Покупка на Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Покупка на Е39

Мнение от bam'bam » 08 Авг 2010, 20:47

Привет маняци!От много скоро съм тук и не ми издържаха нервите да се ровя из всички теми,затова се извинявам ако въпросите който ще задам се повтарят във форума.
Решил съм да си копувам БАВАРЕЦ.Имал съм много коли и всички са били рядкост и все различни от повече употребявани в бг.Сега искам да си взема нещо което да задоволи поне малко повече от изискванията ми за автомобил,като се вземе в предвид скромния ми бюджет.Последната кола която имах беше Ланчйа Делта 2 2.0 HPE.Много добра машина макар ,че чух какви ли не глупости за марката.Тази кола все още я харесвам.Само едно не и харесвах ,че харчеше като за световно 18л. тунджа на 100км. градско извън градско падаше на 12л. и това без да я настъпвам много :mrgreen: като я понастъпиш и парите ти испадат от джоба и търчат към бензиностанцията.И все пак беше най-добрата кола която съм имал.Имаше си всичко(ел.стъкла и огледала,климатроник,бордовак,кожа,подгряване на седалките и прибиране на огледалата със включването на алармата което сам си направих :lol:)много добре возеше и мнооооого добре бягаше,мяткаше се като сърничка по завойте :D .
Стига съм ви обяснявал за бивши любовници.Сега искам нещо по масово употребявано с по лесно намиращи се части за него,и доказал се като здрав,луксозен и бърз автомобил.По принцип от всички баварци правени някога Е39тката остава най-красивия баварец.
Какво искам от тази кола?
Искам пълен ел.пакет със кожа и клима и всичко.Телефон и джи пи ес не са ми необходими.другото което искам е мощност,не много само около 200 конски сили насочени към задната ос за да има тръпка.Искам кучката да ми се дърпа и съпротивлява,да не се дава лесно и да ми се качват топките при сливиците като я опитумявам.Трябва да има страст :mrgreen: .
Спрял съм се на следните варианти.
1-ви: 520i от която не се надявам да бъда очарован особенно.
2-ри: 525i който ми се струва горе долу доволен да не казвам достатъчен макар ,че съм алчен.
3-ти: 528i такъв съм карал и бях много впечатлен.
та въпросите ми са:
Според вас кой от 3-те варианта да избера?Интересува ме какви са плюсовете и минусите на всеки един от двигателите и като цяло от колата?
Какво да очаквам?Какви проблеми създават?Достъпни ли са за джоба на един сирумах отстраняването на тези проблеми?Колко е скъпо горе долу обслужването.И какви разходи дават тези мотори?
Благодаря ви предварително!
Надявам се да ми помогнете с избора.
Поздрави!!! :bchug:
П.П. Ааааа и каква скоростна кутия да предпочета,ръчна или автоматична?Автоматичната предлага ли ми типтроник или искам много за модел от 98г.?
само слабите се стремят к1м поряд1к.силните владеят хаоса

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: Покупка на Е39

Мнение от Ilko Ivanov » 08 Авг 2010, 21:20

Направо се чудя сам на себе си,защо ти одобрявам темата......... при условие че има поне 1000 подобни теми и всички са заключени понеже са се превърнали в СПАМ.

Нека видим и тук какво ще се случи. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 08 Авг 2010, 21:23

Колега много е писано по темата за избор на Е39 и не е лошо да прочетеш малко ....

Колкото до избора - 528iA, което не значи че ако ти изпадне запазен вариант от другите трябва да го подминаваш

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 08 Авг 2010, 22:08

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=46&t=206879
Отговаря на повечето твои изисквания само дето е по-мощна.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 08 Авг 2010, 22:44

528i ръчка! :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 08 Авг 2010, 23:07

като гледам само бензинки си изброил но 530д е много добре
DIESEL POWER
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 08 Авг 2010, 23:20

Като гледам все на такива бензинчета си се спрял,който харчат "прилично".. :mhihi: Иначе аз бих избрал 528i автомат :yes:
По-повод плюсовете,подръжката и т.н...в форума има найстина толкова писано,че главата,ще ти грамне от чете и инфо.Поразрови се известно време и ще видиш сам,колко много неща,ще научиш за Е39.Сам ще прецениш кой е твоя мотор.А иначе тука всички,ще сме за 528цата,най-вероятно.. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 08 Авг 2010, 23:37

Съотношение цена-мощност-вървеж-приличен разход 528i-525i-530d-530i в тоя ред :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от bam'bam » 08 Авг 2010, 23:47

Благодаря ви!
Ще ровя ама пуст мързел а и времето не е евтино.Надявам се да разбера това което искам да знам.
Поздрави! :bchug:
само слабите се стремят к1м поряд1к.силните владеят хаоса

Аватар
Кара: E39 528i

Мнение от Massacre » 09 Авг 2010, 12:44

528i ръчка... коментарите са излишни...

Назад към E39