Спукан интеркулер на 530d..
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Спукан интеркулер на 530d..
Здравейте колеги днес за първи път покарах колицата на прав участък където има възможност да се понастъпи след 100.. Карам си и усещам рязък спад в мощността.. Педала до доло и с 300-зора направи 180 и седи на 3500-оборота и неще повече.. Закарах я на диагностика и ми казаха че турбото и дебитомера работели добре а излизало като проблем въздуха.. Свалиха корите и видяха кулера доста умаслен и бил спукан.. Колицата си върви иначе но не е както трябва.. Какво ще ми препоръчате да търся втора ръка или да лепя този (зависимост колко е зле) ? И горе-доло какви парички струва втора ръка и лепенето/дали си заслужава?
Мерси.

Мерси.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- koko525da
-
Re: Спукан интеркулер на 530d..

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
koko525da написа::wave: колега не съм сигурен дали това е кулераАз имам същия проблем на директ до 3000 оборота а на спорт няма проблем
Казаха че това е натрупана грешка
Виж за най сигурно в ,,ДАРУ,, . НЕ се вкарвай още от начало на 530ката в разходи от недоказани мнения
Колега,да нямаш отстьпка в ДАРУ.Това е кола на доста годинки,а не космически кораб.
Та какво като кулера е спукан,и квартален маистор с манометьр в движение,след справка в аутадата ще може да реши проблема.
То това Дару все ви в устата,да не си мислите че там маисторите са извьнземни,все нормални хора са.
Успех на колегата с 30-ката
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Обикновено си заминава маркуча за високото налягане(от изхода на турбото).Самата думичка "високо налягане" подсказва, че там е желателно смяна с нов.Не беше кой знае колко пари.Тук във форума някой колеги го лепят като слагат метално парче и увиват със здраво тиксо или вулканизират, но това си е временно решение.Виж първо дали найстина имаш спукан маркуч и ако е така, купувай нов.
- koko525da
-
Имам отстъпка във повечето СЕРВИЗИ в СОФИЯ!!! Всяко мнение е лично и не ангажира никой от форума !!!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
интересно на място при диагностика какво виждат специалистите от дару или само на предположения карат?
така се пука този кулер,щото бил омаслен и айде занминал си...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
е колко ще да е този интеркулер-463лв е нов оригинален -сигурно има и под тая цена -329 лв в емкомплект 33
17 51 2 247 359 това му е номера според етк
17 51 2 247 359 това му е номера според етк
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
koko525da написа:Имам отстъпка във повечето СЕРВИЗИ в СОФИЯ!!! Всяко мнение е лично и не ангажира никой от форума !!!
Че толкоз ли много ги посещавате тия сервизи....
и стига сте хранили човека.... струва си да се пробва със лепене... зависи къде изпуща/ е пробит, обаче... 2 ръка също върши работа стига да е здрав.
павката написа:интересно на място при диагностика какво виждат специалистите от дару или само на предположения карат?
и аз тва се чудя, на място тя не надува и няма да се чуе нищо... освен ако не е да си пъхаш пръста дупката

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
колко трябва да надува 530-ката по дефолт?
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
koko525da написа::wave: колега не съм сигурен дали това е кулераАз имам същия проблем на директ до 3000 оборота а на спорт няма проблем
Казаха че това е натрупана грешка
Виж за най сигурно в ,,ДАРУ,, . НЕ се вкарвай още от начало на 530ката в разходи от недоказани мнения
Аз не съм автомат.

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Провери дали не изпуска налягане от връзките между кулера и тръбите - някой път скобите не са достатъчно стегнати и изпускат.
Si non confectus, non reficiat.
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
колега втора употреба вървят около 150 лева,ако си намериш здрав взимай,кулера е част която може и да не е чисто нова
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
boksioraE39 написа:Здравейте колеги днес за първи път покарах колицата на прав участък където има възможност да се понастъпи след 100.. Карам си и усещам рязък спад в мощността.. Педала до доло и с 300-зора направи 180 и седи на 3500-оборота и неще повече.. Закарах я на диагностика и ми казаха че турбото и дебитомера работели добре а излизало като проблем въздуха.. Свалиха корите и видяха кулера доста умаслен и бил спукан.. Колицата си върви иначе но не е както трябва.. Какво ще ми препоръчате да търся втора ръка или да лепя този (зависимост колко е зле) ? И горе-доло какви парички струва втора ръка и лепенето/дали си заслужава?![]()
Мерси.
Колега, я кажи ти като смени филтъра на картерните газове чисто нов ли взе(комплект филтър с корпус) или само филтриращия елемент?
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
DAEL написа:boksioraE39 написа:Здравейте колеги днес за първи път покарах колицата на прав участък където има възможност да се понастъпи след 100.. Карам си и усещам рязък спад в мощността.. Педала до доло и с 300-зора направи 180 и седи на 3500-оборота и неще повече.. Закарах я на диагностика и ми казаха че турбото и дебитомера работели добре а излизало като проблем въздуха.. Свалиха корите и видяха кулера доста умаслен и бил спукан.. Колицата си върви иначе но не е както трябва.. Какво ще ми препоръчате да търся втора ръка или да лепя този (зависимост колко е зле) ? И горе-доло какви парички струва втора ръка и лепенето/дали си заслужава?![]()
Мерси.
Колега, я кажи ти като смени филтъра на картерните газове чисто нов ли взе(комплект филтър с корпус) или само филтриращия елемент?
Комплект всичко от камор 93-лева.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
racing_team_vidin написа:колко трябва да надува 530-ката по дефолт?
най много до 2,2 бара- сток в движение напъната здраво
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2