Колебая Се Помогнете

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Колебая Се Помогнете

Мнение от Wpb19 » 17 Авг 2010, 11:08

transporter_81 написа::clap: Браво за избора да си купиш баварец :clap: И несе чуди е36 е твоета кола :yes: Успех с покупката :yes:

+1 за Е36-цата. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 17 Авг 2010, 11:09

аз лично след като сляза от 39ката не ми се качва изобщо в 36цата :D
6>4

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 17 Авг 2010, 13:51

Защото си лягаш в 9 часа и пиеш хапчета против деменция :mhihi: Няма как на 22 години която и да е е39 да ми хареса освен М :yes:
I'm slowly drifting
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 17 Авг 2010, 14:31

DirtySouth написа:Защото си лягаш в 9 часа и пиеш хапчета против деменция :mhihi: Няма как на 22 години която и да е е39 да ми хареса освен М :yes:

Не мисля че годините са от значение за вкуса към колите.. ;)
Иначе до автора кажи с какви пари разполагаш..
Е36 принципно и за 4-5к ще вземеш читаво макарче и бензоновите Е39ки са без пари вече..
Виж 28цата на blacksapphire :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Авг 2010, 14:36

DirtySouth написа:Защото си лягаш в 9 часа и пиеш хапчета против деменция :mhihi: Няма как на 22 години която и да е е39 да ми хареса освен М :yes:

Стига инфантилни истории ....
Па можеби не е лошо да опиташ от комфорта на е39 и тогава да говориш ...
Знаеш ли с Е39 как минавам през врачанските дупки - на 3-та ...... , а с Е36 на първа с полусъединител (щото квото и да си говориме Е36 вози кат дърво ..). Нямат общо във возията двете коли ....
Ти се изказа , все едно тука пишат пенсионери....

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 17 Авг 2010, 14:50

бре младо момче на каквото и да се качи, все ще му е кеф да кара, според мен.
аз като взех книжка на 18 карах на баща ми старата лада една година, някой ако ми беше поставил въпроса да избера е39 или е36 - все тая щеше да ми е...стига да се наслаждавам на шофирането ;)
е36 има по-достъпна поддръжка и младежки дух, е39 повече комфорт...въпрос на приоритети.
virtue and tranquillity

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 17 Авг 2010, 16:51

ивчо3 написа:
vanka7a написа:Ако ще взимаш Е36, 6-так - М52 е мотора :yes: (В случая изключваме М пауъра :mhihi: ) Вече с каква кубатура е, ти си избираш. Но повярвай ми, по-добре си вземи нещо до 150 к.с. И аз така като теб преди 2 години, Ауди А4 1.8Т, а ела сега да видиш колко дървета отсякох и какви огради са сложили за такива като мен, на дерето в житница :mhihi: 20-ката си е мощна и не ти трябва повече :yes: Не че не можеш да караш, ама надали ти стига акъла толкова, че да караш по-мощни коли без да се нараниш :bchug:

Не бих предпочел БМВ 20-ска пред ауди А4 1.8Т. Ама нали съм си маниак на задното предаване, за това си карам сешоара. :mhihi:

Е, избрах ИС-ка пред 1.8Т и съм с пъти по- доволен. :mhihi: Причините са много, но не му е тука мястото..

А тия идей за БМВ-та над 2.8, дори не мога да си помисля какво ще стане, ако си купи такава кола пича :kuku: Поредното БМВ давано по новините :dummy: Вървежа на ИС-а ми стига, но определено, ако избирах м/у ИС и 20-ка, бих взел 20-ката :!: Не защото ще върви една идея повече след 100км/ч, ами защото звука от 6 цилиндровия двигател ме кара да се чувствам... пф, дори не мога да го опиша :mhihi:
И все пак съм убеден, че, ако карам 20-ка ще ми се иска ИС, защото в ниските обороти за мен е по-добра :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 17 Авг 2010, 17:57

странна ситуация
по щатските форуми гледам като купят на 16-18 годишните 325 или 328 коментарите са- хубаво, че не са ти взели ваще бърза кола, та поне ще се научиш да караш и такива разни
и в същото време някой има ли бмв за първа кола/е36/ е някакъв едва ли не ебаси късметлията

иначе и аз препоръчвам кабрио, тва за тея години е идеално

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 17 Авг 2010, 18:39

Аз също съм на мнение, че не е добра идея новак (току що взел книжка) да има бмв, камоли пък то да е 192 коня, но най лошото не е точно че ще е бмв, а това че ще му я купят мама и тате, и него ще го боли оная работа за колата и за това как я кара. Знам го това от личен опит, аз самия получих едно фиатче типо 1.4, с невероятните 75 коня, в следствие колата един хубав слънчев ден се узова в една канавка по таван! Едва ли ако тогавашният келеш беше купил колата със собствените си пари, тя щеше да се узове в канавката! :dummy:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bmwboyy » 17 Авг 2010, 19:15

Ами Явно ще се оглеждам за 36-ци za 5/6000 лв.ще се намери някоя читава.
Пичове може да съм млад да нямам кой знае колко опит ама чак пък морги и др... :X
Може да я настъпвам тук там ама не съм камикадзе.

Мерси за мненията и препоръките! :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 17 Авг 2010, 19:28

bmwboyy написа:Ами Явно ще се оглеждам за 36-ци za 5/6000 лв.ще се намери някоя читава.
Пичове може да съм млад да нямам кой знае колко опит ама чак пък морги и др... :X
Може да я настъпвам тук там ама не съм камикадзе.

Мерси за мненията и препоръките! :)

Земи си БМВ и тогава ще си говорим, дали няма да го настъпваш :mhihi: :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: баба 323ти ,
Детайли за колата: hell rot!

Мнение от cesico » 17 Авг 2010, 20:04

ивчо3 написа:Като на 18 годишен младеж ще ти кажа директно, вземай по-мощната кола, всичко останало няма никакво значение. Ако си с повече пари и фен на марката изобщо не се занимавай с тези смешни двигатели на БМВ от 1.8 до 2.5 литра ходов обем. 325 i върви с една идея повече от голф 3 GTI 2 литра, 150 к.с. Мятай се от 2.8 нагоре, като си се спрял на е39, 525 турбо дизела от 160 к.с. е страхотен. Лично ти препоръчвам е46 320d, от по-мощния вариант. Няма нищо общо с тромавия 325 tds на е36.

2.5 Diesel-a ако го вземеш - приготви си още 1000-кинта - ще ти трябват със сигурност.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 17 Авг 2010, 21:56

Първо добре дошъл във форума!
По темата - не те познаваме, не ти знаем възможностите и акъла, за това не е редно да правим коментари като горе прочетените (мое мнение, не ангажирам никого с него). Ако смяташ, че си готов за такава кола - вземай. Пък и да погледнем по-реално - човек ако има амбициите, времето, търпението, а също така и да мисли трезво и да кара с премерен риск, аз лично не виждам какво лошо има да седнеш на вървежна кола, макар и на 18. На мен ми предстои покупка на е36-ца, ориентирал съм се към 20-ка, и съм се наслушал на всякакви коментари. Книжка имам от половин година, ама да не ви казвам колко съм карал до сега, че ще се смеете :D Но съм си поставил определени цели и мисля да ги постигна по възможно най-ефективния начин. Така че всеки решава сам за себе си. Както ти казаха колегите, да имаш BMW и да не му раздаваш яко газ... такъв филм нема ;)
Бих те насочил към е36. Много приятна е за каране, по-лесна поддръжка, като за хора на нашата възраст е много приличен автомобил. е39 е по-скоро семейна, там както каза Metodi80 доминира комфорта.
Успех с покупката и умната! ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
Мечтае да кара: цял живот BMW
Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 18 Авг 2010, 13:15

Ако искаш по-бърза кола (което не ти препоръчвам), 325-цата е правилния избор, НО едва ли, ще намериш читава, почти на 90% съм сигурен.
Просто се произвеждат до 95-та год, което ще рече, че са доста старички и рядко се намират хубави, да не говорим за България. Има хубави 25-ци разбира се, но повечето не искат да се разделят с тях или цената е доста солена.
Лично аз преди 5 год бих избрал е36, но сега когато имам повече опит, искам е39. Разхода на една читава 523-ка не мисля, че ще е по-голям от на една 325-ца, особено като имаме предвид, че 25-цата най-вероятно ще е позидухана вече... кола от този тип най-често се кара в критичните и се правят какви ли не издевателства над нея. Не слушай никой който ти казва: карана е в Германия от баба и т.н. това са глупости, е36 купе с м50б25 мотор няма да се кара от старец :mhihi: :mhihi: защото съм чувал доста такива ''историики'' .
Е39-ката е много по-комфортна, дори за заклет фен на е36 сигурно ще е по-хубаво да се вози в нея от колкото в тясната 3-ка, ако си по-едър и нямаш намерение да караш като луд си вземи е39, вероятно ще има и повече екстри.
Поддръжката обаче е по-скъпа при 5-цата.
А друг вариант е - е36 323и, м52б25 мотор, пак е 2.5 но е по-нов, този мотор също е пъргав и е по-икономичен от м50б25, а най-важното може да се намери доста по-читава такава кола, защото ще по-нова.
Избора на кола много зависи и от това с какви пари разполагаш. Моя съвет е да си вземеш 4 цилиндрово БМВ като за начало, нека да бъде 318ис, че другите са доста слабички. Има много хубави и лачени ИС-ки с доста екстри, вече там можеш да прецениш дали искаш м42 или м44 мотор, разхода няма да е и висок. А свикнеш ли с колата, с това да караш можеш да си вземеш 28-ца ако толкова държиш на е36 и искаш пъргава кола.

ПредишнаСледваща

Назад към E36