въпросче отностно трансплантация е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: Кольо
Мечтае да кара: Параход с шпер
Детайли за колата: ///М паркети

въпросче отностно трансплантация е36

Мнение от drift_streets » 28 Юли 2010, 20:55

Здравейте колеги значи имам няколко въпросчета относно трансплантацията дето правих днеска. Става дума за е36 купе е колата беше с двигател м50б20 и тъй като стария мотор за нищо не става намерихме един от е39 колата се води 523и м52б25 колата е била автоматик. Свалихме двигатела от е39ката и му сложихме скоростите и лапите от стария двигател всичко си пасна до сега всичко е 6 двигатела е в купето но не остана време да се занимавам кабелите и тъй като утре и това предстой искам да попитам някой знаещ за какво иде реч знам че няма да е лесно но няма да откажа някои и друг съвет.

Значи това са двата компютъра този които е с сините букси предполагам че е за скоростите ако греша някой да ме поправи .
Изображение

Тези двете малките букси с жълтото по тях мисля че са буксите за ламбда сондите дето са по надолу по генерацията защото двигателя е 4 другите две са си по местата на колекторите.
Изображение

Това са релетата зеленикавото реле получава информация от компютъра и подава ток на дюзите. Синьото неможах да разбера на пръв поглед каква му е функцията но и то се командва от компютъра някой ако има на представа да сподели .Тая черната кутиика вътре има 5 бушона и какво точно предпазват. А тая бялата букса мисля че това е за командване на уредите стартер масло датчици обороти и т.н
Изображение

А това е буксата където се вкючва в скоростната кутия тя мисля че няма да е нужна в цялата схема или ако е нужна някои ако знае да каже .
Изображение

Забравих да спомена колата беше с дясен волан тази от която взехме двигатела :)
В крайна сметка ме интересува на пръв погледа дали съм на прав път.
Благодаря предварително за отговорите :bchug:
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав Изображение
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

Аватар

Re: въпросче отностно трансплантация е36

Мнение от drift_streets » 29 Юли 2010, 22:44

Мерси за отговорите :lol: всичко си е на мястото някой ако прави тая гимнастика да пише на Л.С с удоволствие ще помогна :bchug:
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 30 Юли 2010, 22:35

А с програмата на еку-то на мототра кво направи, щото щеси търси кутията и ще забие в авариен, би трябвало еку-то да търси и АБС, АСЦ, километража и да влезе в авариен до 5500 оборота. Дай инфо за тези драми, имаш ли ги, нямаш ли ги и как се оправяш с тях.

Аватар

Мнение от drift_streets » 30 Юли 2010, 23:52

Ами още не сме се занимавали да връзваме тея неща целта за сега ни беше да се чуе мотора че изопщо пали . Имахме малко ядове с паленето ама го нагласихме просто имобилаизера докато намерим кои пин от ЕКУ-то е и да го вържем и да видим кое по точно не дава да работи самия имобилаизер оказа се че прекъсва стартера и дюзите. Утре или други ден ще се занимаваме с другите уреди за който ме питаш и в последствие ще видим какво ще мислим да правим с тея неща ;)

Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 01 Авг 2010, 11:46

Ако колата е единичен ванос, си мисля, че е ще е по-доре направо да си вземеш инсталация и еку от е36, защото ми се струва, че ще береш ядове с електрониката от е39ката заради изброените неща дето питам в горния си пост, но ще ми е интересно да видя как се справяш с тях, защото лично аз ги знам малко от обща култура и досега реално решение не съм видяли не знам каке с прави, та ще ми е интересно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 01 Авг 2010, 12:29

Най-интересното е,когато започне да си иска скоростите,ма как ги търси просто не е истина :mhihi:
Много хора се плашат да си вземат двигател от донор,който е с автомат,но погледанто реално е най-правилния избор.Най малкото на фона,че автомата запазва двигателя изключително много.В случая не казвам нищо ново.
И при мен мотора бе смъкнат от донор с автомат,с АСЦ и т.н.
Компа си искаше автомата,но не и АСЦ-то,предполагам,защото си беше свален от е36,а не от е39.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Аватар

Мнение от drift_streets » 01 Авг 2010, 22:55

Ами значи проблеми до сега няма днеска направихме уредите по таблото да работят вързахме имобилайзера и всичко нужно. Колата пали и работи добре още не сме я подкарвали щото не сме закачили кардана и скоростния лост.
Утре ще я закачим на компютъра да видим дали има някакви грешки и дали търси АСЦ-то . Работи се бавно защото и отделяме по 2-3 часа на ден утре може да пусна и някоя снимка.

Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 02 Авг 2010, 0:08

Борис_Малинов написа:Най-интересното е,когато започне да си иска скоростите,ма как ги търси просто не е истина :mhihi:
Много хора се плашат да си вземат двигател от донор,който е с автомат,но погледанто реално е най-правилния избор.Най малкото на фона,че автомата запазва двигателя изключително много.В случая не казвам нищо ново.
И при мен мотора бе смъкнат от донор с автомат,с АСЦ и т.н.
Компа си искаше автомата,но не и АСЦ-то,предполагам,защото си беше свален от е36,а не от е39.

АСЦ-то е нормално да не го търси, то си е вързано към купето дефакто, а не в инсталацията на мотора, на диагностиката просто казва, че е изключено,това не е грешка а състояние и там проблем няма. но от е39ка мотор нахендрен в квото ще да е другоси търси АСЦ заради АБС, ако има ДСЦ него си търси, там нещата са по-навързани и е по-сложно, смао не знам дали просто ги отчита като грешка или набива некви аварийни, не би трявало, ама де да го знаеш, а влиза в авариен също и когато не си намери таблото и дефакто не зане скоростта, и оттам връща на 5500 оборота.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 02 Авг 2010, 15:23

При мен компа също търсеше скороста на колата,и след малка интервенция почна да я намира. :mhihi:
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Аватар

Мнение от drift_streets » 02 Авг 2010, 16:15

Борис_Малинов написа:При мен компа също търсеше скороста на колата,и след малка интервенция почна да я намира. :mhihi:

колега я сподели на Л.С :mhihi:

Изображение

Назад към E36