Голям разход и моментния разходомер не работи
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- alkazalcer
- Потребител
-
Голям разход и моментния разходомер не работи
Здравейте,днеска светнаха лампите на АБС-а и АСЦ-то на БМВ 525 Тдс 1999,изчетах може би всички теми свързани с това.АСЦ-то определено не работи защото и подадох гас на място и се скъса да върти гуми,няма зацепване
.Но забелязах също така че разхода скочи според борда от 10.5/100 на 20.5/100 и докато продължавах да карам продължаваше да се вдига,а моментния разходомер стои на 0 без да помръдва без значение на коя предавка карам и дали подавам гас
.Но това преди да и забия оборотомера в червеното-леко си изпуснах нервите
.Най-големия ми проблем е,че не съм в БГ и не знам какво да правя....Тука нямат никаква програма с която могат да засечат проблема,в сервизите ако могат да се наречат такива
.Та някои ако има някаква идея моля за помощ.

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Re: Голям разход и моментния разходомер не работи
Като си изчел всички теми не ти ли стана ясно,че е някой от датчиците или по големия дявол-блока за управление? Километража ти работи ли?
- alkazalcer
- Потребител
-
здравей колега,и на това обърнах внимание,но има наистина доста написано.На мене единствено моментниа разходомер не ми отчита стои на 0.И се надявам някой да помогне с идея -ако съм стигнал до някакво решение то няма да отварям тема.Както споменах няма и сервиз на който да отида така,че ще съм благодарен на някаква помощ.Нали за това са тези форуми.Благодаря.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Колега @alkazalcer, ето ти един бърз урок по дедуктивна логика. Не ти работи датчик за ABS, следователно не ти отчита километри и че се движи колата, следователно от всичко, разходомера ти работи все едно колата работи на място, защото няма как да разбере, че се движиш и разхода се вдига.
Оправи си ABS-а и всичко ще си дойде на мястото
Оправи си ABS-а и всичко ще си дойде на мястото

- alkazalcer
- Потребител
-
Благодаря за насоката в която да търся повредата.Някъде се споменаваше че ако е датчика на задно ляво колело то няма да работи и скоростомера т.е. няма да отчита скорост а при мене работи.Как мога да локализирам кой датчик е при положение,че тука нямат софтуеър с който да засечат каквото и да било.Засякох и следните грешки които се изписват на борда:
8C8400
83C220
F48400.
Благодаря.
8C8400
83C220
F48400.
Благодаря.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
alkazalcer написа:Благодаря за насоката в която да търся повредата.Някъде се споменаваше че ако е датчика на задно ляво колело то няма да работи и скоростомера т.е. няма да отчита скорост а при мене работи.Как мога да локализирам кой датчик е при положение,че тука нямат софтуеър с който да засечат каквото и да било.Засякох и следните грешки които се изписват на борда:
8C8400
83C220
F48400.
Благодаря.
Те тези грешки който излизат на борда са бошлав работа,почти никога няма нищо общо с реалността. Така и не казваш къде се намираш?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
im0tep написа:alkazalcer написа:Благодаря за насоката в която да търся повредата.Някъде се споменаваше че ако е датчика на задно ляво колело то няма да работи и скоростомера т.е. няма да отчита скорост а при мене работи.Как мога да локализирам кой датчик е при положение,че тука нямат софтуеър с който да засечат каквото и да било.Засякох и следните грешки които се изписват на борда:
8C8400
83C220
F48400.
Благодаря.
Те тези грешки който излизат на борда са бошлав работа,почти никога няма нищо общо с реалността. Така и не казваш къде се намираш?
Така като му гледам IP-то е в Атина

Сега по темата - вземи и сложи тук една снимка на АБС-а си,и може и да ти помогнем тогава

- im0tep
- старши ентусиаст
-
ivanov 530d написа:im0tep написа:alkazalcer написа:Благодаря за насоката в която да търся повредата.Някъде се споменаваше че ако е датчика на задно ляво колело то няма да работи и скоростомера т.е. няма да отчита скорост а при мене работи.Как мога да локализирам кой датчик е при положение,че тука нямат софтуеър с който да засечат каквото и да било.Засякох и следните грешки които се изписват на борда:
8C8400
83C220
F48400.
Благодаря.
Така като му гледам IP-то е в Атина![]()
Сега по темата - вземи и сложи тук една снимка на АБС-а си,и може и да ти помогнем тогава
Има едно момче от форума което е от Атина и май имаше някакъв софт за диагностика,sean-john му е ник-а
- alkazalcer
- Потребител
-
Здравейте колеги,не съм в Атина
ако бях там със сигурност щях да намеря решение
ама съм на един остров на около 200 км от Атина и тука всичко е с доставка
.Доста телефон навъртях даже звънях и в БГ в М Кар и там ми казаха че със сигурност е задния ляв датчик на АБС-а.Намерих някакви на И-Бей,доста добри цени,надявам се и да са поне за около 3-4 месеца качествени докато се пробера в БГ
/.Само проблема е дали след като се смени датчика,понеже не е голяма философия,поне така се оказва,дали автоматично ще се изчистят грешките....
?
Поздрави.

Поздрави.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ако е в датчика проблема, сменяш го и всичко изгасва. Грешките ще си останат в паметта но няма да имаш тези проблеми.

- Nikiboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 540 '97
- Мечтае да кара: М5
Онзи ден имах подобен случай - няколко датчика по таблото не работеха, светеха абс-и и какво ли още не.. Преди да я закачам реших да пробвам с включ изключ на акумулатора и се оправи.
Ако е стояла на слънце е възможно да се бъгне.
Ако е стояла на слънце е възможно да се бъгне.
- alkazalcer
- Потребител
-
Днеска ми пристигна доставката от и-бей и утре смятам да сменя сензора.Дано грешките да се корегират сами.Поздрави
Защо първо не пробва да размениш 2-та задни датчика да видиш дали ще проработи километража, че ако е заминал блока на АБС-а излишно ще се вкараш с пари да сменяш здрав датчик
20-30мин работа, малко ставаш на луд с крика, нагоре-надолу, ама си е сигурна диагностика хаха

- alkazalcer
- Потребител
-
Здравейте колеги смених датчика и всичко си заработи както трябва,нещо е малко странно до преди това когато карах със стария преди да се развали,разхода ми се покачи с около 2 литра.И сега от както е сменен датчика съм изминал стотина км и разхода се върна какъвто беше.Няма на нищо друго на което да се дължи това не съм правил никаква друга интервенция.Поздрави.
- vladi111
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 520 XD, 2016
Колега колко пари е този датчик,че и аз съм със същите симптоми от 3 дни и бях тръгнал да сменям таблото понеже много неща не работят,а като чета е същото както при теб.

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2