датчик за гориво
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
датчик за гориво
Вчера ми се случи странна случка след едно паркиране. Бях в планината и паркирах колата под наклон(лявата и част беше с поне метър по ниско от дясната) имах чувството че ше се обарна по капак докат паркирам
и така преди да паркирам стрелката на бензина показваше около 15 литра а кат си трагнах 0
има още една подробност капака на резервоара ми беве открехнат вероятно на бензиностанцията не са го затворили добре... и така кое е по вероятно някои да е забелязал че капака е отворен и да ми е источил бензина или от паркитенето да сам прецакал датчика
сложих 20 лв за проба но лампата си свети 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: датчик за гориво
Нито едно от посочените ....
Просто нивомера за гориво е за ремонт (или подмяна) , както на поне 80% от Е36 ...
Има начин да бъда оправен ....
Просто нивомера за гориво е за ремонт (или подмяна) , както на поне 80% от Е36 ...
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
metodi80 написа:Нито едно от посочените ....

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
metodi80 написа:Нито едно от посочените ....
Сигорно си прав но аз до сега подобен проблем не сам имал и все си мисля че е свързано със случката... можеш ли да ми обясниш по подробно как стоят нещата в резервоара до колкото разбрах от други теми е разделен на 2 и ми се варти в главата че може при накланянето горивото да е отишло от едната част в другата възможно ли е

И друго има ли лесен начин да проверя дали имам бензин в момента

колега,пробваи да откачиш едната клема на акомулатора и после пак я сложи и аз имам понякога подобен проблем и така го оправям 

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
За две мин работа е, извади си нивомера, запои си белата жичка...хем ше видиш къде ти е бенза, и не пуши.
- BMW_Sport
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36 и БМВ Е39
- Мечтае да кара: БМВ 335i Е92 и БМВ F10
Колега абсолютно същия проблем имам ... слагам 20 лв стрелката не мърда от червения сектор даже когато навлезе в него и не свети а като тръгне да минава средата и светва ... 

оправи се след като рестартирах от клемата на акумолатора стрелката скочи от 0 на около 20 литра 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
mg87 написа:оправи се след като рестартирах от клемата на акумолатора стрелката скочи от 0 на около 20 литра
Еми значи проблема е точно такъв , какъвто ти казах .... Самия нивомер е за ремонт ....
Ще видиш , че скоро пак ще ти направи тоя "номер" ....
Понеже и при мен се появи подобен проблем и то при байр възможно е да е сдухал и при мен, ще опитам с рестарт от акумолатора да видя какво ще стане, има ли значение коя клема и после прави ли се нещо свързано с комп-а или не? И ако се повтори някой, ако на истина е лесно може да каже как се сваля нивомера и коя е точно жичката за да си ги оправяме на време... 

10 мнения
• Страница 1 от 1