Въпрос за ксенони!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Въпрос за ксенони!

Мнение от bili1 » 06 Авг 2010, 14:07

Здравейте колеги,днес си взех чисто нови халогени на Depo,халогените са си с крушки вътре и на самите халогени пише H7 55W,искам да им сложа ксенон следователно търся крушки H7 55W и баласти 55W ,но ако на мойта баварка крушките не са същите какво правя тогава......? :dunno: (аз незнам какво H са ми на халогените :dunno: )

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Re: Въпрос за ксенони!

Мнение от cls6666 » 06 Авг 2010, 14:19

aко е за халогените няма начин да не са Н7-нали е с нормалната броня не е м-пакет-или фейслифт?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 06 Авг 2010, 14:50

Нормална колега преди фейслифта! :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 06 Авг 2010, 15:24

Н7 е но буксата не е като на фаровете-там е с преходник и ще трябва да се смени (от някоя инсталация примерно) :)
успех
п.с. а защо ти са 55 вата за халогените?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 06 Авг 2010, 15:41

Ми незнам на халогените си пише H7 55W и аз се съобразявам с тоя надпис! :roll:
А това за преходниците не го разбрах и преходници за халогени ли трябва да купя...?

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 06 Авг 2010, 17:55

не не трябват преходници за халогените,мисълта ми беше че Н7 на фаровете са с преходници
а 55вата е халогенната крушка ,иначе нормалните афтърмаркет ксенони са 35вата,а тези 55 вата са вече усилени -както ти харесва :dunno:
п.с. трябва само да си намериш буксичката (като към фара дето е) иначе незнам как ще ги свържеш те баластите са цели -кабели излизат към крушката само
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 06 Авг 2010, 18:15

Незнам нека други колеги пишат в темата който са я правели вече тая операция бос и гол съм по тая тема ксенони и преходници,въпроса ми е ще мога ли да си сложа ксенон на халогените или няма как да стане? :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 06 Авг 2010, 18:20

естествено че може
обърни внимание на буксата на твоите халогени и тази която влиза в ксеноновия блок(баласт) и ще разбереш за какво ти говоря
довечера ще ти цъкна снимки ако не съм го обяснил правилно
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 06 Авг 2010, 21:32

Колеги току що установих,че на халогените Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ СЛОЖИ КСЕНОН!!! :shock:
1-ВО!!!
На халогените на задния капак пише H7 55W демек крушките им са H7 аз имам един ксенонов комплект H7 с баласти приготвени са фаровете и реших да използвам комплекта да видя ще може ли всичко да се свърже по халогените свалих оригиналната крушка на халогените и какво да видя.... :shock: различна от тази крушка от комплекта пък ушким и двете са H7 тая на комплекта дълга и тънка пък оригиналната от халогените къса и дебела!!!
2-РО!!!
Ксеноновата крушка има кабели и изводи с букси за баластите,а крушката от халогените няма нищо просто крушка и тези кабели на ксеноновата крушка пречат за закрепянето и към халогена оригиналната крушка се слага на местото си и има една желязна пластинка която я защипва отгоре,а тази пластинка неможе и е невъзможно да защипе ксеноновата крушка,защото кабелите пречат...как ще се застопори за халогена...?
3-ТО!!!
Самите халогени се затварят с капак като фаровете,дори и да се сложи някак си тая ксенонова крушка вътре (макар,че няма как да стане) как ще се затвори капачето и да се запечата халогена като пак кабелите от ксеноновата крушката пречат няма как да се прекарат!!!!

Разглобих халогена махнах оригиналната крушката и на мястото и сложих ксеноновата въпреки,че е по-дълга влезна и пасна на местото,но няма как да се защипе с пластинката и също така няма как да се затвори халогена,защото кабелите от ксеноновата крушка пречат!Незнам дали някой от нашия под форум има ксенон на халогените,но нека покаже,ако е възможно даже и със снимки как е сложил тоя ксенон там,защото според мен това е невъзможно дори и за Дейвид Копърфилд!И другото което ме побърка е разликата в крушките,защо едната е по дълга и тънка,а другата по къса и дебела апък и двете се водят H7 не би ли трябвало всички крушки H7 да са еднакви???И тия кабели от ксеноновата крушка къде и как да ги прекарам и навра зада мога да защипя ксеноновата крушка за халогена с металната пластинка и да затворя халогена с капачето му и в същото време кабелите от крушката да са извън халогена зада могат да се свържат с баласта???? :?: :?: :kuku: :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 06 Авг 2010, 22:47

не е така виждал съм халогени с ксенон
незнам за твоя ксенон но в повечето комплекти има една кръгла гумичка през която минават кабелите -за да стане се пробива дупка в халогена и се прекарват кабелите и се затваря капачето
друго което се сещам е че Н7 крушките са стандартни,това което си видял на фара е крушката с преходника за който ти говорих,на халогена този преход го няма и се закрепва с щипка ,възможно е да пречи тая ламаринка и да я жертваш все пак ксенона е предимно за фарове
колега спокойно нали за това е форума да дадем съвет
друго - ''Н7''-ксеноновата крушка просто копира захващането на Н7 крушка иначе те всички(китайки) са еднакви цокъла е различен(говоря за китайските)
и така вече поставена в халогена ,с прекарани навън кабели следва проблема с буксата (тук вече ти трябва букса от инсталация )
нека да ме поправи някой и да посочи къде греша утре и снимки ще постна кое къде е и как ,че имам един халоген свален и ксенон също(моя вече не е с тези уплътнения но съм виждал монтиран по този начин)
499.jpg

крушката изглежда само така
това е и кита който карам аз слим баласт и н7 крушка даже сега се сещам че и букса има в комплекта :lol:
Изображение
възможно е да ти потрябва някой от тези адаптериИзображение
и халоген с монтиран ксенонИзображение
снимките не са мои ,но са нагледно инфо и мисля че изчерпват темата
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 07 Авг 2010, 11:22

Колега ти направо ме разби от инфо :mhihi: ,добре то хубаво,но на снимката долу (халогена с ксенона) се вижда,че захващането на крушката е с нещо допълнително взимано,значи ми трябва това захващане за ксенонова крушка и от там насетне пробивам капачето на халогена....а за "буксата" за която ти ми пишеш все още немога да схвана коя къде и какво да търся,иначе другото го разбрах,но и това захващане за ксеноновата крушка къде да го търся? :roll: :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 07 Авг 2010, 14:02

така на снимката където е с баласта десния кабел се свързва с инсталацията на колата ,но за халогените буксата е различна (за фаровете няма проблем )
хубавото е че в комплекта трябва да я има тази букса(на снимката с крушката се вижда ясно просто е вързана да не заема място....на снимката с халогена пак се вижда)
огледай си комплекта-трябва да е около 10 см кабелче с букса(отделно от крушката)-на снимката с баласта е тази с жълта гумичка-двойната
по подробно -здраве
успех колега и да кажеш как е станало при тебе :)
п.с. захващането на крушката е показано на една малка снимка-снимката е от официален вносител на ксенони но не помня кой?потърси из нета.
иначе друго не ти трябва-само време :D
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 07 Авг 2010, 14:53

Ок мерси колега за всичкото инфо да си жив и здрав ще се опитам да направя тази задача!
Добре последен въпрос до тука изписаното в темата все едно ми е написано на таджикистански :mhihi: сега имам халогени купувам един комплет Ксенонова система H7 55W И КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМЕ OСВЕН КОМПЛЕКТА КСЕНОНОВА СИСТЕМА..???
След като взема всичко ще ида при някой старши КСЕНОНАДЖИЯ награден с 10 неонови награди който я разбира тая "наука" :mhihi: и ще ми сложи ксенона!

ентусиаст
Аватар

Мнение от cls6666 » 07 Авг 2010, 16:45

:lol: нищо друго не ти трябва ,даже и майстор с дипломи не ти трябва
като си закрепиш крушката в халогена и изведеш кабелите отвън ,остава да присадиш въпросната букса от комплекта към инсталацията (тук е времето да ти кажа че има +и- които трябва да спазиш заради баласта)закрепваш баластите както ти дойде и имаш ксенон-струва ми се че чека няма да светне на таблото(на мен не ми свети)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 07 Авг 2010, 16:51

Моят съвет е , че ако ще ходиш при ксенонаджия, по-добре си вземи и комплекта ксенон от него.
Изображение

Следваща

Назад към E39