Добавка в горивото
Модератор: Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Kristopher написа:Аз не съм компетентен, но да напиша какво ми се случи с една добавка, начи както си пазарувам в Хитмаркет и минавам през щанда с автоаксесоарите и бам се сещам за тези добавки, разгледах ги и си взех една. Не си спомням как и беше името, 50 мл. е и е за 25 литра нафта, сложих я и докато съм горял тези 25 литра не усетих разлика, но когато заредих отново ми се струва че колата тръгна повече.Не е заради това че е с различна нафта, защото е от една бензиностанция пък и си знам как ми върви колата.И на мен ми е чудно как стана тоя номер, но на следващото зареждане пак ще си сложа.Възможно ли е да е от това че са ми изчистили кулера с пароструйка примерно, защото преди разликата я миха, но чак пък толко
Аааа не бе

Кулера ако ти е бил целия в кал,листа и боклук все едно ги няма

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
И.... би ли споделил кои са тези ориогинални добавки от книжката ти, 'щото вчера бях в Камор Ауто и ги питах какви добавки предлагат за Common Rail-а, а те никакви!!!naskoksan написа:Sve написа:Lucky написа:Аз слагам Дезолит на всеки 5-6 резервоара и съм много доволен
![]()
Само да вмъкна, BMW ЗАБРАНЯВА употребата на каквито и да било добавки за горивото при двигателите тип "Комън Рейл"...
с едно допълнение "... освен оригиналните
такива" пише ми го в книгата!
А тази добавка която слагат те трябва
да се оперира само в оторизиран БМВ сервиз
и се сипвала по-някъв начин директно в
горивната система...![]()
![]()

Знам че за tds-а има една, която се казва Дизел Шпулунг (или Спулунг, по-знаещите немски да кажат)... Прави се бай-пас през опаковката и след като ги изгори тези вълшебни 500ml, нещата стават по-розови!

Да, ама за d-то немааааа.

И са к'во пра'им без добавчици????
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Светльо,недей така, наш'то момче е толкова амбициозно,че току-виж доставил една цистерна от Дойчландско
Файда от тая работа с теб нямаме (шега)
Георги Пенчев

Файда от тая работа с теб нямаме (шега)

Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
ОТ ЛИЧЕН ОПИТ МОГА ДА ТИ КАЖА ЧЕ ИМА ПОЛЗА ОТ ДОБАВКИТЕ
ако я сложиш на атмосферен двг едвали ще усетиш осезаема разлика,но при турбилираните наи лесно ще я усетиш по работата на турбинката(свири доста повече)/почиствала се горивната система,намалява се разхода,улеснява се паленето9така е поне според упътването) За по усизаем ефект се препоръчва леко предозиране

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
при това разнообразие от добавки сигурно има голяма част които не вършат апсолютно нищо ,или даже вредят .. но има и такива които и при 100 грама на резервоар се усеща положителна промяна ,особено при дизелови коли .Въпрос на химия както каза Деф .
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Да не отварям друга тема ще попитам в тази - някой ползвал ли е добавката за масло QMI SX6000. Ефект върху работата на двигателя има със сигурност, въпроса ми е да ли не запушва маслените магистрали.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
bam-bam написа:казаха ми че било хубаво на дизела да си слагаш по малко масло в резервоара някои да е чул нещо подобно
Глупости на търкалета. На дизела е добре зимата да слагаш газ (видело) или още по-известното название "керосин". Доколкото си спомням съотношението е 100:1, т.е. на 100 литра нафта 1 литър керосин. Нафтата става като V-Power.
It's not who You are, it's who You know...
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Това е новото име на NOVISLIK, ако не се лъжа. Един монтьор ми разказа за една кака която ударила картера на една 190-ка и покарала около 60 км без маслоLucky написа:Да не отварям друга тема ще попитам в тази - някой ползвал ли е добавката за масло QMI SX6000. Ефект върху работата на двигателя има със сигурност, въпроса ми е да ли не запушва маслените магистрали.

И така приказката свършва тук!!!
ПП. И майстора си кара колата с такава добавка!

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
ICE написа:ПП. И майстора си кара колата с такава добавка!
Опааа тук май има нещо за което си струва човек да се поразрови

44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Сервизно обслужване на БМВ