Въпрос за оборотите!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Обществен транспорт с билетче
Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500 от 1967г.

Въпрос за оборотите!

Мнение от bijona » 07 Авг 2010, 15:53

Здравейте колеги може и да има такава тема или нещо подобно и за това се извинявам предварително!Имам проблем с оборотите карам е39 525д (163кс) 2003г.Пътувах за морето преди няколко дни и нямаше пролеми върви си на пушка но там, а и сега тука в софия като колата е на празен ход без да подавам газ ми се струва че ще загасне всеки момент двигателя вибрира се едно му падат оборотите.Не знам какво е, и на какъв преглед мога да отида каде да ги накарам да проверят?Има си масло в обороти си се движи без никакъв проблем но оставя ли я на празен ход и започва да се тормози двигателя като на старите коли през зимата биз смукач.Моля Ви дайте ми съвет какво може да е!!!! :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:
Преди можеше да намериш жена,която да може да готви като,майка ти,а сега можеш да намериш жена,която пие като баща ти.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за оборотите!

Мнение от bijona » 07 Авг 2010, 19:50

комп. диагностика ли да я закарам?нищо се не вижда да е откачено.
Преди можеше да намериш жена,която да може да готви като,майка ти,а сега можеш да намериш жена,която пие като баща ти.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 08 Авг 2010, 12:47

на тоя мотор оборотите трябва да играят в амплитуда общо 5 оборота ... -2 до +3 или обратното, по спомени за мойта 745 +/-
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bijona » 09 Авг 2010, 14:59

сега се връщам от диагностика взеха ми 15лв. и ми казаха,че трябва да се махнат някакви клапанчета маи дето са от горната страна на двигателя те давали много проблеми като се строшат!не запомних дали са клапанчета или дюзички но ми казаха,че 90% от тея коли ги махали!МОЛЯ ВИ АКО НЯКОЙ Е ПО-ЗАПОЗНАТ ДА МИ ПИШЕ!!!!!КАКВО СЕ ПРОМЕНЯ!МОЛЯ ВИ!!! :help: :help: :help:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 09 Авг 2010, 15:04

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 09 Авг 2010, 15:11

bijona написа:сега се връщам от диагностика взеха ми 15лв. и ми казаха,че трябва да се махнат някакви клапанчета маи дето са от горната страна на двигателя те давали много проблеми като се строшат!не запомних дали са клапанчета или дюзички но ми казаха,че 90% от тея коли ги махали!МОЛЯ ВИ АКО НЯКОЙ Е ПО-ЗАПОЗНАТ ДА МИ ПИШЕ!!!!!КАКВО СЕ ПРОМЕНЯ!МОЛЯ ВИ!!! :help: :help: :help:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: научили са се майсторите :mhihi: :mhihi: :mhihi:

http://www.youtube.com/watch?v=1gBDLzhXY8k&NR=1
http://www.pmwltd.co.uk/swirl_flaps.pdf

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 09 Авг 2010, 23:06

bijona написа:сега се връщам от диагностика взеха ми 15лв. и ми казаха,че трябва да се махнат някакви клапанчета маи дето са от горната страна на двигателя те давали много проблеми като се строшат!не запомних дали са клапанчета или дюзички но ми казаха,че 90% от тея коли ги махали!МОЛЯ ВИ АКО НЯКОЙ Е ПО-ЗАПОЗНАТ ДА МИ ПИШЕ!!!!!КАКВО СЕ ПРОМЕНЯ!МОЛЯ ВИ!!! :help: :help: :help:

Само дето тези клапани нямат абсолютно нищо общо с оборотите ти и не се хващат с диагностика ;)

Като ти взеха 15лв за диагностика, поне не ти ли казаха в какво състояние са ти дюзите и защо са ти ниски оборотите???

Или за 15лв ти казаха нещо, което е обсъждано многократно във форума и вече първокласниците го учат втория срок :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bijona » 10 Авг 2010, 10:00

Казаха за тея поперудки,че трябва да се махнат а за дюзите и всичко останало ми казаха ,че си е абсолютно нормално и намало проблем.Казаха,че оборотите се бъзикат от някакъв механичен проблем защото нищо не се хваща на компа и нямало как да е от лапане на въздух защото това не е бензинка..Не знам от какво може да е!ако си имате някаква представа кажете.!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 10 Авг 2010, 10:10

клапите ги махай, напиши в търсачката - пеперудки и чети... отстраняването е елементарно за всеки механик. има мн малка вероятност да ти бъркат оборотите, ако се бъгват и стоят повечко затворени.... също за проблема ти може да е виновен АGR клапана- нечистен, неработещ, запекъл...., ако играят много оборотите има вероятност клапан регулатора на КР помпата да е за ремонт- налягането в рейла как е.... с каква програма ти гледаха колата? защото само на БМВ програмите дават точни данни за някои неща.... ти филтър картерни газове сменяш ли?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bijona » 10 Авг 2010, 10:34

АGR клапана-аз си го почистих но той и не беше много черен.
за тоя филтър не съм и не знам каде е,колко кинта е и какъв е!а за първи път чувам за него да си призная.колата я купих скоро преди това си карах е36 и сам си я правих но тук не смея.
за програмата като я пусна и се стартира се показа едно бмв и пишеше нещо от сорта бмв-диагностик.
оборотите не играят много то това е от скоро тук в софия почти не се осеща но като бях сега на морето и загасна веднъж и яко си тресеше,сега като се върнах почти не се осещат пак.направо се побърквам.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 10 Авг 2010, 13:26

Прогарамата е карсофт, бягай от тая диагностика :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 10 Авг 2010, 15:22

значи сменяш си филтър картерни газове- филтърчето + черното капаче (на 30хил км го сменям аз). Отиваш и намираш някъде диагностика с ИНПА или ДИС ГТ1... може и колега от форума, гледаш налягане в рейла, налягане на помпата под седялката мин 3,5 бара трябва да е, налягане на помпа резервар сякаш 1,5 бара да беше, живи данни на дюзи - от -5 до + 4 трябва да ти показват ( с инпа ако ги гледат, с дис то си го пише толеранса) и гледай дюзите да ги тестваш на студен мотор, че тогава си показват зъбките най-много, и да ти тестват АГР клапана ( с инпа става най лесно ) че и той прави мизерии ако не отваря и затваря/ движи клапата коректно.
Запиши си данните за 6 те дюзи... и ги кажи!
Това тресене на загрял или студен мотор го прави... а гасненето ? :) горивен филтър предполагам си сменял- аз на 30хил го сменям
по морето да не са ти заредили някой хубава нафта :mrgreen: дюзите клякат веднага ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bijona » 10 Авг 2010, 15:58

Сега се врущам от сервиза пак я закачихме на сдиагностика с INPA и нищо не си показа всичко е било ОК каза майстора.А тоя филтър каде се намира и колко кинта струва мога ли аз да си го сменя или не и може ли да ми пратите някакъв линк да видя каде е и как да го сменя?иначе при топла ми го прави това тресене на морето не съм зареждал.Сега пратихме дюзите на ултра звук защото можело да са запекли и да не можело да си ги отчете не разбирам но нищо няма да стане от профилактика нали:)

Изображение

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 10 Авг 2010, 16:04

В кой сервиз ти бъзикат колата, защото от това което казваш, че ти правят по нея май-май са те хванали за канарче? :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bijona » 10 Авг 2010, 16:27

един в овча купел аз там си карам колата и тая и предишната и на бащами те ме познават.ти какво мислиш че може да е?

Изображение

Следваща

Назад към E39