Питане от нов фен?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Питане от нов фен?
Здравейте,
нещо много започнаха да ми харесват тези 7-ци и искам да си взема бензинова 7-ца 2002-2004 г.
Моля да споделите за евентуални детски болести/слабости на тези набори.
Какви да отзивите за автоматика на тези модели? Надежден ли е?
Моделът с най-богато оборудване има ли някакво спец. име?
Въобще моля да споделите всичко интересно за колата.
Благодаря предварително!
нещо много започнаха да ми харесват тези 7-ци и искам да си взема бензинова 7-ца 2002-2004 г.
Моля да споделите за евентуални детски болести/слабости на тези набори.
Какви да отзивите за автоматика на тези модели? Надежден ли е?
Моделът с най-богато оборудване има ли някакво спец. име?
Въобще моля да споделите всичко интересно за колата.
Благодаря предварително!

- hristomat82
- Потребител
-
- Кара: BMW E 65
- Мечтае да кара: F1
Re: Питане от нов фен?

От модераторския екип : Опитай се да пишеш малко по-грамотно следващия път !!!
- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
То е хубаво някои които има такава седмица да се изкаже ама явно всички са масони
Най- общо колата е доста здрава и ако е поддържана добре за мен е най-добрият компромис между конфорт и динамика от съответните години.
2002- 2004 най -съществените проблеми са им по електронните модули и като цяло относително големият им брои което е предпоставка за проблеми при едни коли чести при други не.
Автомата е стептроник 6 ст на ZF и е един от най-добрите на големите мотори се чупи на около 300 х км.
Дори и базовото оборудване е доста богато така ,че тва едва ли е проблем по- добре колата да е с ясна история отколкото с някви допълнителни екстри които я ползваш я не.
От тия години според мен 745И е оптималния мотор за е65 , дизела също не е никак за подценяване.
Но няма как да сложиш чертата и да кажеш колко пари струва поддръжката известните в уравнението са само консумативите каското и данъците. Може да караш с години без проблеми може и изведнъж да правиш основен на моторетката те и за тва така падат на цени в ЕU щото там цените за поддържане на такива коли са сериозни .Тук ако си оправен по- скоро приемливи особено ако не ходиш към Камор, Дару.. за цени на части гледай http://www.realoem.com/bmw/select.do за да добиеш няква представа ..примерно аналогичният модел на ауди а8 се държи много по-скъпо и е значително по-трудоемък и тегав за ремонти

Най- общо колата е доста здрава и ако е поддържана добре за мен е най-добрият компромис между конфорт и динамика от съответните години.
2002- 2004 най -съществените проблеми са им по електронните модули и като цяло относително големият им брои което е предпоставка за проблеми при едни коли чести при други не.
Автомата е стептроник 6 ст на ZF и е един от най-добрите на големите мотори се чупи на около 300 х км.
Дори и базовото оборудване е доста богато така ,че тва едва ли е проблем по- добре колата да е с ясна история отколкото с някви допълнителни екстри които я ползваш я не.
От тия години според мен 745И е оптималния мотор за е65 , дизела също не е никак за подценяване.
Но няма как да сложиш чертата и да кажеш колко пари струва поддръжката известните в уравнението са само консумативите каското и данъците. Може да караш с години без проблеми може и изведнъж да правиш основен на моторетката те и за тва така падат на цени в ЕU щото там цените за поддържане на такива коли са сериозни .Тук ако си оправен по- скоро приемливи особено ако не ходиш към Камор, Дару.. за цени на части гледай http://www.realoem.com/bmw/select.do за да добиеш няква представа ..примерно аналогичният модел на ауди а8 се държи много по-скъпо и е значително по-трудоемък и тегав за ремонти
Благодаря на колегата optimist! Такъв отговор търсех.
Въпросът ми не беше колко точно струва поддръжката. Наясно съм, че този луксозен красавец няма как да е с евтина поддръжка. Или както писахте по-горе: Колата дава, но и иска.
Освен това е относително и всичко зависи от самия екземпляр.
Исках по-скоро да разбера има ли "детски болести", които са отстранени след някоя година на производство, за да ги избегна евентуално.
Имам познати с А6 и А8, които се разсипаха от ремонти на автоматици.
Радвам се, бавареца е с надежден автомат.
Според вас на 735 моторът дали ще е слаб за това купе?

Въпросът ми не беше колко точно струва поддръжката. Наясно съм, че този луксозен красавец няма как да е с евтина поддръжка. Или както писахте по-горе: Колата дава, но и иска.
Освен това е относително и всичко зависи от самия екземпляр.
Исках по-скоро да разбера има ли "детски болести", които са отстранени след някоя година на производство, за да ги избегна евентуално.

Имам познати с А6 и А8, които се разсипаха от ремонти на автоматици.

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
nov_fen написа:
Ами да каже някой който е карал и двете, но по данни от carfolio.com ускорението от 0-100 на 735 е 7,5 сек., а на 745 е 6,7 сек. И на двете макс. скорост е ограничена на 250 км/ч. Със сигурност разхода на 735 ще е по-нисък. Затова ако търсиш по-скоро комфорт, а не бързина се мятай на 735. Като гледам и цената им е по-ниска в сравнение с по-голямото братче.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
Субективно има лека слабост при потегляне поне сравнено с моята кола
след което се придвижва много плавно и приятно. В никои случай не е бавна мой приятел които си я кара каза ,че му харчи в софия ~ 16 и ~10-12 извън градско. Паралели с 745 няма смисъл да се правят 45и е съвсем друг мотор и е много по във всякакъв смисъл.
При положение, че и двата са 8-ци разходите по поддръжка сходни, 745 е една идея по-добър избор

При положение, че и двата са 8-ци разходите по поддръжка сходни, 745 е една идея по-добър избор
optimist написа:Субективно има лека слабост при потегляне поне сравнено с моята коласлед което се придвижва много плавно и приятно. В никои случай не е бавна мой приятел които си я кара каза ,че му харчи в софия ~ 16 и ~10-12 извън градско. Паралели с 745 няма смисъл да се правят 45и е съвсем друг мотор и е много по във всякакъв смисъл.
Благодаря за отговора!
Ще се оглеждам и за двата мотора, пък всичко ще зависи от това, доколко е запазен самият екземпляр.

...колега...поддръжката май зависи много от зад воланното устройство...
моята до сега сериозни неща е нямала и е бетон...продавам я може да я видиш ако искаш...и съм сигурен че друга 7-ца няма да погледнеш...

моята до сега сериозни неща е нямала и е бетон...продавам я може да я видиш ако искаш...и съм сигурен че друга 7-ца няма да погледнеш...

pironkov написа:продавам я може да я видиш ако искаш...и съм сигурен че друга 7-ца няма да погледнеш...
Дай повече подробности, линк към обява...
Колеги, как на пръв поглед или по някаква идентификация да позная колата,която гледам дали е дългата база или не? Да не си нося ролетката постоянно.
И освен това има ли някаква закономерност до кой месец/година 7-ците са с оранжеви мигачи отпред и отзад. Защото гледам на някои от 2002 са с бели мигачи, а на други от 2004 примерно с оранжеви? Или това зависи от нивото на оборудване??
Моля за малко разяснения!

И освен това има ли някаква закономерност до кой месец/година 7-ците са с оранжеви мигачи отпред и отзад. Защото гледам на някои от 2002 са с бели мигачи, а на други от 2004 примерно с оранжеви? Или това зависи от нивото на оборудване??
Моля за малко разяснения!

11 мнения
• Страница 1 от 1