Пръскалки за предното стъкло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Re: Пръскалки за предното стъкло
Това в Е46 частта ли? Дали може да ги дадеш тия темите да чета, ако се сещаш лесно кои са...pazokolarov написа:То има и поне две теми по въпроса, ама няма да давам акълиvassil_bk написа:.... Видях пост на колеги, че има датчик за тая работа...

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Такааа, открих топлата вода! 
Ето темите, които успях да намеря, за да не се мъчат другите колеги като мен:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=772002
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=33572
viewtopic.php?f=8&t=211366
След кратка консултация с едно фенерче и вътрешността на моята броня под десния фар се оказа, че имам всичко налично, за да ми се нагряват пръскалките. Въпросният "датчик" (номер 10 от тая схема или номер 4 от тази) беше изваден по неведоми за мен причини. Наместих го на мястото му - в кръглата дупка на дъното на бронята с плоската кръгла част към земята.
И сега все още стои въпросът: как се пуска да топлят?!

Ето темите, които успях да намеря, за да не се мъчат другите колеги като мен:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=772002
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=33572
viewtopic.php?f=8&t=211366
След кратка консултация с едно фенерче и вътрешността на моята броня под десния фар се оказа, че имам всичко налично, за да ми се нагряват пръскалките. Въпросният "датчик" (номер 10 от тая схема или номер 4 от тази) беше изваден по неведоми за мен причини. Наместих го на мястото му - в кръглата дупка на дъното на бронята с плоската кръгла част към земята.
И сега все още стои въпросът: как се пуска да топлят?!

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
vassil_bk написа:И сега все още стои въпросът: как се пуска да топлят?!
"Автоматично" е отговорът на въпроса и става при температури под 3 градуса. Нямаш никъде копче за управлението им, което ще е следващият ти въпрос, зададен и в темата, която не искаш да потърсиш.
Въобще, има доста изписано през тази и миналата година във форума по въпросите на действието на оборудването в Е46.
(

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Много ти благодаря!pazokolarov написа:..."Автоматично" е отговорът на въпроса и става при температури под 3 градуса...

Аз ще ти отговоря: така е най-лесно - получаваш исканата информация веднага без да се хАбиш. Мен лично също много ме дразни това и винаги търся, ровя и чета преди да пиша нови теми и да питам. Не случайно са ми толкова малко мненията, за разлика от някои спамъри...pazokolarov написа:... следващият ти въпрос, зададен и в темата, която не искаш да потърсиш.
Въобще, има доста изписано през тази и миналата година във форума по въпросите на действието на оборудването в Е46.
(Извинявам се предварително и не целя да се заяждам. Просто леко отклонение: Не знам само защо всеки държи исканата информация, обсъждана вече в други теми, да му се сервира и напише отново точно в неговата тема?
)
В конкретния случай - да, търсих и след доста ровене, някъде из резултатите, все пак успях да намеря някаква тема по въпроса, озаглавена "Задачка-Закачка - Какво е това?", която съм сложил в поста си. От заглавието й веднага ми идва факс, че става дума за пръскалки за предното стъкло.

Извинявам се, ако съм обидил някого! Просто исках да си кажа мнението.
Чам днеска имах време да сляза да ги погледна, оказа се че се е образувала някаква гняс от течноста, която предишния собственик е слагал, която беше запушила филтърчето от което моторчето дърпа вода. 
Благодаря за отговорите на всички колеги!

Благодаря за отговорите на всички колеги!
И аз да ъпдейтна, че и при мен проблема беше в тази кирия показана на снимката над мен.
Турих нова, сега всичко е 6
Турих нова, сега всичко е 6

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Като го гледам това филтърче може да се почиства. Колко струва ново?
Si non confectus, non reficiat.
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Е тука пише: http://www.realoem.comZagy написа:Като го гледам това филтърче може да се почиства. Колко струва ново?

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
vassil_bk написа:Е тука пише: http://www.realoem.comZagy написа:Като го гледам това филтърче може да се почиства. Колко струва ново?
Бе мани кво пише в Реал-а

Si non confectus, non reficiat.
- drllxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше тройка
Здравейте колеги!
За да не пускам нова тема реших да пиша в тази,макар че е малко старичка.Проблема е следния.Губи ми се течността за чистачките.Вчера свалих казанчето с помпичката,почистих всичко,оплатних със силикон на места.Сложих всичко обратно,но уви пак тече от някъде,но много по малко от преди.Тогава забелязах че отстрани на помпичката има някаква дупчица.Нормално ли е да тече от там?Май не е понеже днес сутринта пак беше текло.Да запуша ли дупчицата или направо да си търся нова помпичка?
За да не пускам нова тема реших да пиша в тази,макар че е малко старичка.Проблема е следния.Губи ми се течността за чистачките.Вчера свалих казанчето с помпичката,почистих всичко,оплатних със силикон на места.Сложих всичко обратно,но уви пак тече от някъде,но много по малко от преди.Тогава забелязах че отстрани на помпичката има някаква дупчица.Нормално ли е да тече от там?Май не е понеже днес сутринта пак беше текло.Да запуша ли дупчицата или направо да си търся нова помпичка?
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
търси нова помпичка,тази дупчица ако я запушиш ще се напълни електромоторчето с вода и ... до там.
ако не я запушиш ще си тече от нея. така че- нова помпичка.
ако не я запушиш ще си тече от нея. така че- нова помпичка.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- drllxr
- кандидат ентусиаст
-
Така и предполагах че ще се получи даже намерих и друга помпичка и при първа възможност ще я сменя.Благодаря за отговора все пак.
+ един доп въпрос ?
Забелязах че на някои БМВ-та на предното стъкло не пръска струика а нещо като пара (т.е водата се разпръсква от нещо като цедка ) на по новите модели е така.
Някакво инфо да имате по въпроса ?
Забелязах че на някои БМВ-та на предното стъкло не пръска струика а нещо като пара (т.е водата се разпръсква от нещо като цедка ) на по новите модели е така.
Някакво инфо да имате по въпроса ?
- drllxr
- кандидат ентусиаст
-
И на някои Пежа е така,според мен просто такива са пръскалките колега
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3