Въпросчета за е36 (малко помощ при избор)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Въпросчета за е36 (малко помощ при избор)
мм не.По принцип съм от смолян, но сега живея в пловдив, а след месец заминавам за софия,защото съм приет в университет, абе дълга и широка, но това бмв ако го взема евентуално, ще го карам в софия, така че не става дума за малък град
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
krisu написа::OT:Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
Хахахахаххахаха баце, тая фраза дирекно в подписа я слагам.
Не тъ е срам !

vladye по никакъв начин не искам да влизам в конфликт по безсмислена тема (бензин vs. дизел) с теб, но когато редови 6так на 14-15години направи 970км с един резервоар от 65л (от пълен до горе до светване на лампата на резервата при почти идеални условия около 20градуса и почти никакъв трафик Варна София Варна ) извънградско и то при каране малко над ограниченията може да спорим пак за икономия. М51 е мотор за дълъг път а не за кратки разходки в града, страха от прегряване ми е същият какъвто и в всяка бензинова кола която съм притежавал. Относно вървенето виж когато което и да е Е36 ми свали 260Nm при 2200rpm тогава ще сменя моето, колата е правена от БМВ и фън с нея има и то голям само ти трябва леко да я чукнеш и дупата дори и без шпер е започнала да палува като млада фолкпевица относно останалото двигателя е повече от надежден тия тдс-и са търкаляни двойно и тройно повече от бензинките така че е нормално ако се вземе такава кола да се обърне особено внимание на всяка една система.
ами колата ще я карам предимно в софия.Освен 325 тдс се замислям и за 318 и 320.Проблема е че сега карам астра 1.7 тди, която е с изключително икономичен двг, и не знам как ще ми се отрази в началото по големия разход, и по скъпата подръжка.Ето защо това са едни от основните неща които ме интересуват.Не питам много много за качеството на тези модели, щото все пак това е бмв не опел, и мисля че с това няма да имам мн проблеми, стига да случа на добре гледано бмв де..
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
vladye написа:ами не знам, имам е36 от 3 години и дори след толкова време не бих се престрашил да си купя ТДС, не че и искам. не бих препоръчал на човек, който до сега не е имал допир до BMW и те първа ще се сблъска с типичните болежки на нашите коли, първата му кола да е точно ТДС.
и ако обичаш не ми казвай кое ми харесва и какво да си купувам. аз ако ще взимам дизел ще гледам на първо място икономията и ще си правя сметка колко ми е изгодно и колко е надежден този двигател, а не колко върви. що да не карам м52б28 с разхода на ТДС-а ти и не едното ми око да е в стрелката за темптературата, а другото на пътя?
не ми е ясно колко върви тоя ТДС, много па си надъхан![]()
как па скачате като ощипани моми веднага като стане дума за тия дизели.
Да върви да върви-колко да върви да го еее....Ама карал ли си дизелов мотор на бмв?
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Profy написа:Колеги всяка кола си иска подръжка, особено тези неща по окачване и спирачки и т.н.
Каквато и да си купиш за България с нашите дупки, нормално да се сменят неща по окачването.
Иначе едно такова здраво БМВ е много добър избор.
Относно това което е попитал колегата за термостата - Лично аз ако имам такъв 2.5 ТДС бих го сменял по-редовно, например на година-година и полвина, защото там им е слабото място. И само с хубав антифриз, за да пазим водната помпа и другите съединения.
А водната помпа с металната турбинана колко се сменя,че мойтя я смених с такава при чисто здрва с пластмасова и сега ми е малко тъпо понеже се чудя от тази метална турбина дали няма да пада ръжда?
А за антифриза какъв да е?Моят сега е син на приста.50на 50 с вода.
- SnooPDoG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 m20b20 turbo
- Мечтае да кара: ко'т падне
Е аз имах ТД 113 коня, с температурата проблем нулев ... стрелката не ми се е прехвърляла повече от средата ... за първи път го чувам този проблем при тези двигатели.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
И какво -ташак викаш е дизела!? 

къде видя да казвам такова нещо? конфликт ли търсиш, какво?
ако нямаш какво да кажеш, не развалай темата на човека, а вземи и дай някой съвет на момчето като караш такъв мотор.
ако нямаш какво да кажеш, не развалай темата на човека, а вземи и дай някой съвет на момчето като караш такъв мотор.
virtue and tranquillity
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами дизела като вървеш с този мотор е много як.Има какво да се усети.Ако има късемт няма да дава пари и ще му се радва.
Не търся конфлик-просто ти така се изрази,все едно дизела излиза,че е смотан!
не ми е ясно колко върви тоя ТДС, много па си надъхан....
Не търся конфлик-просто ти така се изрази,все едно дизела излиза,че е смотан!
не ми е ясно колко върви тоя ТДС, много па си надъхан....
Mерси на всички, които си казаха мнението.Мисля че се спирам на 318I.Харесаха ми характеристиките му, и се надявам в най-скоро време да се похваля с едно такова
..И все пак, много бих се радвал, ако някой реши че има с какво още да ме посъветва
Поздрави

Поздрави

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Alex_smm написа:ами колата ще я карам предимно в софия.Освен 325 тдс се замислям и за 318 и 320.Проблема е че сега карам астра 1.7 тди, която е с изключително икономичен двг, и не знам как ще ми се отрази в началото по големия разход, и по скъпата подръжка.Ето защо това са едни от основните неща които ме интересуват.Не питам много много за качеството на тези модели, щото все пак това е бмв не опел, и мисля че с това няма да имам мн проблеми, стига да случа на добре гледано бмв де..
Не съм имал допир до М51,но от познати с такива мотори и от форума знам,че не случиш ли на пазен и гледан мотор-големи ядове те чакат!Относно разхода,ако търсиш икономичен вариант - 318i (за предпочитане М43),или 318is (М42,М44) с газов инжекцион е твоят вариант.Освен това поддръжката на 4 цилиндров мотор е значително по-евтина от 6 цилиндров.От всяка гледна точка 4 цилиндров мотор е по-евтин вариант - разход,данъци,застраховки и поддръжка.Дори ГИ за 6 цилриндров идва по-скъпичък от за 4 цилиндров.
Ти си преценяваш.Ако става дума за удоволствие от карането-много бих се радвал на 328i (да не казвам М3),ама нали знаеш-всяко удоволствие се плаща

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Братле купи си дизелово бмв,но го гледай много преди да го купиш!Това е моят съвет!!!
Изчети всичко из форума за този мотор и преди да го закупиш какво трябва да гледаш.
Помпи,палене,виско,термостат,демфер,стартер,акомулатор и т.н. и т.н.,но ако имаш късмет и най-вече повече познания за М51,ще си много доволен!!!
Както каза колегата по-горетакъв въртящ момент при 2200 оборота е доста задоволителен!
Изчети всичко из форума за този мотор и преди да го закупиш какво трябва да гледаш.
Помпи,палене,виско,термостат,демфер,стартер,акомулатор и т.н. и т.н.,но ако имаш късмет и най-вече повече познания за М51,ще си много доволен!!!
Както каза колегата по-горетакъв въртящ момент при 2200 оборота е доста задоволителен!

- kiro_s_weberu
- Потребител
-
- Кара: я като крадена
- Мечтае да кара: ALPINA D3
- Детайли за колата: 325 tds-овица с екстри
Колега,добре си се ориентирал с ТДС-а,!!!НО!!! трябва да знаеш,че трябва мнооого добре да избираш,защото купиш ли си някой изкъртен-ставаш главен спонсор на някой майстор! Иначе за разхода-направо е идеален (y) аз съм с 325тдс и градско на клима ми гори 7.5-8 л(при яко ръчка 15 ги удря).Имам приятел с 525тдс е39 (доста по-тежка от мойта) и му гори 8-8.5 л. На извънградско направо се раждаш-падала ми е на 4.5/100 :о На вървеж е повече от добре (320-ките са в точка).От към поддръжка- немога да се оплача(за сега сериозни проблеми не съм имал) консумативите са си в рамките на нормалното,като само маслото ще ти е малко-по скъпичко,щото се сипва 6.5л.Вземеш ли си читав ТДС-следиш само да не ти загрее и други и ядове не очаквай
ето ти малко и малко инфо за двигателя и камет
viewtopic.php?f=7&t=140231

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2