По-ново Е36 или по-старо Е46 ?!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Loewe » 02 Ное 2005, 16:31

Тука са няколко авт къщи, които са към една група. Предполагам , че е тази в Фридрихсхафен.

http://auergruppe.de/bmw_pkw/index.php4?ziel=../default/all_standorte&kat=4

Поглднах им в интернет колите и за съжаление цените са доста високи :(
“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 02 Ное 2005, 18:41

S-stail и Loewe,точно тази е автокъщата,но за цените нямам представа тъй като само минах покрай нея :roll:

Значи май, най-добрия вариант остава от частно лице тъй като Jahreswagen варианта е по-скъп ....

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deliveryman » 02 Ное 2005, 21:38

сори за офтопика ма.....оххххх на батя :mhihi: :mhihi: :mhihi:
http://auergruppe.de/bmw_pkw/index.php4 ... t=gw&kat=1
П.С. аре да влизаме у европата да махат гадния акциз че не издържам вече.....

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 02 Ное 2005, 21:47

то митото ще падне,не акциза/ама тва е спорен въпрос/,ония БОТОВЕ кво ще решат
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deliveryman » 02 Ное 2005, 21:52

има ДДС и акциз....е и мито 15% за японките ма то не ме вълнува.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от versaceto » 15 Ное 2005, 22:09

Cobra написа:
RAFF написа:
S-stail написа:Pich kolometrite na E46-cata moje da gi proverish
vav vseki Servis na BMW samo sas klucha na kolata.
Mushka se v edna mashinka i ti izlizat km. i infoto za kolata.
Az taka napravih na moita

в България този метод не върви. отдавна му намериха решението и на този " проблем"

След 06/02' с ромбовидния ключ-да знаеш че не са намерили все още?Има си там 2-начина при които ВИНАГИ разбираш дали те клатят,а ако е така.... ;)

Този ключ за който говориш го има и след '99 и му викат диаманта.
А и това за Е46 - 8-9к Евро е вярно.Има ги в Германия за толкова.
Но след като го вземеш се почва-400Евро Автовоз,Мито над 2000лв,Застраховка над 2000лв . . . .
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Loewe » 16 Ное 2005, 0:21

Но след като го вземеш се почва-400Евро Автовоз,Мито над 2000лв,Застраховка над 2000лв . . . .

Аз съм в Германия и колата ще я карам с немска регистрация, така че автовоза, и митото отпадат. Митото е 2986 лв (с акциз и тн.). За сметка на това пък идва застраховка + данък около 700-800 евро годишно, но сметката е, че ако колата се вкара в БГ митото ще е толкова, колкото да си я карам с немска регистрация. Надявам се скоро да влезнем в ЕС и митото да отпадне. Освен това ако я вкарам в БГ, после трябва да я продавам пак там, едва ли някой тука ще се навие да купи кола от БГ. Също така отпада евентуалното разкарване до БГ, мотане по разни служби и тн., което хич не е малко :)

А я кажете ако се прибера с Е46 с немска регистрация има ли вариант да ми я гепят в БГ. От това доста ме е страх и много се замислям дали да се прибирам в БГ с нея. Имам гараж (знам че не е особен проблем за крадците), но пък ако излизам някъде с нея си мисля, че все няма да мога да седя спокойно и ще трябва да съм и пазач, което не е целта на посещението ми в БГ ;)
“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от versaceto » 16 Ное 2005, 18:45

Вероятността да ти я откраднат е много голяма.Аз имам пресен случай от Август.Мои приятели от Люксембург дойдоха с RAV4 и си тръгнаха без него :( Всичко стана на 2рата седмица откакто са в БГ.Пред Романса в Симеоново.Не знам обаче какъв късмет са имали,че са я застраховали само срещу кражба и само за БГ(там имало такова застраховане,при което плащаш доста солено за 1месечна застраховка за друга държава). :winky:
И с открадването кошмара не свършва.Оттам не могат да напуснат БГ.
Те са влезнали с кола и така трябва да излезат,иначе трябва да платят ДДСто на колата/все едно са я продали тук)Та разправии в Съда,в Полицията.
После всичко мина добре,по Европейски.От Люксембург им платиха разходите по връщането със самолета,върнаха им 94% от стойността на RAV4(беше супер,модел 2004).

Та след това дълго писане,не ти препоръчвам да си я караш с немските номера.Има някакъв друг трик,при който си я застраховаш в Бул Инс или някъде другаде, както си е с немските номера. :idea:

Ама пак,шубето си е голямо :evil:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Loewe » 16 Ное 2005, 19:23

Е тва е братче, няма оправия в тая държава на абсурдите! Преди време четох в един форум за подобна случка с един българин дошъл в БГ от Австрия с А4 и останал без него, после даже си го намерил, но пак не му давали да напусне БГ, на всичко отгоре и колата е била в незнам си кое полицейско защото се явява веществено доказателство. От там едни проблеми и разправии с абсурдното ни законодателство и малоумни служители.

А да ти кажа с тая застраховка дето ще си я направя евентуално пак няма да се избегнат тези разправии с митница, полиция и тн. Да не говорим, че с парите за застраховка ще си взема билет за самолета ;) Идеята беше да се разкарвам в БГ с колата, а не да ползвам коли на приятели или таксита. Обичам да си обикалям и да не завися от никой. Също исках да си пренеса малко багаж в 2те посоки, което със самолет не е много удобно. Но квото, е тва е. Най-много да докарам някоя кола за продан. Ако някой си хареса някоя обява от мобилето или аутоскаута да свирка :)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 16 Ное 2005, 20:56

:winky: Loewe,кога мислиш,че ще си пътуваш насам (БГ) ?

Иначе по въпроса с колата с немски табели,питай CheGevara,какво му е като си дойде тук ,в тая идиотска държава,къде да я спре за да я наблюдава,дали паркинга,където ще пренущува колата е сигурен и прочие гадости,тъй далечни за белите хора по белите страни :evil: :evil: :evil:

И аз не те съветвам за такъв ход,ако искаш да се похвалиш при следващо мое ходене към Mainz,може да отскоча до теб,Karlsruhe не е толкова далеч :D :D :D

П.С. Като си дойдеш без нея тамън ще си пиеш ракията на спокойствие :have one: :wave:

георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 23 Ное 2005, 14:10

ако държиш на комфорт вземи Е46 ако ти харесва по спортниа интериор вземиЕ36-лично мнение

Предишна

Назад към Основен Форум