Нов фен на БМВ...от днес :)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Haradrim
- Потребител
-
- Кара: Нищо все още.
- Мечтае да кара: BMW E36 318 IS
Нов фен на БМВ...от днес :)
Здравейте
Казвам се Александър от София, на 21 години съм. До днес не харесвах БМВ изобщо - не заради колата или марката, а заради просташките и безотговорни изпълнения, на които съм ставал свидетел с Е36-ки. Единствената ми резерва към Е36 е, че за тези 150 к.с. е прекалено тромава - с цели 3 секунди до 100 км/ч след японците. НО ДНЕС ми бе първото возене на Е36 320i и след онзи дрифт преди няколко часа направо ми се преобърнаха представите за готина кола. Никога досега не бях изпитвал подобно нещо. Предстои ми да взема книжка и много мислих за първа кола - бях се спрял на един японец (няма да казвам кой, защото това все пак е форум за БМВ) който по принцип е по-бърз от 318IS, който съм си харесал, но това задно задвижване нищо не може да го замени като кеф
Та въпроса ми е защо е толкова тромав Е36 и ако се реша на него (шанса затова е много голям, но зависи и от това какво прочета тук от вас като съвети и информация (най-вече информация)) какви са разходите по едно такова Е36 след като го купя, тъй като много ме наплашиха за разхода на гориво (чух цифри от 12 до 20 градско) и цената на частите (100 лв. накладка и други космически суми), а колегата, който ме вози днес каза, че 320i седан му дава 12 градско на бензин (по моя преценка 318is не трябва да е повече ами малко по-малко (а той си я настъпва неговата)) и че консумативите след покупката са му били 300-400 лева (ремъци, филтри, масло, накладки...) Мисълта ми е - кои са реалните цифри за разхода и консумативите - наистина ли е толкова страшно положението - до 12 л. градско ще го преживея, но не повече. И ако накладките верно са ми по 100 лв.....
Дано да ме зарадвате с нормални цифри и да стана съфорумец и по автомобил скоро
Благодаря.

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Re: Нов фен на БМВ...от днес :)
Според мен ти е рано за БМВ,щом почваш с разхода 

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Първо добре дошъл, и аз от скоро съм в тая дивизия
Относно коментара за разхода - не виждам лошо човек да е практичен
Макар че мен разход попринцип не ме бърка щом колата ми доставя удоволствие, спада от 13-14/100 градско (Ford Probe 2.5 V6) на 10-11 ми дойде добре
Haradrim - аз никога не съм харесвал марката заради много от хората, които карат БМВ, и честно казано до преди 2 месеца си вричах, че аз такава кола никога няма да си купя. Но ето че кризата не ми даде възможност да си купя японеца със задно, който исках и затова реших да търся евтино решение. Почнах от е30 за до 1500 лв, но се оказа, че е твърде трудно да се намери такъв автомобил с мотор поне 2.0 и купе, което не е за друго място освен за скрап. Поогледах се в mobile-то и се оказа, че има е36тици от 2000-3000 лв в сносно състояние (мен външния и вътрешния вид не ме интересуват, стига окачването и мотора да са наред, така или иначе салон вече нямам). И ето, че за точно седмица след проби на няколко несполучливи екземпляри на 318ис се сдобих с моята (спец. 1.8ис търсех, понеже съм карал наистина запазен м52б20 - разбирай 2.0 ванос и не ми хареса). В последствие четях насам натам и се оказа, че е практично решение, понеже тея коли тука в БГ са масови и частите са меко казано ЕВТИНИ. Разхода е добър (10-11). Не ми харесва само, че няма много сила в тоя мотор (даже хич), но като цяло съм доволен от покупката, и ако си решил, че искаш е36 аз те подкрепям (100% по-добро решение от астра/голф/вектра и т.н. бангии с предно). А и конструктивно тея баварци са много хитро измислени, след време ще се обедиш сам
п.п. аз до сега за 3 години съм карал само бусове със задно, и сега се чудя само кога ще ми нашляпат актове и снимки на завоите из града
голяма краста е (гумите са като бензина в случая)

Относно коментара за разхода - не виждам лошо човек да е практичен

Haradrim - аз никога не съм харесвал марката заради много от хората, които карат БМВ, и честно казано до преди 2 месеца си вричах, че аз такава кола никога няма да си купя. Но ето че кризата не ми даде възможност да си купя японеца със задно, който исках и затова реших да търся евтино решение. Почнах от е30 за до 1500 лв, но се оказа, че е твърде трудно да се намери такъв автомобил с мотор поне 2.0 и купе, което не е за друго място освен за скрап. Поогледах се в mobile-то и се оказа, че има е36тици от 2000-3000 лв в сносно състояние (мен външния и вътрешния вид не ме интересуват, стига окачването и мотора да са наред, така или иначе салон вече нямам). И ето, че за точно седмица след проби на няколко несполучливи екземпляри на 318ис се сдобих с моята (спец. 1.8ис търсех, понеже съм карал наистина запазен м52б20 - разбирай 2.0 ванос и не ми хареса). В последствие четях насам натам и се оказа, че е практично решение, понеже тея коли тука в БГ са масови и частите са меко казано ЕВТИНИ. Разхода е добър (10-11). Не ми харесва само, че няма много сила в тоя мотор (даже хич), но като цяло съм доволен от покупката, и ако си решил, че искаш е36 аз те подкрепям (100% по-добро решение от астра/голф/вектра и т.н. бангии с предно). А и конструктивно тея баварци са много хитро измислени, след време ще се обедиш сам

п.п. аз до сега за 3 години съм карал само бусове със задно, и сега се чудя само кога ще ми нашляпат актове и снимки на завоите из града

- pawe75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318i м43б18
- Мечтае да кара: e90
- Детайли за колата: м43б18 1996г. седан.
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Вземай си баварец не се колебай,не му е чак толкова плашеща потдръжката както си мислиш,зарежи ги тия японки дето повечето от доло са Флинстоун...
За разхода гори си спор няма,но ако ти е по малък крака се понася.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако водещото за избора ти е разхода и цената на накладките наистина няма смисъл да си купуваш БМВ 

Never mistake motion for action...
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Принципно не съм фен на слагането на газова уредба ,но в твоя случай натам ще отидат нещата ,ако гледаш разхода.
За потдръжка не е толко скъпа като примери цени за обслужване на 325 ца с нормални части и масло идва към 130 лв -филтри ,масла ,ремъци това е без труда разбира се ,но какво по хубато от това сам да си я правиш.
Разликата 318ис или 320 не е кой знае каква в разхода ,но ис-а примерно няма проблеми с тракането или блокирането на вануса понеже няма такъв ,но пък читава 20 ка върви доста прилично .
Ценотава разлика в потдръжката на двата мотора е около 20-30 лв в консумативите .
Разхода на бензин на ис-а -11.5 горе долу градско в трафик извън съм я свалял до 6 понеже имах такава
Разхода на бензин на 320 -11.5-12 да не говориме ,че по новия мотор м52 който е с алуминиев блок трудно се качва над 12 разхода в града ,извън 6.5 на 100
Шестака принципно е доста по приятен за каране има по голям въртящ момент ,а и звука е доста плътен .318ис много дрънчи .
За потдръжка не е толко скъпа като примери цени за обслужване на 325 ца с нормални части и масло идва към 130 лв -филтри ,масла ,ремъци това е без труда разбира се ,но какво по хубато от това сам да си я правиш.
Разликата 318ис или 320 не е кой знае каква в разхода ,но ис-а примерно няма проблеми с тракането или блокирането на вануса понеже няма такъв ,но пък читава 20 ка върви доста прилично .
Ценотава разлика в потдръжката на двата мотора е около 20-30 лв в консумативите .
Разхода на бензин на ис-а -11.5 горе долу градско в трафик извън съм я свалял до 6 понеже имах такава
Разхода на бензин на 320 -11.5-12 да не говориме ,че по новия мотор м52 който е с алуминиев блок трудно се качва над 12 разхода в града ,извън 6.5 на 100
Шестака принципно е доста по приятен за каране има по голям въртящ момент ,а и звука е доста плътен .318ис много дрънчи .

- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Haradrim написа:ЗдравейтеКазвам се Александър от София, на 21 години съм. До днес не харесвах БМВ изобщо - не заради колата или марката, а заради просташките и безотговорни изпълнения, на които съм ставал свидетел с Е36-ки. Единствената ми резерва към Е36 е, че за тези 150 к.с. е прекалено тромава - с цели 3 секунди до 100 км/ч след японците. НО ДНЕС ми бе първото возене на Е36 320i и след онзи дрифт преди няколко часа направо ми се преобърнаха представите за готина кола. Никога досега не бях изпитвал подобно нещо
Като си гледал отстрани ти се е видяло просташко и безотговорно, но като си се возил е било супирско а?

- Haradrim
- Потребител
-
- Кара: Нищо все още.
- Мечтае да кара: BMW E36 318 IS
Жоро 320и написа:Haradrim написа:ЗдравейтеКазвам се Александър от София, на 21 години съм. До днес не харесвах БМВ изобщо - не заради колата или марката, а заради просташките и безотговорни изпълнения, на които съм ставал свидетел с Е36-ки. Единствената ми резерва към Е36 е, че за тези 150 к.с. е прекалено тромава - с цели 3 секунди до 100 км/ч след японците. НО ДНЕС ми бе първото возене на Е36 320i и след онзи дрифт преди няколко часа направо ми се преобърнаха представите за готина кола. Никога досега не бях изпитвал подобно нещо
Като си гледал отстрани ти се е видяло просташко и безотговорно, но като си се возил е било супирско а?
Съжалявам, вината е моя, не се изразих правилно - да, може би е било глупаво от моя страна да го наричам безотговорно (то май че си е такова, независимо дали ме кефи), а после да казвам, че ми харесва, не искам да обидя никого - дали ще си простак и безотговорен шофьор не зависи от колата, а от шофьора. Още веднъж съжалявам, ако съм засегнал някого.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Защо казваш, че Е36 е тромав автомобил... я се качи на М3...
Иначе японеца е с 200 кила по-лек... я качи двама чиляка по 100 кила и пак пробвай да видим дали е пъргавелка спрямо iS-а... 

- ///ALPINA\\\
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Трите букви да крещят
bmwdriver написа:Според мен ти е рано за БМВ,щом почваш с разхода
Просто много се е наложило мнението, че БМВ-тата харчат тройно повече от останалите коли, а това съвсем не е така... И затова хората, които не са имали БМВ се страхуват, че като си купят и... Разхода ще ги разбие тотално.
Към автора на темата: човек, много се радвам че си се влюбил в БМВ, има защо. Никога няма да съжаляваш и никога няма да бъдеш разочарован (освен ако не си купиш някое почупено де).
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
абе само БМВта и Мерници какви са тия японки бе човек

- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
///ALPINA\\\ написа:БМВ се купува с любов

А относно разходите по поддръжката ... определено не са по-високи от средно статистически автомобил. Има евтини ментета, скъпи оригинални, скъпи ментета и ... оригинални на супер цена от нормалните държави

Аз съм с М50Б20 ( 2.0 ако другото не ти говори нищо ) в доста добро състояние и разхода е 11-13 градско и мах. 10 извънградско с яко натискане. Успех колега

- lopiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///М40Б16
- Мечтае да кара: ///M3
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3