваш или да се дават пароци за паркинг ). Мое мнение е че първата ти кола ще се троши най-много или недай си боже да претърпиш и някое и друго леко ПТП, за това по удачния вариант е е36. Пък по-нататък ще има и по големи мотори и на по-висок клас може да се метнеш, само здраве да има. И най важното, каквато и кола да избереш: УМНАТА.
*93 Е36-coupe 318is... *95 E36-coupe 320i... *96 E36-coupe 320i... *97 E36-sedan 320i...

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
kik_777 написа:Ако си вземе is-ка може и от рано да откаже марката.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- kalin_peev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 525 тдс 11.98г
Колега вземи е36 купе сега ако не караш кога ще караш, а за мотора не се чуди вземи или 1,8 ис или 2,0 покарай малко като улегнеш малко вземи си и м-ка тогава, щото кола с голям мотор може да кара всеки ама като станеш виртуоз на тази малкия мотор едва тогава си за голям. Съветвам те чисто приятелски, с цел да те предпазя от глупостта, която големия мотор те кара да вършиш. Доста от колегите казват, че ще карат леко пък нека е по-мощна колата, да ама не в началото всички карат ден два леко и после газ, след това гледай снимките на младите хора по некролозите.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Не му пробутвайте гадни коли, като сте нямали пари за над 320 и като бяха акцизите.... за това има толкова "малолитражки". Аз НИКОГА нямаше да взема 20-ска ако можеше просто с лека ръка да си избирам, ама тия пусти акцизи и безпаричие (които като цяло са проблем на българите) понеже бяха доста по-скъпи колите само до преди няколко години сравнение със сега. Само един проблем има с тая 28-мица - да не ти порасне много оная работа, защото караш бърза кола и да стане белята... Иначе успех в търсенето 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
blacksapphire написа:Тва, че 5ци се карат предимно от по-възрастни хора, не би трябвало да го спира. Всеки с вкуса си, имал съм 8 5ци (e34 до e60) и 2 3ки (е36 325i и е46 330ci)
E36 e за хора, които не гледат возия и комфорт, а по-скоро визия и няква набедена рацерска слава(да не ми се обиди някой) Най-масовото бмв, а е мн далеч от концепцията какво трябва да е едно бмв, предвид имиджа на марката.
Ето ти една бавна и тежка 5ца за чичковци какво прави на купето, което си си набелязал.http://www.youtube.com/watch?v=9ToefZwLSO8
Дам и отзад излиза астрата дето е с 1000 кубика под вас и ви разцепва и двамата .... Само се чудя колко още бмв-та трябва да смениш за да разбереш че БМВ не е за драг и истинския кеф е в завоя ,а повярвай ми моето е36 масово и гадно е доста по стабилно . плавно и контрулирано влиза в завоя отколкото твоята лимитирана е39ка

I'm slowly drifting

55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4