Климатроника духа едновременно топло и студено

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: E 39,34
Мечтае да кара: E 39-M,E 65-Alpina
Детайли за колата: 0896863663

Re: Климатроника духа едновременно топло и студено

Мнение от mitkosekurit » 15 Авг 2010, 10:07

Колеги само да ви кажа че когато се случва така че духа топло на стъклото и студено в средните конзоли значи са се счупили клапаните на парното който се намират зад двигателя от страната на шофьора.Те деистват като кранче на топлото при нужда спират топлото но когато се развалят си духа и топло и студено заедно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 15 Авг 2010, 13:13

датчика няма общо с климатроника моя показва -40 С цяло лято но си духа студено,кофти е само че ми подгрява огледалата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 15 Авг 2010, 22:24

Датчика за външната тепмература (и не само той) ОПРЕДЕЛЕНО ИМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ РАБОТАТА НА КЛИМАТРОНИКА. Не бъркайте показанията на БК и работата на климатика при развален датчик за външната температура. Ако последният е развален БК ще изписва -40, но климатроника ще разбира 0 грдуса външна температура. При такава температура включването на климатика е възможно (само при загрял двигател през зимата) и се възприема от климатроника като програма за изсушаване на стъклата. И започва да духа топло към стъклото и в краката. Независимо, че на вън може да е 30 градуса.
Но това е само един от вариантите за причина при подобна ситуация.
Ако някой го интересуват повече подробности, нека се разтърси във ВДС-а в текстовите файлове след схемите в менютата.
Изображение
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525 TDS
Мечтае да кара: BMW

Мнение от kerchona » 16 Авг 2010, 11:47

EnthusiasT написа:добре а при мен си духа студено,клуматика си духа ледено но парно няма,духа си хладно еджа когато е на 3 червени точки и на 32 градуса духа топло иначе не а зимата парното беше просто перфекно никакви забележки даржах го на 23 градуса и на 2 точки и си ми беше екстра моля погайте че полудявам като нещо не е наред с колата

И аз имам същия проблем и един колега ми каза, че е от електромагнитните клапани, но още не съм ги разглобил, за да видя дали таме проблема. Имало някакви маншони, които се прецаквали и те били в основата на този проблем. Така ли е още не знам, но като проверя ще пиша за резултата.
Ти си това което правиш, а не това което говориш !

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 16 Авг 2010, 18:08

EnthusiasT написа:добре а при мен си духа студено,клуматика си духа ледено но парно няма,духа си хладно еджа когато е на 3 червени точки и на 32 градуса духа топло иначе не а зимата парното беше просто перфекно никакви забележки даржах го на 23 градуса и на 2 точки и си ми беше екстра моля погайте че полудявам като нещо не е наред с колата

Е как искаш навън да ти е 35-40 градуса и парното да ти набива още жега. При външна 35 градуса, зададени примерно 26-28, и ако да речем в купето е около 30 градуса, много ясно, че няма да ти задуха топло, а ще се опитва да охлажда.
Незнам дали ме разбра какво искам да ти кажа, ама и ти не си задал много ясно въпроса си. :)
cherepa83 написа:датчика няма общо с климатроника моя показва -40 С цяло лято но си духа студено,кофти е само че ми подгрява огледалата

А да си забелязъл случайно, че перката на климатика върти на най-високата степен и колата ти звучи малко като хеликоптер. ;)

Потребител
Аватар

Мнение от kerchona » 16 Авг 2010, 18:27

badsharki написа:

Е как искаш навън да ти е 35-40 градуса и парното да ти набива още жега. При външна 35 градуса, зададени примерно 26-28, и ако да речем в купето е около 30 градуса, много ясно, че няма да ти задуха топло, а ще се опитва да охлажда.
Незнам дали ме разбра какво искам да ти кажа, ама и ти не си задал много ясно въпроса си. :)
cherepa83 написа:датчика няма общо с климатроника моя показва -40 С цяло лято но си духа студено,кофти е само че ми подгрява огледалата

А да си забелязъл случайно, че перката на климатика върти на най-високата степен и колата ти звучи малко като хеликоптер. ;)

Аз те разбирам напълно, но ти нали се сещаш, че ако навън е 35 градуса няма да си пусна парно. Аз го пуснах когато навън беше около 16-18 градуса и го настроих на 24 градуса климатроника е да ама не (топло няма)! Топло духа при настроен на 32 градуса климатроник!?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 17 Авг 2010, 8:28

kerchona написа:
badsharki написа:

Аз те разбирам напълно, но ти нали се сещаш, че ако навън е 35 градуса няма да си пусна парно. Аз го пуснах когато навън беше около 16-18 градуса и го настроих на 24 градуса климатроника е да ама не (топло няма)! Топло духа при настроен на 32 градуса климатроник!?

Колега да не би да ти е за обезвъздушаване системата :roll:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kerchona » 17 Авг 2010, 9:41

Колега да не би да ти е за обезвъздушаване системата :roll:[/quote]

Колега мисля, че системата е обезвъздушена. Направих и процедурата от поста на колегата CheGevara - ето и линк: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... be49835e5c
и резултат няма :(

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 17 Авг 2010, 11:22

kerchona написа:Аз те разбирам напълно, но ти нали се сещаш, че ако навън е 35 градуса няма да си пусна парно. Аз го пуснах когато навън беше около 16-18 градуса и го настроих на 24 градуса климатроника е да ама не (топло няма)! Топло духа при настроен на 32 градуса климатроник!?

При 5-6 градуса разлика външна/вътрешна температура, винаги ми е духало по-слабо топлото. Като падне малко температурата навън или вдигна вътрешната и веднага се усилва. Според мен хората просто са го измислили така и не се дължи на някакъв проблем със системите
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

Потребител
Аватар

Мнение от kerchona » 17 Авг 2010, 15:23

XaMaB написа:
kerchona написа:Аз те разбирам напълно, но ти нали се сещаш, че ако навън е 35 градуса няма да си пусна парно. Аз го пуснах когато навън беше около 16-18 градуса и го настроих на 24 градуса климатроника е да ама не (топло няма)! Топло духа при настроен на 32 градуса климатроник!?

При 5-6 градуса разлика външна/вътрешна температура, винаги ми е духало по-слабо топлото. Като падне малко температурата навън или вдигна вътрешната и веднага се усилва. Според мен хората просто са го измислили така и не се дължи на някакъв проблем със системите

Може и да си прав колега. Това лесно ще го превериме. Ще изчакам есента като стане по-студено и ще стане ясно :yes: Ако няма успех, ще се захвана сериозно с решаването на този проблем и без това съм решил да направя профилатика на системата.

Потребител
Аватар

Мнение от ASC » 14 Сеп 2010, 14:07

Здравейте!
И аз имам подобен проблем , днес сутринта като запалих колата и пуснах да духа на топло..настроих на отколко 24 градуса и нещто се сбърка. От дясно ми духа студено а от ляво духа топло няма значение къде духа.. егаси и магиййте , като допреди това си работеше перфектно и на студено и топло и без датчик за външната температура. На студено правеше хладилник а на топло сална а сеа кво стана моля за някви предложения защто стана така? в половината кола студено в другата топло ? :kuku: :kuku: :dunno: :dunno: :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 15 Сеп 2010, 10:25

kerchona написа:
XaMaB написа:

Може и да си прав колега. Това лесно ще го превериме. Ще изчакам есента като стане по-студено и ще стане ясно :yes: Ако няма успех, ще се захвана сериозно с решаването на този проблем и без това съм решил да направя профилатика на системата.

При мен вече на 12* външна и 22* климатроника, като загрее колата и почва да ме пърли вътре ако пусна да духа право в мен. Преди месец си духаше хладно само :)
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ
Детайли за колата: Ниско летяща принцеса!!

Мнение от Miloslaff » 02 Окт 2010, 19:11

Някой от клапаните на парното тии е направил бела или е заседнал....Това е често явление при Е39....Мисля че струваше кум 130 лв.Много БМВ Е39 с този проблем съм виждал,а аз лично 2 такива съм имал
Аз съм млад,красив и чаровен.......Какво значение има какъв цвят ще е БМВ-то ми?Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dankoteam » 03 Окт 2010, 22:00

а къде се намират тея клапани?

Потребител
Аватар

Мнение от kerchona » 05 Окт 2010, 10:29

dankoteam написа:а къде се намират тея клапани?

Ето ти линк за твоя проблем: http://www.bimmerboard.com/forums/posts/59836/ , но имай предвид, че това е на Е38. При Е39-ките се намира под горивния филтър и се вдига нагоре и се откача. Като ги откачиш ще видиш дали е от тях проблема.

Успех!

ПредишнаСледваща

Назад към E39