Спукан интеркулер на 530d..

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Спукан интеркулер на 530d..

Мнение от boksioraE39 » 02 Авг 2010, 18:24

Здравейте колеги днес за първи път покарах колицата на прав участък където има възможност да се понастъпи след 100.. Карам си и усещам рязък спад в мощността.. Педала до доло и с 300-зора направи 180 и седи на 3500-оборота и неще повече.. Закарах я на диагностика и ми казаха че турбото и дебитомера работели добре а излизало като проблем въздуха.. Свалиха корите и видяха кулера доста умаслен и бил спукан.. Колицата си върви иначе но не е както трябва.. Какво ще ми препоръчате да търся втора ръка или да лепя този (зависимост колко е зле) ? И горе-доло какви парички струва втора ръка и лепенето/дали си заслужава? :dunno:
Мерси. :bchug:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

koko525da
Аватар

Re: Спукан интеркулер на 530d..

Мнение от koko525da » 02 Авг 2010, 21:19

:wave: колега не съм сигурен дали това е кулера :!: Аз имам същия проблем на директ до 3000 оборота а на спорт няма проблем :!: Казаха че това е натрупана грешка :!: Виж за най сигурно в ,,ДАРУ,, . НЕ се вкарвай още от начало на 530ката в разходи от недоказани мнения :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 02 Авг 2010, 21:25

koko525da написа::wave: колега не съм сигурен дали това е кулера :!: Аз имам същия проблем на директ до 3000 оборота а на спорт няма проблем :!: Казаха че това е натрупана грешка :!: Виж за най сигурно в ,,ДАРУ,, . НЕ се вкарвай още от начало на 530ката в разходи от недоказани мнения :yes:

Колега,да нямаш отстьпка в ДАРУ.Това е кола на доста годинки,а не космически кораб.
Та какво като кулера е спукан,и квартален маистор с манометьр в движение,след справка в аутадата ще може да реши проблема.
То това Дару все ви в устата,да не си мислите че там маисторите са извьнземни,все нормални хора са.
Успех на колегата с 30-ката
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 02 Авг 2010, 21:31

Обикновено си заминава маркуча за високото налягане(от изхода на турбото).Самата думичка "високо налягане" подсказва, че там е желателно смяна с нов.Не беше кой знае колко пари.Тук във форума някой колеги го лепят като слагат метално парче и увиват със здраво тиксо или вулканизират, но това си е временно решение.Виж първо дали найстина имаш спукан маркуч и ако е така, купувай нов.

koko525da
Аватар

Мнение от koko525da » 02 Авг 2010, 21:35

Имам отстъпка във повечето СЕРВИЗИ в СОФИЯ!!! Всяко мнение е лично и не ангажира никой от форума !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 02 Авг 2010, 22:21

интересно на място при диагностика какво виждат специалистите от дару или само на предположения карат?
така се пука този кулер,щото бил омаслен и айде занминал си...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 02 Авг 2010, 22:34

е колко ще да е този интеркулер-463лв е нов оригинален -сигурно има и под тая цена -329 лв в емкомплект 33
17 51 2 247 359 това му е номера според етк
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 02 Авг 2010, 23:18

koko525da написа:Имам отстъпка във повечето СЕРВИЗИ в СОФИЯ!!! Всяко мнение е лично и не ангажира никой от форума !!!

Че толкоз ли много ги посещавате тия сервизи....

и стига сте хранили човека.... струва си да се пробва със лепене... зависи къде изпуща/ е пробит, обаче... 2 ръка също върши работа стига да е здрав.

павката написа:интересно на място при диагностика какво виждат специалистите от дару или само на предположения карат?
така се пука този кулер,щото бил омаслен и айде занминал си...

и аз тва се чудя, на място тя не надува и няма да се чуе нищо... освен ако не е да си пъхаш пръста дупката :mhihi:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 03 Авг 2010, 1:13

колко трябва да надува 530-ката по дефолт?

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 03 Авг 2010, 12:10

koko525da написа::wave: колега не съм сигурен дали това е кулера :!: Аз имам същия проблем на директ до 3000 оборота а на спорт няма проблем :!: Казаха че това е натрупана грешка :!: Виж за най сигурно в ,,ДАРУ,, . НЕ се вкарвай още от начало на 530ката в разходи от недоказани мнения :yes:

Аз не съм автомат.
Изображение
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 03 Авг 2010, 12:55

Провери дали не изпуска налягане от връзките между кулера и тръбите - някой път скобите не са достатъчно стегнати и изпускат.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 03 Авг 2010, 19:08

колега втора употреба вървят около 150 лева,ако си намериш здрав взимай,кулера е част която може и да не е чисто нова
DIESEL POWER
Изображение

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 03 Авг 2010, 19:53

boksioraE39 написа:Здравейте колеги днес за първи път покарах колицата на прав участък където има възможност да се понастъпи след 100.. Карам си и усещам рязък спад в мощността.. Педала до доло и с 300-зора направи 180 и седи на 3500-оборота и неще повече.. Закарах я на диагностика и ми казаха че турбото и дебитомера работели добре а излизало като проблем въздуха.. Свалиха корите и видяха кулера доста умаслен и бил спукан.. Колицата си върви иначе но не е както трябва.. Какво ще ми препоръчате да търся втора ръка или да лепя този (зависимост колко е зле) ? И горе-доло какви парички струва втора ръка и лепенето/дали си заслужава? :dunno:

Колега, я кажи ти като смени филтъра на картерните газове чисто нов ли взе(комплект филтър с корпус) или само филтриращия елемент?

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 04 Авг 2010, 0:11

DAEL написа:
boksioraE39 написа:Здравейте колеги днес за първи път покарах колицата на прав участък където има възможност да се понастъпи след 100.. Карам си и усещам рязък спад в мощността.. Педала до доло и с 300-зора направи 180 и седи на 3500-оборота и неще повече.. Закарах я на диагностика и ми казаха че турбото и дебитомера работели добре а излизало като проблем въздуха.. Свалиха корите и видяха кулера доста умаслен и бил спукан.. Колицата си върви иначе но не е както трябва.. Какво ще ми препоръчате да търся втора ръка или да лепя този (зависимост колко е зле) ? И горе-доло какви парички струва втора ръка и лепенето/дали си заслужава? :dunno:

Колега, я кажи ти като смени филтъра на картерните газове чисто нов ли взе(комплект филтър с корпус) или само филтриращия елемент?

Комплект всичко от камор 93-лева.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 04 Авг 2010, 10:46

racing_team_vidin написа:колко трябва да надува 530-ката по дефолт?

най много до 2,2 бара- сток в движение напъната здраво
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Следваща

Назад към E39