Дюзи ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds
Мечтае да кара: MIG29

Дюзи ТДС

Мнение от jogr » 24 Мар 2010, 13:10

Питането е към каращите тдс - имате ли представа дали тези мотори имат подложки под разпрасквачите? Мойте дюзи като ги свалях нямаше подложки (или както там се казва), а в едно руско ръководство четох, че има. Дали предишните "пипачи" по колата са ги затрили незнам, но ако наистина има от къде бих могъл да си намеря (логично втора ръка, но как да разбера дали са читави или са един и същ модел, ако въобще има други)?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Дюзи ТДС

Мнение от Zubcho » 24 Мар 2010, 19:37

Иди на ул.Житница. Като застанеш с лице към ДАП Землене от дясната му страна им един черен и надупчен път. Тръгваш по него и на 20-тия метър стигаш едни газаджии. След газаджийте са дюзаджийте :) На входа на пряката пише сервиз Lucas зелена табела с жълти букви. Та въпросните дюзаджий ще ти направят дюзите срещу 8 лв на дюза.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jogr » 25 Мар 2010, 0:44

Колега на мен дюзите са ми екстра. Въпросът е съществува ли въобще въпросната подложка или не. След доста ровене по сайтове никъде не успях да открия сериен номер или друга следа за съществуването им, но хора силно вярващи в "нафтовите" си умения твърдят, че такива има! :dunno:

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 25 Мар 2010, 0:51

jogr написа:Колега на мен дюзите са ми екстра. Въпросът е съществува ли въобще въпросната подложка или не. След доста ровене по сайтове никъде не успях да открия сериен номер или друга следа за съществуването им, но хора силно вярващи в "нафтовите" си умения твърдят, че такива има! :dunno:

Аве колега ква подложка те гони и тебе.Под разпръсквача да разбирам че дюзата ти пикае ли кво значи трябва да си я разглобил. :?: Ако само си я развил от главата и питаш за дефтунги то няма да ги намериш щото ги няма :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: ма мога да ти дам сериен номер да си ги купиш кажи ся точно ко ти треби :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jogr » 25 Мар 2010, 13:15

Точо за тези дифтунги става въпрос (не съм се изразил правилно). Дюзите са свалени но тях ги нямаше. Ако може да ми напишеш някакъв сериен номер или размер да си ги купя от някъде :bowdown: .

Иначе ето една картинка как изглеждат (в руското ръководство)

diftunga.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Аватар

Мнение от dinozab » 25 Мар 2010, 22:51

BMW № 13 53 2 242 754 :have one:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jogr » 26 Мар 2010, 13:04

Мерси колега :bowdown: точно за това става въпрос!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 тдс
Мечтае да кара: настрани
Детайли за колата: Само шпер.

Мнение от mitio ochite » 28 Мар 2010, 11:27

А погледна ли на самите дюзи няма ли ги,едни месингови дифтунги?Може да има нагар и да не се виждат :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jogr » 28 Мар 2010, 15:02

Точно така е станало. Дифтунгите си ги е имало, но просто не съм ги забелязал :kuku: .

П.С. Нищо поне сега им знам серийния номер! :)

Аватар

Мнение от dinozab » 29 Мар 2010, 9:02

Сменят се задължително при всяко сваляне на дюзите :idea:

Потребител
Аватар
Кара: 325 tds

Мнение от thehunter » 03 Авг 2010, 20:25

здравейте колеги ,
за да не отварям нова тема ще използвам тази на колегата, да ме извини :)
отново става въпрос за дюзи само че на 325 тдс, та проблема ми е следния, като запаля колата и сваля онази коричка отгоре на двигателя , отдолу се виждат едни маркучета които влизат в дюзите,та смених ги днес защото едното беше доста напоено с нафта, но като се загледах по-внимателно забелязах че точно в дъното на дюзата излизат мехурчета, само от едната дюза, другите са си наред, каква може да е причината, и как мога да си я оправя, колко струват тези дюзи . скъпи ли са много ? благодаря предварително

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 тдс
Мечтае да кара: настрани
Детайли за колата: Само шпер.

Мнение от mitio ochite » 04 Авг 2010, 9:40

Причината за теча си е в маркучето,тия мехурчета са от компресията.На дюзата от долу има една медна дифтунка,която трябва да се смени или поне да се почисти.Трябва ти дълбок ключ27 за да я развъртиш :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 17 Авг 2010, 15:02

thehunter написа:здравейте колеги ,
за да не отварям нова тема ще използвам тази на колегата, да ме извини :)
отново става въпрос за дюзи само че на 325 тдс, та проблема ми е следния, като запаля колата и сваля онази коричка отгоре на двигателя , отдолу се виждат едни маркучета които влизат в дюзите,та смених ги днес защото едното беше доста напоено с нафта, но като се загледах по-внимателно забелязах че точно в дъното на дюзата излизат мехурчета, само от едната дюза, другите са си наред, каква може да е причината, и как мога да си я оправя, колко струват тези дюзи . скъпи ли са много ? благодаря предварително

Причината е спукана дюза,все пак вземи и сложи нов маркуч,ако продължи значи,като са ти ги завивали или развивали наскоро са ти я сцепили някъде по пишкат* която излиза от нея и затова прави така.Аз имам същата дюза в нас никъде не виждам цепнатина,но прави балончета в основата и пълни гнездото под нея с нафта.Изпробвах маркучи от 5лв до 20лв и всички течаха....кУсмет
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 18 Авг 2010, 21:03

:shock: :shock: :shock: :shock: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :conf: :conf: :conf:

За мнението над мойто е..... "спукани дюзи"...... КАЛСИКАААААА!!!!! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 19 Авг 2010, 1:07

predel написа::shock: :shock: :shock: :shock: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :conf: :conf: :conf:

За мнението над мойто е..... "спукани дюзи"...... КАЛСИКАААААА!!!!! :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Нещо не ти разбрах сарказма,все пак обясни на колегата по-добре,явно не ме бива,или явно греша някъде.
п.п имам и няколко правописни грешки не забравяй в другия си пост да ги споменеш. :yes:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

Назад към E34