мотул (масло)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
мотул (масло)
Момчета в търсачката нищо не намерих за мотул масло понеже колата ми гори маслото и доливам около 2л на смяна карах и с кастрол 10/40 и с алпин10/40 сега искам да опитам и това масло та какво да е точно маслото колата ми е е36 320 93 год
м50б20 мотор и къде го има в Ямболска област.
Ще сложа и мотул и ако го гори и него ще има ремонт колкото и да ни искам
м50б20 мотор и къде го има в Ямболска област.
Ще сложа и мотул и ако го гори и него ще има ремонт колкото и да ни искам

БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
Re: мотул (масло)
колега,пали колата и ще намериш по бързо .
ако не му звъниш е на тва момче и си готов viewtopic.php?f=63&t=159594
ако не му звъниш е на тва момче и си готов viewtopic.php?f=63&t=159594

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Сипи му 45в60, може и да не го пипне
Колега, сериозно, гълтането на масло не се дължи на лоши масла... ( Особено Кастрол) Двигателя си ти е на годинки и е на доста километри (най- вероятно). Единственият начин да се оправи това гълтане на масло е:
-смяна на гумички на клапъни
-смяна на сегменти
Слагането на други масла е загуба на време и пари. Ако сложиш по-гъсто масло, може и да има малък ефект, но на твое място бих сменил по-горе описаните неща

-смяна на гумички на клапъни
-смяна на сегменти
Слагането на други масла е загуба на време и пари. Ако сложиш по-гъсто масло, може и да има малък ефект, но на твое място бих сменил по-горе описаните неща

- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
То е ясно че смяна на маслото най вероятно няма да оправи проблема ама и без това ми е за смяна защо да не опитам.
А иначе погледнах тук http://www.motul.de/oelberater/auto/det ... id_kfz=229 дават ето тези за моя мотор
8100 X-clean 5W-40
8100 X-cess 5W-40
6100 Synergie+ 10W-40
4100 Power 15W-50
аз мисля да опитам с това 4100 15w-50 ама незнам срещу зимата как ще се отрази че е малко гъстичко мисля
това пиши за него
Техносинтетично® моторно масло специално създадено за високо натоварени бензинови или дизелови двигатели, със или без катализатор.
Подходящо за всякакъв вид гориво: оловен и безоловен бензин, дизелово гориво, газ. Повишена устойчивост при високи температури. Подходящо за
двигатели с повишена консумация на масло.
затова ви питам тук за съвет
А иначе погледнах тук http://www.motul.de/oelberater/auto/det ... id_kfz=229 дават ето тези за моя мотор
8100 X-clean 5W-40
8100 X-cess 5W-40
6100 Synergie+ 10W-40
4100 Power 15W-50
аз мисля да опитам с това 4100 15w-50 ама незнам срещу зимата как ще се отрази че е малко гъстичко мисля
това пиши за него
Техносинтетично® моторно масло специално създадено за високо натоварени бензинови или дизелови двигатели, със или без катализатор.
Подходящо за всякакъв вид гориво: оловен и безоловен бензин, дизелово гориво, газ. Повишена устойчивост при високи температури. Подходящо за
двигатели с повишена консумация на масло.
затова ви питам тук за съвет

БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- vanka7a
- ентусиаст
-
Пробвай
Зимата обаче ще трябва да я разтриваш повечко, защото за мен това масло си е гъсто и е за коли с по- голямо натоварване. Моят двигател си е за 10в40. Но и предполагам км. са й по- малко
Пробвай, нищо няма да загубиш - само може да спечелиш 

- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
Ако започва да ти го гори след пробег от 5-6000км, пробвай 8100 5W40 X-cess.
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
- vanka7a
- ентусиаст
-
Nikolay1 написа:Ако започва да ти го гори след пробег от 5-6000км, пробвай 8100 5W40 X-cess.
На двигател над 200 000км. да сипе синтетично масло ? И мислиш, че няма да му гори масло ? Колега, ако сипе такова масло, момчето, ще му чувам как чукат клапъните чак в нас... Това масло се сипва на нови двигатели, а не който вече не си знаят км. 15в40 или 15в50 според мен е за него

- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
vanka7a написа:Nikolay1 написа:Ако започва да ти го гори след пробег от 5-6000км, пробвай 8100 5W40 X-cess.
На двигател над 200 000км. да сипе синтетично масло ? И мислиш, че няма да му гори масло ? Колега, ако сипе такова масло, момчето, ще му чувам как чукат клапъните чак в нас... Това масло се сипва на нови двигатели, а не който вече не си знаят км. 15в40 или 15в50 според мен е за негоБаси, къде го прати при синтетичното, не знам
Това на колко км. ти е двигателя не е определящо за маслото. Моята баба е на 310 000 км и се кара с 100% синтетичен ЕЛФ, но е била екплоатирана само с качетвени горива, и масла, навреме сменяни, и нямам абсолютно никакви проблеми. Количеството, което доливам от смяна до смяна е точно нула.
ПС. Имам приятел, който кара кола на 200 000 км с масло 0w30 пак ЕЛФ и също така не долива

- Nikolay1
- Кой кашля?
-
vanka7a написа:Nikolay1 написа:Ако започва да ти го гори след пробег от 5-6000км, пробвай 8100 5W40 X-cess.
На двигател над 200 000км. да сипе синтетично масло ? И мислиш, че няма да му гори масло ? Колега, ако сипе такова масло, момчето, ще му чувам как чукат клапъните чак в нас... Това масло се сипва на нови двигатели, а не който вече не си знаят км. 15в40 или 15в50 според мен е за негоБаси, къде го прати при синтетичното, не знам
Колега казах го, защото съм свидетел как двигател на 190000км гореше литър за 10000км от 6100, а с 8100 кара без доливане от смяна до смяна т.е. не говоря на изуст и я кажи защо ще чуваш клапаните у вас, защото маслото е по-рядко и при старт повдигачите се напълват по-бързо или защото когато е загряло и двете са с един и същ вискозитет? Ако говориш за каране на писта там и двете масла не стават. За всеки двигател това си е индивидуално, казвам аз какво съм видял. Поздрави!
Oня русия
Oня русия
- Flymen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e61 530D 231hP
Аз пък карам моя компот с бмв-ско масло 5/40 и нямам никакви оплаквания -нито ми го гори ,нито повдигачи се обаждат.Двигателя е на почти 197000 по километраж ,пък дали са реални нз ,не ме и интересува.Важното е,че си върви с тънко масло и няма проблеми.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Nikolay1 написа: ..... и я кажи защо ще чуваш клапаните у вас, защото маслото е по-рядко и при старт повдигачите се напълват по-бързо или защото когато е загряло и двете са с един и същ вискозитет?
Абсолютно точно ! Погрешно е схващането , че с по-гъстото масло повдигачите /клапните тракат по -малко ! Ако двигателя е много износен и има сериозни хлабини ,тогава е друг филм , но в общия случай синтетичното масло е по-добро от полу-синтетиката ....
Мотула не е лошо масло , в момента карам с Мотул 8100- 5в40. Първоначално (първите 5000км ) бях много , ама много доволен , направо не можех да позная колата , но сега (вече е на 7000км) не ми харесва как работи. До тук изпробвах три типа масло и трите се държат по абсолютно един и същ начин - до средата на препоръчителния пробег са супер и след това - гола вода !
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Колеги, преди няколко месеца пуснах почти същата тема в подраздел Е34 viewtopic.php?f=7&t=198941
Темата породи страшен спор за и против пълната синтетика на мотор, който не си знае километрите ама това е друг въпрос.
В крайна сметка в момента съм с Motul Synergie 6100 15W50 (около 18 лв. за литър). Препоръчват го пред 4100 заради по-добри характеристики при високи натоварвания, но е и по-скъпо. Вече минах почти 2000 км с него и нямам никакви оплаквания. Нито грам изгоряло и мотора е по-тих. Двигателя е М20В20 (с един основен ремонт преди 80000 км.), който се слави като голяма масларка. Преди бях с "прословутия" Кастрол 10/40 и до 5000 км. вече бях претакал маслото от доливане (по 1 литър на 1000 км гореше горе-долу) и вече никога няма да сложа от него. Доколкото знам има само един официален вносител на Мотул и цените са по-добри от другите. Ако някой се интересува да пише на ЛС за да не правим реклама тук.
Темата породи страшен спор за и против пълната синтетика на мотор, който не си знае километрите ама това е друг въпрос.
В крайна сметка в момента съм с Motul Synergie 6100 15W50 (около 18 лв. за литър). Препоръчват го пред 4100 заради по-добри характеристики при високи натоварвания, но е и по-скъпо. Вече минах почти 2000 км с него и нямам никакви оплаквания. Нито грам изгоряло и мотора е по-тих. Двигателя е М20В20 (с един основен ремонт преди 80000 км.), който се слави като голяма масларка. Преди бях с "прословутия" Кастрол 10/40 и до 5000 км. вече бях претакал маслото от доливане (по 1 литър на 1000 км гореше горе-долу) и вече никога няма да сложа от него. Доколкото знам има само един официален вносител на Мотул и цените са по-добри от другите. Ако някой се интересува да пише на ЛС за да не правим реклама тук.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- malenov
- кандидат ентусиаст
-
същият проблем имам и аз , излезнах от основен ремонт преди 5 месеца, на 150000 хил. км. ми е мотора по километраж. Така днес гледам съм навил 5000 и 600 грама масло го няма, направо съм болен. Изключвам вариянта за сегменти и гумички . В момента карам с WOLF 10W40, давайте предложения, защото ще го сменям тия дни .
This is my FREEDOM
- Nikolay1
- Кой кашля?
-
От скъпо масло никога няма лошо, а колко скъпо и какво вече е въпрос на възможности, желание и други фактори, а и в нашата мила страна винаги го има момента с фалшивите продукти. Затова за предпочитане е ако може да се купува масло от чужбина или от официален представител. А за маслото, когато е подходящият вискозитет за дадения двигател винаги техносинтеза ще е по-добър от минералното, синтетиката ще е по-добра от техносинтеза, а естерното ще е по-добро от синтетиката (говоря за Мотул в случая), като всеки по-горен клас масла запазва по-дълго време качествата си.
Oня русия
Oня русия
ами аз от първа ръка да ти кажа - точно това масло сложих сега и съм много доволен, точно обратното на това което казваш. колата осезамо заработи по-тихо и не го гори, ама грам. пък не знам, е36-цата ми е на 159k, може да минава за нова кола

virtue and tranquillity
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2