Осветление табло - другите теми изчетени но без резултат.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Осветление табло - другите теми изчетени но без резултат.
Здравейте колеги.От скоро време светлините на таблото запалката и пепелника се лигавят и когато си решат светят когато искат не.Разгледах за изгорели бушони нищо, за изгорели лампички всичките са здрави повечето ги подмених така и така бях свалил таблото.Бушона е здрав, десните габарити здрави, но вътре няма никой.Само понякога си свети когато му скимне.Под жабката под почиващия крак гледах всичко изглежда нормално, Маса-та по колата е добре както и другите места кадето има маса съм ги развивал и затягал на ново но ефект няма.Каде да го диря вече това нещо незнам.Някой има ли идея от какво може да се получава това?Благодаря предварително

- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Re: Осветление табло - другите теми изчетени но без резултат.
Aми реостата гледа ли,дето е до кормилната колона в ляво,там да не прекъсва,извади го и го шунтирай за известно време за да видиш ще прави ли същите номера,ако е от него сигурно се разглобява 

- kokali praa vsiakvi
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
- Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
- Детайли за колата: Истинската 328ца
Имах подобен проблем-при опит да сменя крушката на пепелника, я счупих-
огасна таблото. Махнах я на цяло-светна. После я смених с оригинална-всичко е ОК.

Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...

- shengi
- ентусиаст
-
Само да кажа, че пробвах махах крушката на пепелника махах крушката на запалката.Днес махах таблото да му сменя крушките и от тогава изобщо не светва.Смених бушоните /че имах всичките резервни/ и вече изобщо не светва.Борда си свети без копченцата таблото не свети копчето за авариините не свети вече се видях в чудо.Сменях и копчето за осветяемоста на таблото там същата работа дали с друго /което на 100% е работещо/ дали без него или с старото .... Каде мога да гледам, че така кофти вечерно време нищо да не свети някак ми е неуютно 

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
свиква се повярвай ми
аз карах преди време около месец с несветещо табло и накрая вече толкова си бях свикнал че във всеки един момент си знаех точната скорост
за съжаление не помня какъв се оказа проблема,беше отдавна.успех и ще следя темата,че ми стана интересно

- shengi
- ентусиаст
-
Шах съм, честно.Вече си мисля, че или дама пика или разни кикита живеят в тази кола 

провери идва ли плюс до копчето за реголиране на осветлението
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
shengi написа:Шах съм, честно.Вече си мисля, че или дама пика или разни кикита живеят в тази кола
Споко то ако в тва-бял кахър!!!

- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
вземи един мултицет и виж къде почва да се губи тока. осветлението на цялото табло трябва да минава от регулатора на силата на осветяване. виж дали борда мени силата на светене като въртиш копчето. ако се променя някъде по кабелите трябва да имаш прекъсната връзка. нещо друго освен борда свети ли...?
- hoolie
- Потребител
-
- Кара: служебни кошници
kokali praa vsiakvi написа:Имах подобен проблем-при опит да сменя крушката на пепелника, я счупих-огасна таблото. Махнах я на цяло-светна. После я смених с оригинална-всичко е ОК.
Как я смени крушката, не е ли някъв червен диод?

- eekset
- младши ентусиаст
-
hoolie написа:...
не. като извадиш пепелника отдолу има рапидки като развиеш и махнеш целата гад ще видиш крушката на фасунчица. от най малките е без цокъл, май 1.2W се води - от 0.5 до 2.0 лв струва.
- hoolie
- Потребител
-
- Кара: служебни кошници
До преди малко си играх с пепелника, крушката е здрава почистих буксата от евентуално влезнала пепел и нищо, пак не свети... Загледах се и в запалката и тя също не свети. Дали тея два проблема може да са свързани с халогените, защото и те не светят, а не помня дали лампата на пепелника спря с тях.

- shengi
- ентусиаст
-
Токове до буксата за регулиране на осветлението идва.Меря 2-та пина на бутона 3-ти и 4-ти с мултицета и показанията се променят, на самата букса сиво червен май беше и черния там си има напрежение, но на 3 и 4 на самата букса няма никои, а само на 2 и 4.Каде мога да го търся проблема по тая кола, че вече ми писна.Стопове габарити всичко свети и е изрядно бушони всички подмненени някой по 2 пати за по сигурно и пак никой не свети вътре.Борда тои по друг начин е вързан към цд-то пускам цд и борда се пуска.Там бутоните не светят също който са си към интериорното осветление.Чудя се може ли да е от кабелите на капака на багажника, че те ми се лигавят нещо ?

- eekset
- младши ентусиаст
-
направих си експериментче и нещата седят точно, както си ги мислех и преди това - на буксата за регулатора ти идва12V "+" при пуснат габарит, постоянно "-" за да свети диода в самия регулатор и един кабел излиза, който е фактически "+" но с променливо напрежение - към всичките останали лампи. сега на този комп нямам схемата да съм 100% сигурен, но е така. премери с мултицета за верига(едно положение в което като допреш пробниците и машинката пищи) между тоя свободния, мисля поз."3", и коя да е крушка от тия дет треа да светят. аз пробвах тази на пепелника като най-лесна. ако се губи и няма верига, проследи кабела от бутона къде се разнася под таблото и виж да не е прекъснат някъде.
утре от работата ще погледна схемите, ако има нещо между регулатора и лампите да те напътя... дотук тва, после пак...
утре от работата ще погледна схемите, ако има нещо между регулатора и лампите да те напътя... дотук тва, после пак...
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2