Нов фен на БМВ...от днес :)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Re: Нов фен на БМВ...от днес :)

Мнение от sobiss » 10 Авг 2010, 12:15

БМВ е магистрален боец, а не боец от светофар до светофар....така го мисля, така го чувствам, така го пиша :P
Цената която плащаш за поддръжката на Е36 е нищо, в сравнение с удоволствието и комфорта които ти предоставя в замяна.
Всичко това разбира се съобразено с годините когато е произвеждан този автомобил ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
Мечтае да кара: По пистите :)

Мнение от nthnl » 10 Авг 2010, 12:33

Интересно, като гледам тук на всички им гори колата по 10-12 градско, а аз се чудя как да смъкна моята под 16? Явно обувам неправилните обувки преди да се кача :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530D

Мнение от yani5265 » 10 Авг 2010, 12:56

Аз отскоро съм притежател на Е36 318I M43 ,която в началото изобщо не исках да купувам, след дълги молби от приятелката ми обаче се навих.Сега обаче след 3 месеца шофиране няма друг автомобил за мене освен BMW.Разхода в града ми е около 10 - 11 ,извънградско 6 - 7 , а на магистралата пада и под 6 с уточнението че много рядко я натискам както трябва и никога в града.Съгласен съм с колегата по горе който казва че BMW е магистрален боец.Частите не са скъпи , по скоро бих казал нормални като цени .Да чукна на дърво от три месеца я имам минал съм 9000 км и не ми е излязъл никакъв дефект.Първоначално дадох 110 лева за консумативи и това е ,а и преди месец 157 за акумулатор.Уточнявам че моята не е IS на която ти си се спрял ама не вярвам да е голяма разликата освен че IS ката бяга повече.С моята до 190 без проблем стигам , не се набира много бързо като японските обаче набере ли се няма спиране.Това е което мога да кажа от моя скромен опит с марката ,решението си е твое.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 10 Авг 2010, 13:19

Тоя разход май много те притеснява...ако ти харесват истински няма да го мислиш ;) а и качи се в японка и после в бмв да видиш разликата....японките не са лоши автомобили но тези старите отвън имат приличен вид а вътре е все едно влизам на село в клозета...с извинение...при бмв това го няма, просто е мислено за всичко по автомобила;))) казвам го образно...и нямам нещо против, даже ако не бях взел бмв-то щях да си купя японска кола, защото не ми се кара Гоуфове :mhihi: :bowdown: :driving:
Последна промяна Savy на 10 Авг 2010, 20:11, променена общо 1 път

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 10 Авг 2010, 13:38

nthnl написа:Интересно, като гледам тук на всички им гори колата по 10-12 градско, а аз се чудя как да смъкна моята под 16? Явно обувам неправилните обувки преди да се кача :mhihi: :mhihi:

Срам ги е да си признаят :)
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше М50Б20 Ванус
Мечтае да кара: Офчи Кон
Детайли за колата: M50B20 Vanos coupe

Мнение от PeYo » 10 Авг 2010, 13:39

най важното е да си намериш читаво бмв и ще си доволен и ще го караш с усмивка след време ви вземеш един шпер и си ти.... отностно разхода нормално все пак 6 цилиндров мАтор със задно и ако не се лъжа е 1400кг някаде ? но определено бмв е колата която всеки истински мъж иска осъзнавайки този факт на 20-40-60г важното е да го осъзнаеш :yes:
Langata написа:
Абе да ти кажа всичко зависи и от шофьора за мен ако можеш да шофираш не е проблем .Аз специялно с 520 д Бургас София ги правя за 2 40мин.Така че!!!!
stiven100 написа:
Верно ли бе? Я вземи си сложи снимката тука да те целувам както те гледам!След Филип Киркоров ти си ми следващият идол!

Потребител
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: E46 M3

Мнение от NNN » 10 Авг 2010, 13:46

Имам късмета да имам и да съм имал доста коли, но мога да ти кажа едно че като се кача в БМВ то си все едно съм си в къщи. Всичко е точно там където трябва и се държи по начина по който трябва. В момента в който си го вземеш, разхода който както и да си говорим си зависи най вече от теб, няма да има почти никакво значение. :D

Аватар
Кара: BMW 318 tds
Мечтае да кара: 730D
Детайли за колата: 318 пе4ка стига толкоз......

Мнение от iv4ooo89 » 10 Авг 2010, 14:09

И аз никога до сега не харесвах бмв-тата като двигатели имам предвит разходи вървене ,но красотата и вида е просто уникален сигурно няма по хубава кола от купето е36.....Не ми харесва единствено че сички селяци купуват 320 купе и стана прекалено комерсилно,но кво да се прави щом се зимат начи са готина колица :) Двигатела е най малкия проблем важното да си в отбора :yes:
Изображение
Моля, повече не използвай подписа си за реклама, ще получиш БАН!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 10 Авг 2010, 14:34

колега в последно време колкото и пъти да влезна в техническия раздел все има човек като теб,който се чуди дали да си вземе бмв и пита същите неща относно разход и консумативи.нз аз ли все ги нацелвам тези теми или просто мн зачестиха,но може да потърсиш и в търсачката и ще видиш колко писано има и то за всеки един мотор на е36...
все пак да не съм оф :arrow: с нормално каране в софия-ис-11+/100,20ка-12+/100.накладки-40лв 2бр,независимо предни или задни.прилични дискове 170тина лв. 2бр.,филтри 4бр.(всички) от симеон 68лв(в правилния магазин),масло 6.5л - 65лв от варел,ако си купуваш на туби малко повече.определно бмв не е най-евтината кола за поддръжка,но пък за всяко удоволствие се плаща.ти си предцени ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 10 Авг 2010, 20:25

vladi_a_i написа:
nthnl написа:Интересно, като гледам тук на всички им гори колата по 10-12 градско, а аз се чудя как да смъкна моята под 16? Явно обувам неправилните обувки преди да се кача :mhihi: :mhihi:

Срам ги е да си признаят :)

еми ако я караш като луд нормално да ти дава 16 даже е малко тва :mhihi: Моита 20-ка при нормално каране ми дава не повече от 12/100! Незнам какво значи тва Срам ги е да си признаят...освен да ми е бърка в джоба за повече бензин друго какво....Ако не смогваш не караш бмв и тва е;))) :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
Мечтае да кара: По пистите :)

Мнение от nthnl » 10 Авг 2010, 20:31

Ами не я карам като луд постоянно, даже не я настъпвам толкова колкото ми се иска. Само дето не е 2.0 :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 10 Авг 2010, 21:10

Щом сега ти е харесала Е36-та(от един дрифт),гаранция че когато си я купиш ще се влюбиш в нея завинаги.
За разхода-градско под 10/100 забравяш :nono:,извънградско както казаха и колегите може и да 6/100 да паднеш.
Успех с покупката.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 10 Авг 2010, 21:31

Така ,да се разпиша и аз в една такава тема, че съм сравнително нов в отбора, въпреки че отдавна се навъртам във форума неофициално.
Значи и аз като теб бях решил да си взема японка- Митсубиши Галант 97-98г- хубав автомобил, доста практичен, НО ставаше само за возене, а аз исках кола която да ти ми създава емоции, когато шофирам. До преди това имах Лада и честно казано винаги съм се замислял да я сменя за БМВ и така и стана. Цените на Галанта са неоправдано високи и слава богу се насочих към това, което наситина исках да карам.
Както казаха колегите, БМВ наистина се купува с любов, а и е най достъпния съвременен автомобил със задно предаване ако търсиш конкетно това.

Така и аз като теб си виках ами сега разхода какво ще правим, ще взема ис-ка да ми харчи малко :mhihi: , отидох гледах гледах и нещо не е това, което исках. Викам си, чакай да ходя да видя една 20ка, те пари хората за гледане не взимат. Като и' чух гласчето разбрах, че is не е моята кола :angel: . Та те така купих си 320 седан М52(не тази първата, която гледах :!: ). И какво да ти кажа, харчи ми по малко от Ладата(на бенз де, тя си беше с газова) на същия маршрут ама това поне върви :mrgreen: .
Та един съвет от мене, вземи си 325 или 328 :mhihi: , бащата има ис-ка аз имам 20ка и какво да ти кажа, вече обмислям смяна на двигател. Иначе разхода ми е под 10л/100 с 98/100октана като рядко влизам в задръствания,често карам продължително с 60-70-80км/ч и тук там почиствам саждите :roll: и тези господа :cop: ми ръкомахат да отбия в страни :dunno: .
320 мноого приятен автомобил за леко и лежерно каране и бавно ускорение. Определено не е светофарен състезател ако това търсиш, но може и да накаже някой "жълтурчо" ако види достатъчо път пред себе си. Звука няма да го коментирам, трябва да го чуеш сам :bowdown: .
Ис-ката на бащата - много нервен автомобил, до 3500 оборота е доста пъргавичък, опредлено ме подтиква да му давам газ, от звука може да се желае Доста, а е със Суперспринт генерация уж. Дава ни еднакъв разход, но бащата има доста странен стил на каране -"стил малолитражка, не сменям предавка под 3500 оборота :lol: " , преди това караше Застава, та простено му е.
Подръжката определено не бих казал, че е по-различна от останалите коли в нейния клас и възраст. Части бол, избор голям. Опредлено е приятна кола ,по която може да си ремонтираш сам някой неща, помислено е за почти всичко. Дава възможност за доста модефикации, както по оптика така и по силов тунинг изразяващ се в слагане на все по-голям двигател и/или турбо :weed:.

Изводът: ако си решил да си я взимаш, няма нещо, което да те спре да го направиш. Ако от сега ще се плашиш от разход, части и подръжка това не е колата за теб :!:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Потребител
Аватар
Кара: Нищо все още.
Мечтае да кара: BMW E36 318 IS

Мнение от Haradrim » 10 Авг 2010, 21:35

Много ме надъхахте всички, благодаря ви :) Наистина - от един дрифт ми се промени мнението от крайно критично на доста добро. Ако се сдобия с нея сигурно ще искам и да спя вътре :mrgreen: Почвам да се замислям за 320-ка след като разликата с 318 е минимална в разхода и обслужването. Какъв звук вади това моторче... :mhihi: Остава да си взема ликвидацията и отивам пред наште с разтворени шепи и овчи поглед :roll: А иначе като чета какви числа цитирате за частите чак ми става странно защо са ми казвали толкова завишени цифри - и като разход и като цени. Още веднъж много благодаря, ако има какво да добавите, целият съм в слух (или по-точно в зрение :mrgreen: )

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 10 Авг 2010, 22:11

:yes: :yes: Ще се сетите :dummy: вие ЯПОНСКИ маняци за кво иде реч :mhihi:!
Друго си е със задно нали,брателка?
Това за тромавото няма да стигне един час на никой да пише, за да ти обясни за какво точно става въпрос,пък дали ще хванеш нещо това е отделен въпрос.
А,относно разхода :have one: кво ти пречи да даваш по 30 лева за 100км срещу 20 за някоя китайски туч те едни хубави цигари са ти 6 лв и ги пушиш за наи много ден или едно кино ти е 15 кинта :dunno: ,брато КЕФФА ЦЕНА НЕМА!!!
Пък като искаш да ти гори малко ще караш по бавно
Моя съвет е шестака това е истинско БМВ :yes:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

ПредишнаСледваща

Назад към E36