Имам два проблема ....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Re: Имам два проблема ....

Мнение от ~Мишо~ » 16 Авг 2010, 21:46

А възможно ли е да са свършили накладките,нищо не каза за тях... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36 и БМВ Е39
Мечтае да кара: БМВ 335i Е92 и БМВ F10

Мнение от BMW_Sport » 16 Авг 2010, 21:49

Накладките са чисто нови на 3 месеца ....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 16 Авг 2010, 21:54

теча на масло според мен е от семеринга на коляновия вал - слабо място на Е36 .. значителен е ,трябва да се отстрани

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_Sport » 17 Авг 2010, 14:43

Значи по първия проблем днес срещнах един човек понеже го видях че колата му стържи по същия начин метал с метал , и го попитах и той ми каза ако накладките са нови (аз му обясних че са на 3 месеца) проблема идвал че не били се наместили на мястото си ( имало да стърже стърготини от тях ) че демек проблема идвал от феродото. Замислих се по въпроса защото след това забелязах че като натискам спирачката и те спират да стържат хмм...

По втория проблем оставих вчера следобяд колата на чисто място на асвалт и днес на обяд я проверих отново няма теч ... значи е само омасление ... мисля да отида на канал да изчистя с парцал всичко и да проверя дали ще омасли отново ... :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
Мечтае да кара: цял живот BMW
Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 18 Авг 2010, 13:30

BMW_Sport написа:Значи по първия проблем днес срещнах един човек понеже го видях че колата му стържи по същия начин метал с метал , и го попитах и той ми каза ако накладките са нови (аз му обясних че са на 3 месеца) проблема идвал че не били се наместили на мястото си ( имало да стърже стърготини от тях ) че демек проблема идвал от феродото. Замислих се по въпроса защото след това забелязах че като натискам спирачката и те спират да стържат хмм...

По втория проблем оставих вчера следобяд колата на чисто място на асвалт и днес на обяд я проверих отново няма теч ... значи е само омасление ... мисля да отида на канал да изчистя с парцал всичко и да проверя дали ще омасли отново ... :bchug:

Колега според мен ако са накладките самата инерция на колата ще бъде ''убита'', тоест това стържене е един вид задържане на спирачките и колата ти ще намаля когато я освободиш от скорост. От личен опит го казвам. Пробвай как е като я пуснеш по инерция и сподели. А когато отидеш на канал, вземи си Меглио, обезмаслител, върши страхотна работа и почити с него, после виж как ще е, но си мисля, че щом е изцапано все от някъде е текло и пак ще тече.
При мен имаше подобен теч, оказа се семеринг (поне не беше скъп).

Предварително се извинявам колеги, но искам и аз да попитам нещо. От 3 седмици чувам едно скърцане отпред в ляво, не е тропане, не е чукане, а си е чисто скърцане. Чува се тихо, все още не е станало силно, но когато карам по павета или неравности си го чувам и адски много се дразня. Също така ясно се чува когато спра колата и въртя волана на ляво, на дясно.
Вчера я мих и доста я понамокрих, качих се и хоп, скърцането го нямаше. Така беше известно време и когато изсъхна пак се появи. Сменях десен шарнир преди време, левия беше здрав и не го сменихме, може ли да е от него, да се е разбил вече и за това да скърца така. Когато натисна предницата надолу и я пусна пак се чува звука, мислех, че е нещо от пружината, но дали е възможно ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 18 Авг 2010, 14:52

Plamen_Shopov_BMW написа:...От 3 седмици чувам едно скърцане отпред в ляво, не е тропане, не е чукане, а си е чисто скърцане. Чува се тихо, все още не е станало силно, но когато карам по павета или неравности си го чувам и адски много се дразня. Също така ясно се чува когато спра колата и въртя волана на ляво, на дясно.
Вчера я мих и доста я понамокрих, качих се и хоп, скърцането го нямаше. Така беше известно време и когато изсъхна пак се появи. Сменях десен шарнир преди време, левия беше здрав и не го сменихме, може ли да е от него, да се е разбил вече и за това да скърца така. Когато натисна предницата надолу и я пусна пак се чува звука, мислех, че е нещо от пружината, но дали е възможно ?

Шарнир,ще почне и да тропа...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_Sport » 18 Авг 2010, 17:08

Plamen_Shopov_BMW написа:
BMW_Sport написа:Значи по първия проблем днес срещнах един човек понеже го видях че колата му стържи по същия начин метал с метал , и го попитах и той ми каза ако накладките са нови (аз му обясних че са на 3 месеца) проблема идвал че не били се наместили на мястото си ( имало да стърже стърготини от тях ) че демек проблема идвал от феродото. Замислих се по въпроса защото след това забелязах че като натискам спирачката и те спират да стържат хмм...

Колега според мен ако са накладките самата инерция на колата ще бъде ''убита'', тоест това стържене е един вид задържане на спирачките и колата ти ще намаля когато я освободиш от скорост. От личен опит го казвам. Пробвай как е като я пуснеш по инерция и сподели. А когато отидеш на канал, вземи си Меглио, обезмаслител, върши страхотна работа и почити с него, после виж как ще е, но си мисля, че щом е изцапано все от някъде е текло и пак ще тече.
При мен имаше подобен теч, оказа се семеринг (поне не беше скъп).

Значи колега първо благодаря ти че се отзова и ти !
Да ти кажа вчера докато я карах скърцаше дращеше както си беше от появата на проблема , но в късния следобяд качвам се и я паля да направя някое друго кръгче из квартала да видя как е ...... ами да дращеше много силно но изведнъж изкърца със страхотен вик и спря и до днес нямам вече този проблем огледах да не е надраскан диска или нещо да е станало но не видях повреда и колата се движи добре няма забележки от към тази страна ... надявам се да се е оправило , остана само да оправя това омасляване :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 18 Авг 2010, 17:17

камъчето е излязло и при мен така стана :mhihi:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

Предишна

Назад към E36