С какво мажете колата да не гние?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Re: С какво мажете колата да не гние?

Мнение от sas_88 » 30 Юли 2010, 19:15

А откъде се пазарува?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30 М20В20

Мнение от Koko Loko » 31 Юли 2010, 14:42

Битумът в отговора на Transportera, съм го виждал в магазин “Практикер“ :)
Трябва да чуваш колата!
Но когато слушаш жената, не значи че я чуваш :-)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: С 45-ти номер

Мнение от todor kerin » 31 Юли 2010, 15:05

Transportera написа:Ето този битумен препарат,много съм доволен,водата буквално се стича без да достигне до ламарината :yes:
Изображение

Тва го гледах онзи ден и се чудих дали да си взема.Как се ползва?Просто се нанася на чиста повърхност?Ако има ръждица как се процедира,само се неутрализира с препарат ли или се търка? :dunno: Тази материя ми е малко тъмна индия.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petar_Tonev » 31 Юли 2010, 17:03

моята е с намазана парво с грунд за ламарина кадето е и след това с боди 930 два пати я минах и сам мн доволен за сега няма проблем.Две котии ми стигнаха за виско!от големите оба4е 2.5 литра

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 31 Юли 2010, 21:03

Да от Практикера съм го купувал около 20 лв струва :yes: Две кутий ми стигнаха на мене за да мина цялото купе отдолу на 2 ръце и то стабилно нанасяне :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 01 Авг 2010, 13:20

Колеги, още далечната 2000 година мазах с подобни "асфалтови" бои, оправяхме ударена кола. На следващата разглобявахме за пълна ревизия на баща ми фалве-то, той категорично предпочиташе грунда и дори не си правих илюзията, че мога да споря с него. И няколко години след това отново правихме купето на първата.....А Голфчето замина отдавна. В момента е собственост на приятел на моят брат и там, където съм мазал "по социалистически" с грунд, без да жаля материала още не е мръднало. Направи си сам извода. Съветвам те, защото имам, макар и неголям опит. Недей да правиш едно нещо два пъти. Търси грунд. Задължително не най-ефтиния, търкай яко до ламарина и мажи като за последно. И то два пъти. И купето става столетник после :D
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 01 Авг 2010, 15:45

Всички подподови покрития на битумни(асвалтови)основи с времето се напукват.Някой ще попита защо!еми,защото от студа особено в зимните месеци,битумните покрития губят своята необходимата елстичност,а от там,напукване,проникване на влага и още по-лошо,луга!
Макар и да не виждаме с очите си,на всеки е ясно,че при движение на автомобила,панелите се огъват,особено пода.
Ако покритието е еластично,всичко е ок.,но ако не е?вече ви е ясно.
Колеги споменаха в по-горни постове,че BODY 999,не става за нищо.Тук мога да споря до утре сутринта ;) .
Продукта се води:еластично лепило,запазващо своите свойства без да променя своята структора при големи температурни амплитуди.Това гарантира,запазването на неговата еластичност,при тежки атмосверни условия.
Ако въпросното лепило се нанесе със специален пистолет,се постига пълно копие на оригиналното покритие.
Измазал съм кашони от него.Това е единствения продукт от гамата на BODY,който истински.
Всико,което съм написал е на база личен опит,а не чуто или прочетено от някъде.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 01 Авг 2010, 16:09

Ще извиняваш, ама както си го написал първо, че от Боди 999 нищо не става, а по-нататък описваш някакъв друг препарат на Боди, не можах да стопля кое хвалиш и кое не, и кой все пак е препарата, който препоръчваш.
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Борис_Малинов » 01 Авг 2010, 16:28

Писал съм,че колеги споменха за BODY 999,че не става.
А аз писах,че всико що е на битумна основа не става.Продукта на BODY,който е на асвалтова основа се води 930 и всъщност не става за нищо,докато BODY 999 се води еластично лепило е идеално антикорозионо покритие. ;)
Дано сега съм по-ясен.
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от стефан13 » 01 Авг 2010, 16:36

Колеги,ето нещо което в Германия се води едно от най добрите,правен е тест на продукта.
http://mike.british-cars.de/
Иначе бих заложил на оловен миниум при нанасянето на метал.Доколкото разбрах не е нужно повърхността да е 100% чиста.
Иначе за оригиналното покритие ако не е мръднало 999,или това от практикер ще е май най удачно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Борис_Малинов » 01 Авг 2010, 16:45

Грунд се полага задължително,но само с него работата няма как да стане.Той е устойчив на атмосферните условия,но неговата по основна функция е да осигури адхензия на подподовите покрития към ламарината и не само.
Епоксиден грунд има по всички панели на автомобила,както от вътрешния така и от външния им край.
Последна промяна Борис_Малинов на 01 Авг 2010, 16:56, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Борис_Малинов » 01 Авг 2010, 16:46

Грунд се полага задължително,но само с него работата няма как да стане.Той също е много устойчив на атмосферните условия,но неговата по-основна функция е да осигури адхензия на подподовите покрития към ламарината и не само.
Грунд има по всички панели на автомобила,както от вътрешния така и от външния им край.
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 02 Авг 2010, 10:17

Е точно на боди 999 да кажете - ИДЕАЛНО антикорозионно покритие - и сте работили с него ???

Кое му е антикорозионното. Аз лично на 2 коли съм виждал при заварка обработена с това боди, ръждата си избива през него за точно 6-7 месеца. Изобщо не е антикорозионно.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 02 Авг 2010, 10:46

ако искате антикорозия, трябва всяка наченала ламарина да се изреже и да се замени, иначе няма начин, както и да покриеш, с каквото и да покриеш - избива..
другото е временно решение.

Иначе и аз залагам на преобразовател, грунд и така - колкото издържи..

Аз съм малко по-извратен, обаче, гледам да не карам в дъжд, ама тази зима няма да се сдържа :mhihi:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Борис_Малинов » 02 Авг 2010, 20:03

deyan-enchev написа:Е точно на боди 999 да кажете - ИДЕАЛНО антикорозионно покритие - и сте работили с него ???

Кое му е антикорозионното. Аз лично на 2 коли съм виждал при заварка обработена с това боди, ръждата си избива през него за точно 6-7 месеца. Изобщо не е антикорозионно.

Колега да не бъркаш флаконите на BODY,които се водят шегрен,щот те наистина не стават за нищо.
Както казах,този продукт не променя своята елестичност в голям температурен диапазон.
Естествено,че преди да се положи върху панелите,е необходимо те се обработени префесионално за да стане запечатката.

Не държа никой да ми вярва,но с това се занимавам,и като правя автомобил давам гаранция за качаство. ;)
ИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30