Какво значи това...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530д

Какво значи това...

Мнение от monsterofcock » 04 Авг 2010, 12:51

Здравейте, снощи ми се случи нещо странно, светна ми лампата на АБС, надписите по таблото ми изчезнаха, само светеше километража, стрелката на температурата падна на 0, какво значи това? Иначе си вървешв... После я подкарах 40 мин по-къснои АБС-а вече не светеше и таблото си работеше нормално....

Благодаря

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Re: Какво значи това...

Мнение от dbanchev » 04 Авг 2010, 13:44

Ами колега според мен заден ляв датчик на абс ти прави поразий. От него взима инфо таблото. Така поне съм чувал от други колеги. Нека някой по- запознат да каже мнение, но според мен проблема ти е от заден ляв датчик, щом ти свети абс и таблото спира да работи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пак BMW
Детайли за колата: E39 525TDS

Мнение от Vader » 04 Авг 2010, 16:01

Не е от датчика.Ако е датчик,ще ти светне ABS_а и евентуално ще ти спре километража,но при теб гасне цялото табло.Залагам на някоя букса или лоша връзка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530д

Мнение от monsterofcock » 05 Авг 2010, 2:40

Не цялото табло, километража свети, ама буквите отдолу и цифрите за изминатите км ги нямаше, и стрелката за температурата падна на 0. А днес пък датчика за външна температура се скапа и показва -40 градсуса, затва ли климатика зе да духа топло?

Колко пари е тоя датчик за външна температура някой има ли представа?

И благодаря за отговорите ви наистина!

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 05 Авг 2010, 13:58

Същото ми се беше случило един път през 2006-та. Веднага угасих колата, запалих след 30 секунди и от тогава не се е повтаряло и съм нямал други проблеми.
Датчика е 28лв + 60лв работа по оферта от дару. Знам ги наизуст вече, че са го сложили на преден десен калник и с бордюрите много се бием при кой да остане датчика :mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

Назад към E39