печка 530д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bobiblagov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d и е36
печка 530д
колеги помогнете като от ключвам колата или като отворя някоя врата печката почва да бучи незнам защо и после изкасва, на диагностиката нищо не показа, моля помогнете
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: печка 530д
От печката ли е звука (под шофьорската врата) или от панела на климатроника ?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Баш от печката е,и аз съм попадал на няколко коли със същия проблем.
Интересно ще ми е да разбера каква е причината ......
Интересно ще ми е да разбера каква е причината ......
- karo_1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Здравейте, аз карам 525д и имам същия проблем, като отключа или отворя някоя врата се включва печката за 30-тина сек., но без да се пали. От ауспухчето излиза студен въздух който не мирише никак. Мислех да ходя в понеделник на диагностика, но като не показва нищо май няма смисъл да дам 50 лв.. Чудна работа
. Ако откриете нещо да кажете!

Абе аз не разбирам много, но до колкото знам, печката се включва за да подгрее двигателя за по лесен старт.
- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
Нали кото отвориш врата и светва монитора,ако е някакси така нагласена печката а тръгва при отключване или отваряне на вратата?
Незнам просто предполагам
Незнам просто предполагам

Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
При отключване би трябвало да се включва печката за да подгрее двигателя за по лесен старт. Това е нормално. Незнам дали се настройва предварително или си е така по дефолт...
- bobiblagov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d и е36
значи звука идва точно от печката за около 30 сек. и после изчезва не е от панела на климатроника
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Я пробвайте да я ресетнете:
LUCIFER'S написа:Eто инфо и менуал за печка Webasto Termo top Z/C, вградена в Е39- 520d, 525d, 530d:
http://www.rmsconsult.co.uk/berlingo/fi ... manual.pdf
от тук:
http://www.pdfgeni.com/book/webasto-man ... o-pdf.html
За ресетване на блока на печката трябва да се извади бушона и( 47 отзад в багажника първия ), за не по-малко от 10 секунди, след като запалиш двигатела в разтоянието на 60секунди..
Lacho: Така е по точно
След запалването на двигателя трябва да се извади предпазителя за не по-малко от 10сек. или след като се изгаси трябва да се извади в рамките на 60сек. за не по малко от 10сек.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- karo_1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
ja написа:При отключване би трябвало да се включва печката за да подгрее двигателя за по лесен старт. Това е нормално. Незнам дали се настройва предварително или си е така по дефолт...
Струва ми се, че не си запознат много по темата... Печката се включва автоматично при запалване на двигателя когато температурата е под 5 градуса. При положение че на вън е 38 градуса, не е нормално да се включва!
Ще пробвам с ресетване и после ще пиша...
karo_1 написа:ja написа:При отключване би трябвало да се включва печката за да подгрее двигателя за по лесен старт. Това е нормално. Незнам дали се настройва предварително или си е така по дефолт...
Струва ми се, че не си запознат много по темата... Печката се включва автоматично при запалване на двигателя когато температурата е под 5 градуса. При положение че на вън е 38 градуса, не е нормално да се включва!
Ще пробвам с ресетване и после ще пиша...
Възможно е, пиши като разбереш какъв е проблема.
Здравейте на всички.От скоро сам собственик на 530д 2002г.гол.навигтация.Разбрах от прочетеното до тука,че при по ниска температура от6 градуса автоматично печката се пуска.Въпроса ми е мога ли си я пусна сам,без да е запалена колата.Не виждам никаде копче от кадето да се пуска.ААААААА и дали затопля двигателя или само купето.Ако знаете кажете ще сам ви много благодарен
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Не си чел достатъчно,пиши "Печка" в търсачката и чети...има повече информация от колкото може да прочетеш,повярвай ми
Може да започнеш от тук viewtopic.php?f=35&t=178951&hili

- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 е70 4.0d
- Мечтае да кара: Валяк
Аз също карах моята 525ца в сервиз и питах за печката казаха ми че така е настроена от завода правена е явно за по студен климат незнам така си го обяснявам аз, и ми казаха че е нормално и да не се притеснявам, имам си аз едно наум за всеки случей ама да видим дали ще може да се настрои по друг начин....
Е добре де аз не видях отговор на моя въпрос!Попитах най-елементарно дали мога да си я пускам сам,незнам от каде най-вероятно от навигацията някаде
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2