проблем при топло време
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: проблем при топло време
raduslaf написа:vladi_a_i написа:Климатик има ли и пуснат ли е тогава...
Много правилен въпросНа мойта пуснех ли климатроника, 30 коня окуцяваха моментално
Мен точно това ме съмнява щом е с климатроник.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
vodichkata написа:значи ,сменил съм и бензиновият филтъп и немие включен климатика когато се спъва,просто от топлото.Обаче искам да подчертая че оборотите мени при по голяма консомация(чИСТАчКИ,парно,фарове). А изкам да попитам колко струва горе долу диагностиката в дарукар? И калко да обърна темата:Колко станаха едни фарове втора ръка запазени за IS KUPE H7. ПРИЯТЕЛИ МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА МНЕНИЯТА когатоне
Замери си алтернатора дали зарежда правилно...само като си пусна или фарове или реотаните от зад,познай колко си се заиграват оборотите

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- vodichkata
- Потребител
-
- Кара: IS"95 KOUPE
vladi_a_i написа:vodichkata написа:значи ,сменил съм и бензиновият филтъп и немие включен климатика когато се спъва,просто от топлото.Обаче искам да подчертая че оборотите мени при по голяма консомация(чИСТАчКИ,парно,фарове). А изкам да попитам колко струва горе долу диагностиката в дарукар? И калко да обърна темата:Колко станаха едни фарове втора ръка запазени за IS KUPE H7. ПРИЯТЕЛИ МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА МНЕНИЯТА когатоне
Замери си алтернатора дали зарежда правилно...само като си пусна или фарове или реотаните от зад,познай колко си се заиграват оборотите
И това съм направил . Замериха го на пълна консумация и ужкем всичко е наред.

- shaby
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 coupe M50TUB20
+1 за ламбда сонда... Компакта ми m43b16 се държеше по подобен начин - оказа се скъсан гофрирания маркуч след дебитомера. Погледни и него 

- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
vodichkata написа:здравейте приятели. карам is от три год.но имам проблем когато колата е топла имам чуството че 50 к. се губят . и по някои път на светофар едвам трагва и в такъв момент ако неподам много газ все едно ще угасне, а за превъртане на гуми и дума да нестава. Сменил сам всички видое филтри ,топлинен датчик на водата, свещи нови,чистих стъпковото моторче, и кво ли не още но подобрение няма. Някои казват че като се вклучи виското дърпа мощност ама пък чак толкоз неми се вярва. И при топъл двигател като имам консомация на ток(фарове,чистачки,парно)оборотите полудяват от 400 да 1200 и почва да гастне.Ходил сам поне на 4-5 диагностици всеки вика незнам кво и е и всичко е в нормите , вдигат раце и до там.Надявам се че все някои може да ми даде полезен съвет.БЛАГОДАРЯ ВИ.
Недей си давай парите за диагностики,казвам ти го защото съм патил преди.Имах проблем с колата,когато е топъл мотора при стартиране в първия момент направо почти гаснеше,ходих на 4 диагностики в различни маркови сервизи,като пари за това съм дал около 200лв,и в Дару съм ходил.90лв ми взеха за диагностика и проблема си остана.Тогава започнах със смяната на датчиците по мотора,един по един,когато имам пари си купя някакъв датчик,и когато смених на коляновия вал се оправи,така че тия 200лв направо им ги подарих,вместо да си купя някой консуматив за колата...
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
+1 за ламбда сонда,май само нея не си сменял
,обаче най добре отиди на диагностика първо 

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
Колега наскоро имах подобен проблем само, че не беше от топлото ами колата в ниските беше като спънат кон - хич не искаше да върви и след дълги умувания и ходене по майстори установихме, че проблема беше в датчика на разпределителния вал - сложихме нов - оказа се менте и нищо не стана, но когато сложихме оригинален от друга кола - всичко се оправи и колата тръгна като нова
лошото е, че оригинален датчик на колянов и разпределителен са по 190 лева парчето 

- vodichkata
- Потребител
-
- Кара: IS"95 KOUPE
ЗДР. Изкам да кажа че не е и от гофрираният мъркуч. чисто нов е.може да е от сондата но миналата година сложих чисто нова(бош), но това неозначава че не е пак изгоряла.понеже на една от последните диагностики диагностика ми вика:неработи, а, почна да работи ,а,работи , ето пак неработи. И така .после ми разви теорията че валовете от годините били изядени и затова няма да се оправи.Препоръча ми да я продавам а да не и сменявам сондата ит.н.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
износени валове на м42 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
павката написа:износени валове на м42
нали се сещаш, някой чул не дочул, че бмв е36 хаби валове и ...
очаквам да прочета , че и М50 хаби валове вече

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2