Бензинова помпа е36 320и проблем?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Бензинова помпа е36 320и проблем?

Мнение от devilheart » 12 Авг 2010, 20:45

Здравейте колеги, скоро сменях бензинова помпа, след смяната и се появи следния проблем, паля си ядове няма, обаче от време на време, веднъж примерно на ден като съм я оставил за повече време колата неще да пали и тва си е, върти мъчи се но не и не, с оня ден тотално не успя да запали, колата е с газ, на газ си пали без никакви ядове, свалих помпата, пробвах я, работи си ок, пробвах от буксата директно и от там си работи, но като е на колата завърта само като е на стартер, като дам контакт няма импулс до нея, трябва ли като е на контакт да върти или не? аз мисля че трябва но все пак, точно за точ модел незнам как е, каде да търся проблема евентуално? реле, пак смяна помпа което не мисля че е реално , тоци някаде или какво?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Re: Бензинова помпа е36 320и проблем?

Мнение от Smoocki » 12 Авг 2010, 22:25

Гледай сега то импулс се подава за 2 секунди след като чукнеш на 2 ри контакт та няма как да го хванеш .Нова или 2 ра ръка ти е помпата ?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от devilheart » 12 Авг 2010, 23:52

помпата ми е 2ра ръка, но си е свалена от същата работеща кола, това го прави само при палене, ако запаля на газ, и след това прехвърля си върви, поне така беше, сега след оня ден незнам и така дали ше работи, утре ще го гледам и евентуално ще пробвам с друга помпа, а по принцип кое реле е за помпата, че имам някакви съмнения и за него та да пробвам и с друго пък да видим...

Потребител
Аватар

Мнение от devilheart » 13 Авг 2010, 19:45

днес направих диагностика на колата..преди това сложихме газ, запали на 2рия метър...покарах 2-3 км всичко ок, после изгъсна, неможа да запали, след малко пак запали на стартер, после прехвърлям на бензин поработи малко но сякаш не и стиага гориво и изгасна, после пак нещеще въобще да пали, след това пак запали, но работи малко, палиш-гасиш няма проблем, но изгъсва по едно време и няма палене, на диагностиката показа контролен блок управление :shock: , изчистихме го като грешка но после пак се появи, и пича с лаптопа вика за компютър си, не си разпознава електрониката незнам си кво, може да палиш друг път няма да палиш но от него е, трябва смяна, до някъде има логика но, вие как мислите? възможно ли е така от веднъж да се прецака и да почне ту работи тъ изгъсва и т.н.?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 14 Авг 2010, 18:25

devilheart написа:помпата ми е 2ра ръка, но си е свалена от същата работеща кола, това го прави само при палене, ако запаля на газ, и след това прехвърля си върви, поне така беше, сега след оня ден незнам и така дали ше работи, утре ще го гледам и евентуално ще пробвам с друга помпа, а по принцип кое реле е за помпата, че имам някакви съмнения и за него та да пробвам и с друго пък да видим...

Релето е синьото под допълнителното капаче на кутията на релетата и предпазителите.Предпазителят е №18.
Изображение

Назад към E36