Колко е живота на предните спирачни дискове на E39 525tds
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i e46 03'
- Мечтае да кара: 740d f01
Колко е живота на предните спирачни дискове на E39 525tds
Знам, че това е много относително и зависи от карането, но все пак предполагам, че може да има някаква минимална или максимална стойност.
В момента искам да закупя едно e39 525tds на 156 000 км по километраж и знам, че собственика е сменял предните спирачни дискове за 700 лв от камор или дару кар с плътни (невентилирани) и ми стана интересно дали не трябва да изкарват повече км, също така е сменял дебитомер като и за него не намерих конкретни стойностти във форума.
И друг въпрос евентуално ако купя колата ще трябва да сменя предният датчик за външна температура (ударена е бронята отдолу и показва -40) като из форума намерих, че се слага термистор 5 ома и върши същата работа. Някой правил ли го е - става ли и това като вариант?
В момента искам да закупя едно e39 525tds на 156 000 км по километраж и знам, че собственика е сменял предните спирачни дискове за 700 лв от камор или дару кар с плътни (невентилирани) и ми стана интересно дали не трябва да изкарват повече км, също така е сменял дебитомер като и за него не намерих конкретни стойностти във форума.
И друг въпрос евентуално ако купя колата ще трябва да сменя предният датчик за външна температура (ударена е бронята отдолу и показва -40) като из форума намерих, че се слага термистор 5 ома и върши същата работа. Някой правил ли го е - става ли и това като вариант?
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Re: Колко е живота на предните спирачни дискове на E39 525tds
слагал съм но 4,7ком,лъже малко но и това беше вариант нямах и буксата-свикнах му вече
а за дисковете отпред са вентилирани винаги -няма плътни (освен ако не говориш за перфорирани)

а за дисковете отпред са вентилирани винаги -няма плътни (освен ако не говориш за перфорирани)
- bronic
- кандидат ентусиаст
-
хм, значи може и да не съм го разбрал. все пак кола на 150к км нормално ли е да сменя тези неща, сега се сетих, че и водната помпа е сменяна. Иначе колата е комби, качих се да я покарам. Имам познат с Е60 - 530д 218коня и с риск да прозвуча малко смешно - това 525тдс с 143 коня от 0 до 100 имаше същата тяга като това 530д, да не кажа даже и малко по-добре ми се стори. А иначе приемам и мнения за този двигател, че е предразположен към кривене на глава, ако не се поддържа правилно, но искренно се надявам да улуча добра бройка. Предпологам не е хубаво да се ръчка, т.к. е и сравнително старо (края на '99), но също така и предполагам, че нищо няма да му стане ако тръгне да задминавам някой камион в баира и го изръчкам малко.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Ти купуваш кола заради "спирачни дискове" ли?! 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Това с Е60-530d,само ти се е сторило..
По-повод дисковете,щом са сменяни,къв е проблема?Сигурно,ще изкарат още дълго,зависи от твоя начин на каране де..Ако продавача е сменял,найстина тези неща,явно се е грижил за колата си,пък ако и найстина е на тея км.според мен не трябва да има грижа..Дано случиш,колега 

- bronic
- кандидат ентусиаст
-
не разбрах, струва ми се, че не четете 3-те реда които съм написал
ще го компресирам на 1:
колко е живота на предните спирачни дискове при нормално каране? възможно ли е да се износят за 150 000 километра или се износват на над 300 000 (това чух като мнение от майстор)?
Търсих в този форум, както и в английски, никъде не го споменават, само споменават, че трябва да има 20 и не знам си колко ММ минимално. Наистина много зависи от начина на каране предполагам, но въпреки това трябва да има поне някаква бегла норма - дали ще са 100 000 км или 300 000 или 500 000.
ще го компресирам на 1:
колко е живота на предните спирачни дискове при нормално каране? възможно ли е да се износят за 150 000 километра или се износват на над 300 000 (това чух като мнение от майстор)?
Търсих в този форум, както и в английски, никъде не го споменават, само споменават, че трябва да има 20 и не знам си колко ММ минимално. Наистина много зависи от начина на каране предполагам, но въпреки това трябва да има поне някаква бегла норма - дали ще са 100 000 км или 300 000 или 500 000.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Колега,какви са тея дискове дет да карат 300 000км.Аз това,което знам,дискове се сменят на 4смени на накладки 

- samuil_m3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: sl 63 amg black series
bronic написа:не разбрах, струва ми се, че не четете 3-те реда които съм написал
ще го компресирам на 1:
много зависи дали е меко или твърдо е феродото на накладките
- cls6666
- ентусиаст
-
за дисковете -никой не знае колко издържат сменяли сме и на 50000км на нов пасат '04
зависи от начина на каране. знаеш че при автоматика се ползват по често ,аз моите ги смених на 245 000 защото бяха криви
не съди по дисковете за колата,мотора не е въобще калпав
незнам колко пари даваш за тая кола,но аз взех моята с дефекти и с не повече от 1000 лв колата върви без дефекти вече година
зависи от начина на каране. знаеш че при автоматика се ползват по често ,аз моите ги смених на 245 000 защото бяха криви
не съди по дисковете за колата,мотора не е въобще калпав
незнам колко пари даваш за тая кола,но аз взех моята с дефекти и с не повече от 1000 лв колата върви без дефекти вече година
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
cls6666 написа:слагал съм но 4,7ком,лъже малко но и това беше вариант нямах и буксата-свикнах му вече![]()
5КОм е термистора

- cls6666
- ентусиаст
-
5ком се намира трудно,затова сложих 4,7 и поясних че лъже малко 

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Като за начало не вярвай, че колата е на толкова малко км, умножаваш ги по две и чак след това почваш да се питаш вече малко по сериозно защо аджеба е сменяно това или онова
Успех иначе 

- bronic
- кандидат ентусиаст
-
благодаря за последвалите отговори, имаше смисъл в тях.
иначе офертата за колата е 6400 лв като в тази цена влиза:
комплект лети джанти 16" (гъзарски) с гуми на 10к км 215 летни
комплект лети джанти 15" (с много спици - уж са здрави и стават за зимата) с чисто нови зимни гуми
като това е с презункция, че колата я взимам от мой приятел, който я е поддържал добре
единствено което трябва да се прави е - предна броня смяна (може би ще я оправиме в цената на колата) и датчика за външна температура, но щом става с термистор 5К ом'а това е добре
а иначе питам за дисковете понеже от майстор чух, че може малко от малко да се гледа като критерии износването. Според него на Форд дискове се износват на около 300к км при нормално градско каране.
А иначе четох и за разхода и прочетох някакви доста смесени мнения - извън градско сте писали - от 5 и малко до 9-10, градско от 10 до 13-14 и нагоре.
иначе предполагам някъде има тема и за това, но така и така драснах повече редове, та ще питам тука да кажете мнения за нафта откъде се сипва.
Аз знам 1 бензиностанция, точно зад малък градски театър в сервиза на не помня коя марка - майче Ивеко - влиза се в 1 паркинг и има там гориво - нафтата е 2 лв, а95 - 2.06. Познат сипва там бензин и е много доволен, сигурно ще пробвам нафтата но иначе за къде имате добро позитивно мнение?
иначе офертата за колата е 6400 лв като в тази цена влиза:
комплект лети джанти 16" (гъзарски) с гуми на 10к км 215 летни
комплект лети джанти 15" (с много спици - уж са здрави и стават за зимата) с чисто нови зимни гуми
като това е с презункция, че колата я взимам от мой приятел, който я е поддържал добре
единствено което трябва да се прави е - предна броня смяна (може би ще я оправиме в цената на колата) и датчика за външна температура, но щом става с термистор 5К ом'а това е добре
а иначе питам за дисковете понеже от майстор чух, че може малко от малко да се гледа като критерии износването. Според него на Форд дискове се износват на около 300к км при нормално градско каране.
А иначе четох и за разхода и прочетох някакви доста смесени мнения - извън градско сте писали - от 5 и малко до 9-10, градско от 10 до 13-14 и нагоре.
иначе предполагам някъде има тема и за това, но така и така драснах повече редове, та ще питам тука да кажете мнения за нафта откъде се сипва.
Аз знам 1 бензиностанция, точно зад малък градски театър в сервиза на не помня коя марка - майче Ивеко - влиза се в 1 паркинг и има там гориво - нафтата е 2 лв, а95 - 2.06. Познат сипва там бензин и е много доволен, сигурно ще пробвам нафтата но иначе за къде имате добро позитивно мнение?
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Лично мнение,специално за нафтата не рискувай за 20ст.не си струва,зареждай си от големите бензиностанции.Предполагам няма да зареждаш с тонове,за да ги усетиш въпросните стотинки,защото често се случва "пуши повече от преди" "не върви както преди" и се оказва,че е от някаква такава бензиностанция(без да съм зареждал от въпросната) 

- kalin_peev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 525 тдс 11.98г
Колега купи си седан не комби комбито отзад е с нивомат с тампони на моста които се разбиват, както и комбито вози в пъти по зле от седана, това е моето мнение тез работи съм ги сменял.
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3