Акумулатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Акумулатор
stony1 написа:rado.83 написа:Имам проблем с акумулатора, колата беше оставена в гараж доста време и сега акумулатора е изда багажа.
Дайте съвет какво да го правя?
На него пише: BMW 12V 65Ah 540A 110 RC 540 OCA
Като го замерих с уред показва: 3.58V
Мисля, че до сега не е зареждан с зарядно!
Колега, зареждай смело. Ако е бил здрав преди да падне до тези 3,58V всичко ще е Ok. Като го сложиш на зарядка, не му пускай повече от 6A заряден ток и го остави да се зарежда 24 часа.
Аз защо си мисля,че не трябва да е повече от 4А заряден ток при зареждане
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
И аз да споделя.Имах един монбат и бях забравил два дена колата в гаража с отворена врата та акумулатора беше се изцедил до капка.Заредих го и му направих и един тренировъчен цикъл и след това акумулатора си го карах още една година и си продадох колата с него.Не мога да се съглася напълно с Методи че щом акумулатора падне под 10 волта и е тотално заминал ако е много стар да но ако е по-нов няма проблеми да се възстанови но няма да е с пълния си капацитет вече.
Попринцип зарядния ток при бързо зареждане(около 8 часа) е 10% от капацитета,а за оптимално зареждане -към 6% за 12 часа.Най-точно е като се гледа електролита-като стане 1,28 сичко е чук.

- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
колега ще ти ползвам темата да попитам, когато го замеря моя показва 12.75V, а като работи колата - 14.50V. Това добри показатели ли са, и как да замеря дали гълта ток колата когато всичко е изкл.

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
dopestar написа:колега ще ти ползвам темата да попитам, когато го замеря моя показва 12.75V, а като работи колата - 14.50V. Това добри показатели ли са, и как да замеря дали гълта ток колата когато всичко е изкл.
14.5 постоянно ли ти го дава.Когато форсираш променят ли се стойностите
Горят ли ти крушки ?

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
dopestar написа:колега ще ти ползвам темата да попитам, когато го замеря моя показва 12.75V, а като работи колата - 14.50V. Това добри показатели ли са, и как да замеря дали гълта ток колата когато всичко е изкл.
Колега нормално е да ти зарежда толко динамото.Като мериш когато е запалена колата ти мери зареждането на динамото не акумулатора.Не се притеснявай от 14,2 до 14,6 си е в норма.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Най-добре е,ако постоянно напражението стои на 13,8-13,9V независимо колко консуматара са включени.При тези стойности акумулатора има възможно най-дълъг живот.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Също колеги искам да вмъкна в тази тема да не се подлъгвате да взимате по мощни акумулатори.Те продавачите казват, че няма проблем и т.н ама не е така.Акумулатора трябва да бъде толко колкото го дават по каталог.Ако е по мощен ще се товари повече динамото ще консумира от там повече гориво.Също така като динамото не смогва да го зарежда на максимум по бързо ще си замине и акумулатора.
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Колега ако не стане нищо след зареждането и си от софия пиши на лс мога да ти наемря на тънки пари акумолатор 

Бъди честен пък да става квото ще
Здравейте, съжалявам за закъснелия отговор, но така се случи!
Оставих акумолатора да се зарежда 24 часа, вдигна тока до 12,54V, сложих го на колата и запалих малко трудно, но запали, като изгасих не ми даде втори опит, не съм го мъчи за да не прецакам нещо!
Сега си взех BOSCH SILVER PLUS 65Ah, 610A, някой има ли впечатления от този модел?
Оставих акумолатора да се зарежда 24 часа, вдигна тока до 12,54V, сложих го на колата и запалих малко трудно, но запали, като изгасих не ми даде втори опит, не съм го мъчи за да не прецакам нещо!
Сега си взех BOSCH SILVER PLUS 65Ah, 610A, някой има ли впечатления от този модел?
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2