Проблем с плафоните на е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- surbina87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м40 - ката да плаче
- Мечтае да кара: е92
Проблем с плафоните на е36
Колеги значи проблема е следния вчера си купих бели диоди и сложих на плафоните и сега като ги оставя на средно положение демек като отворя вратата да светят и после като затворя вратата и те оставят да светят но несветят както като е отворена вратата еми савсем леко мижат а като си бутна копчето в краино дясно положение си гаснат напълно от какво може да е това? Със старите крушки нямаше такова нещо според мен и с тея нетрябва да е така трябва да си огаснат напулно защото така и акомулатора ще се изтощи трябва постояно да ги гаса от копчето а аз искам да си светкат като си отворя вратата и по точно да си огаснат после както трябва не да ми мижат иначе светят страхотно неискам да ги сменям. Ако някой е имал подобен проблем нека да помогне Благодаря предварително 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- emobmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 325xi-2001г.
Re: Проблем с плафоните на е36
Погледни си бутоните на вратите някой от тях не работи коректно.Пробвай на отворена врата натисни бутона на вратата и виж дали ще угаснат напълно плафоните аз съм с такива и нямам проблем с гасненето.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
bum_bum написа:Диодите имат + и - . Най-вероятно там се корени проблема
Мноогооо вероятно

jbankov написа:bum_bum написа:Диодите имат + и - . Най-вероятно там се корени проблема
Мноогооо вероятно
Добре де, щом като се отвори вратата и диодите светват. Ако ги обърне няма изобщо да светнат, защото тока в обратна посока няма да минава. Така, че това отпада като вариант според мен.
По-вероятно е да се подава минимален ток към лампите от релето за плавно регулиране на светването и гасенето на плафоните. На лампите с жичка си им трябва доста ток докато светнат, а на диодите съвсем малко им стига за да муждукат. А акумулатора няма да се изтощи, защото след 20-тата минута престой се прекъсва тока към електрониката и няма да се подава към плаоните.
Колега пробвай като затвориш вратите дали след 30 мин. все още ще светят плафоните или ще са изгаснали.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-

има едни кондензатори в дим модула които немогат да се разредят достатъчно от диодните и затва светят... и мойте са така блеждукат 5 мин и огасват....
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
- surbina87
- кандидат ентусиаст
-
да обръщах ги и несветят и мен ме навява на мисалта че е нещо от релето но незнам каде се намира това реле за да го проверя и сичките машинки на вратите си работят защото като си ги отварям си задействат и плафоните си светват самоче като ги затворя и неогасват напълно значи това си работи. А колкото до крушките съм дал по 7 лв. на броика така че немисля че са калпави 

- surbina87
- кандидат ентусиаст
-
bmw325tds написа:jbankov написа:bum_bum написа:Диодите имат + и - . Най-вероятно там се корени проблема
Мноогооо вероятно
Добре де, щом като се отвори вратата и диодите светват. Ако ги обърне няма изобщо да светнат, защото тока в обратна посока няма да минава. Така, че това отпада като вариант според мен.
По-вероятно е да се подава минимален ток към лампите от релето за плавно регулиране на светването и гасенето на плафоните. На лампите с жичка си им трябва доста ток докато светнат, а на диодите съвсем малко им стига за да муждукат. А акумулатора няма да се изтощи, защото след 20-тата минута престой се прекъсва тока към електрониката и няма да се подава към плаоните.
Колега пробвай като затвориш вратите дали след 30 мин. все още ще светят плафоните или ще са изгаснали.
Колега много си прав но пак неизгасват а и като карам е много дразнещо защото пак така си мижат а попринцип като дам на контакт трябва да угаснат напълно а като си бутна копчето да си ги угаса си гаснат както трябва значи остава само релето но незнам каде се намира за да го проверя
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ти може и 70 да дадеш и пак да са боклук. Не е въпроса колко си дал, а колко е направил на твой гръб продавача. Аз преди 2 години ги продавах по 6лв тия с 10 диода и никой не се оплака от подобни проблеми 

- surbina87
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Ти може и 70 да дадеш и пак да са боклук. Не е въпроса колко си дал, а колко е направил на твой гръб продавача. Аз преди 2 години ги продавах по 6лв тия с 10 диода и никой не се оплака от подобни проблеми
добре де да приемем че е от тях но па сичките ли да са такива фалшиви поне една да е била свесна за да знам че е от тях те сичките така правят сега ще отида да ги проверя ще ги сложа на един приател в колата и ако е така значи са те и ще му ги обия в главата на тоя педал дето ми ги пробута
surbina87 написа:bum_bum написа:Ти може и 70 да дадеш и пак да са боклук. Не е въпроса колко си дал, а колко е направил на твой гръб продавача. Аз преди 2 години ги продавах по 6лв тия с 10 диода и никой не се оплака от подобни проблеми
добре де да приемем че е от тях но па сичките ли да са такива фалшиви поне една да е била свесна за да знам че е от тях те сичките така правят сега ще отида да ги проверя ще ги сложа на един приател в колата и ако е така значи са те и ще му ги обия в главата на тоя педал дето ми ги пробута
Според мен не е от лампите. Щом светят значи до дях достига маса и +. Някъде нещо не изключва напълно напрежението. Освен това тока в колата е 12V и няма как да се получи индуциране на напрежение. Търси проблема по веригата и ще стигнеш до проблемния компонент.
- surbina87
- кандидат ентусиаст
-
Добре де и аз мисля че не е от лампите но тогава защо не го прави със старите (обикновените) утре ще ги пробвам на друга кола да видя как ще са но слагах ги на номера и си гаснат както трябва аз мисля че е от релето дето ги прави да изгасват постепенно но незнам каде е то ако някои го е сменял или знае каде се намира ще съм много благодарен да ми обясни каде е за да го сменя и да видя дали е от него което сам почти сигорен че е това старите ми крушки са много опушени и сигорно за това не се е виждало че светят утре и в тях ще се загледам да видя дали е наистина така
- surbina87
- кандидат ентусиаст
-
Nasko_325TD написа::mhihi:
Vsi4ko si e iz4isleno za lampi s najejaema spirala!Sprete s tiq diodi!6te me razberete,no 6te e kasno!;)
Е то е много по готино с тея диоди ако предизвикват някви странични ефекти или нещо подобно сподели с нас
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2