С какво мажете колата да не гние?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Re: С какво мажете колата да не гние?

Мнение от UBAH5 » 02 Авг 2010, 20:36

И при мен нова ламирана оброботена с боди 999 (бялото) изби на точки за 7 месеца :shock: Следващия път първо грунд :yes:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 02 Авг 2010, 22:15

Колеги,днес минах пред.калник с тоз грунд(без да го разреждам).Мазах директно върху старото покритие!Дръпна доста бързо и утре продължавам по нататък..,
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 03 Авг 2010, 9:01

А преди да мажеш с грунда какво направи - как почисти повърхността? Телена четка, флекс, бормашина с телени камбанки, ръждопреобразувател?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 03 Авг 2010, 12:08

deyan-enchev написа:А преди да мажеш с грунда какво направи - как почисти повърхността? Телена четка, флекс, бормашина с телени камбанки, ръждопреобразувател?

Mи колега,мазах директно тъй като нямаше ръжда :shock: само на 2-та винта които държат пластмасовите калниците имаше минимално и там 2-3 пъти с ръждопреобразовател!Сега е червена от долу..Преди цялата процедура разбира се водоструйка и влажна кърпа!
За кухините съм се спрял за сега на боди 900,то пазара е пълен със спрейове!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от JoRkAtA_pld » 03 Авг 2010, 12:28

Аз също нямах ръжда, но намазах подкалниците със същия препарат с който и колегата Transportera е мазал.За сега съм доволен смятам да мина и пода.
My E30
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 03 Авг 2010, 14:22

Проблемът е, че винаги остават места, които не може да видите..
За да стане качествено според мен -
Трябва да се свалят фаровете, стоповете, броните, тапицериите на вратите, всички подкалници, с две думи из основи и да се почва наред..
Аз моята тамън си мислех, че съм оправил всичко и вчера си разглабям дисковете отзад и гледам, където се опира пружината - яко кал, разкъртих я и се появи кафеникаво отдолу, та сега и това ще правя.. (с избраното от мен 3в1)
Довечера ще видя марката и ще я напиша :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 316 84г. м10б18
Мечтае да кара: на рали съзтезание :)

Мнение от cargo22 » 03 Авг 2010, 20:17

стефан13 написа:Колеги,днес минах пред.калник с тоз грунд(без да го разреждам).Мазах директно върху старото покритие!Дръпна доста бързо и утре продължавам по нататък..,

Изображение

Този грунд на Боди е пълен майтап тествах го и не покрива добре, спрямо един друг на Атриа и двата ги мазах на пода в купето и тоа на Боди си седеше на слой отгоре без да е залепнал хубаво към повърхноста.

Колега а ти към кое старо покритие си го мазал този грунд, ако покритието не се боядисва си си хвърлил парите нн вятъра, повечето на битум основа не се боядисват.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 03 Авг 2010, 21:51

..Ми колега при мен хвана :shock: Нещо не разбрах за боята?То на моята(и не само) си има оригинално покритие,което е от сорта на тез асфалтовите тип боди 930-999.Та намазах върху ориджинала :yes: И по-нататък ще му сложа и нещо друго.Някъде четох че грунда не се понасял с бодитата,люпели се лесно?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cargo22 » 03 Авг 2010, 22:54

стефан13 написа:..Ми колега при мен хвана :shock: Нещо не разбрах за боята?То на моята(и не само) си има оригинално покритие,което е от сорта на тез асфалтовите тип боди 930-999.Та намазах върху ориджинала :yes: И по-нататък ще му сложа и нещо друго.Някъде четох че грунда не се понасял с бодитата,люпели се лесно?!

Нали точно затова ти говоря, може да ти изглежда че е хванало, но не е.То на кутиите си пише дали може да се боядисва или не.
Поносимост на кой грунд? Боди е фирма, тя предлага всякакви грундове, бои и разни покрития.Безмислено е нещо което не се боядисва да си хабиш материала, изглежда че е хванало но само привидно "спойката" е недълготрайна.
На такива повърхности ти трябва от погоре споменатите лепила,а не грунд.
Няма значение ,следващия път се поинтересувай по дълбоко, карай си спокойно следващия сезон ще си знаеш :mhihi:

Впрочем ,поне на мойта е30ка двоен стоп 84г. оригиналното покритие на места е супер скапано ,седи цяло отгоре ,а под него ръждата си действа.
Сигурно срока на годността му е изтекъл :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 04 Авг 2010, 9:22

стефан13 написа:Впрочем ,поне на мойта е30ка двоен стоп 84г. оригиналното покритие на места е супер скапано ,седи цяло отгоре ,а под него ръждата си действа.
Сигурно срока на годността му е изтекъл :mhihi:

За това става въпрос... Трябва да стигне до метал и после наново..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cargo22 » 04 Авг 2010, 11:48

Bexim написа:
стефан13 написа:Впрочем ,поне на мойта е30ка двоен стоп 84г. оригиналното покритие на места е супер скапано ,седи цяло отгоре ,а под него ръждата си действа.
Сигурно срока на годността му е изтекъл :mhihi:

За това става въпрос... Трябва да стигне до метал и после наново..

Мойта се бех замислил да и песъкоструя само шасито ,но се отказах много работа е след това.Да беше некоя М-ка иди дойди, ма нормално купе не си струва.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 05 Авг 2010, 22:43

Колеги,днес при пороя забелязах как се оттича водата от капака(по улейчетата на калника и излиза на струйки от към фаровете).Та реших да използвам я силикон,я някакво лепило в двата ъгъла,и върху болтчетата на калниците!Някой да препоръча накаква смес за таз цел?

Пс.Мерси на cargo22 за съвета!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cargo22 » 06 Авг 2010, 0:44

стефан13 написа:Колеги,днес при пороя забелязах как се оттича водата от капака(по улейчетата на калника и излиза на струйки от към фаровете).Та реших да използвам я силикон,я някакво лепило в двата ъгъла,и върху болтчетата на калниците!Някой да препоръча накаква смес за таз цел?

Пс.Мерси на cargo22 за съвета!

Това и на мен ми направи впечатление ,но не ми се питаше ,така ли е по принцип водата покрай фаровете ли се стича, щото е некво странно :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 06 Авг 2010, 14:33

Колеги,днес реших да взема от панацеята на "Вюрт" против ръжда!Звъннах по тел. и ми обявиха цена за 100г.-11.20лв.Ок,килото излиза към 80лв ама айде,фирмена политика.Та на място момчетата ми казаха 14.50лв...,ми има ддс.Та аз не си взех!Ако има случайно повече желаещи за 1л,или на някой му е останало..,нека да сподели :wave:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 06 Авг 2010, 15:25

На горубляне е 8лв 100 грама :) Взех си 300 и ми излезе 24лв :)
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

ПредишнаСледваща

Назад към E30