С какво мажете колата да не гние?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
С какво мажете колата да не гние?
Колеги,идва зимата
и исках да попитам какво мажете на колата отдолу-под калниците?Лично аз съм се насочил да я мина с боди 999,било идентично с оригиналното покритие?!И ако има малко ръждичка как се процедира?Чистене с ръждопреобразовател(телена четка) и после директно боди?За праговете масло или грес е по доброто решение?
Благодаря предварително!

Благодаря предварително!
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Re: С какво мажете колата да не гние?
Сивото боди, дето стои като гума смятам, че е подходящо за подкалниците, то е близко до оригиналното покритие. Макар, че и черното боди става. Препоръчвам ти с четка да намажеш, а не да ползваш спрей, защото спрейовете съдържат доста по-малко материал и не пръскат за дълго, макар, че има недостъпни места, които само спрея ги оправя.
Последна промяна amd на 29 Юли 2010, 22:55, променена общо 1 път
BMW only!
- Skip_209
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ti
- Мечтае да кара: лястовица с рамка
стефан13 написа:Лично аз съм се насочил да я мина с боди 999,било идентично с оригиналното покритие?!И ако има малко ръждичка как се процедира?Чистене с ръждопреобразовател(телена четка) и после директно боди?За праговете масло или грес е по доброто решение?
Благодаря предварително!
преди бодито по-добре намажи с някакъв грунд,прави ми впечатление,че ако се маже директно с боди върху почистена ламарина избива пак ръжда през него.
а за четката или преобразователя мисля по-добре с четката.

www.Steroid-X.com
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
0887 474 880
Автосервиз SDP
Sofia DRIFT port
гр. София ул. акад. Дмитрий Лихачов 33
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
999 не струва, много лесно пробива през него.
Идеално е но да се изчисти перфектно повърхността,обезмасляваш и пръскаш с пистолет(не за боядисване
има си специялни) Аз си минах цялата кола с него на два слоя. Отиват около 9-10 кутии ако наливаш добре,една кутия е около 16-17 лева.
amd написа:Сивото боди, дето стои като гума .
Идеално е но да се изчисти перфектно повърхността,обезмасляваш и пръскаш с пистолет(не за боядисване

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
намери ме в скупе аз щи кажа колега 

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- JelioNikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `90 e30 sedan
стефан13 написа:Колеги,идва зиматаи исках да попитам какво мажете на колата отдолу-под калниците?Лично аз съм се насочил да я мина с боди 999,било идентично с оригиналното покритие?!И ако има малко ръждичка как се процедира?Чистене с ръждопреобразовател(телена четка) и после директно боди?За праговете масло или грес е по доброто решение?
Благодаря предварително!
Боди 999 не е добре за тази цел, пробвай с боди 930 или така наречения Антикор преди него обаче опитаи да махнеш колкото може ръждите с шкурка, намажи с някоя основа или грунд (нещо което взаимодеиства с ръждата) след това можеш да сложиш боя по желание и накрая Боди 930. Когато засъхне става подобен на гума и не е податлив към камачета и удари

- Icooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Котлон
- Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
- Детайли за колата: E38 740i
Вземи един телен накрайник за бормашината и на канал зачисти ръждите хубаво. След това купи 2 флакона черно шегре на спрей и го наръси внимателно да направи добро покритие. Ако ръсиш от канал те съветвам да си вземеш бояджииска маска(май че респиратор се казва) от някое левче или аптека.
Успех.
Успех.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Аз ползвам една боя 3в1 - преобразувател, грунд и черна боя. Взел съм я от Вилаз. Чужда някаква беше май. На един опел (92г) издържа две зими без да пробие през него (продадох колата и нямам вече наблюдение) - с телена четка и директно отгоре. Много съм доволен от тази боя.
За праговете, моите ги боядисах скоро и смених единия, накарах бояджията да ги мине с парафин отвътре (продава се на спрей - 30-тина лв някъде) - като го напече слънцето се стича във всички процепи и си е като оригинално покритие. Аз си обработих и вратите отвътре, че бяха тръгнали отдолу.
Гледам, че предишния ребилдър на 30-ката в чужбина е ползвал същото и ефект има, супер се е запазила. Като свалих предните подкалници още си седеше стария парафин и нямаше грам кафеникаво - само отдолу при свръзката с прага, където има най-много отлагания. Обработих го - и с 3в1, дано издържи повечко време.
Наложителна работа, все пак ламарините са си на 20+г.
За праговете, моите ги боядисах скоро и смених единия, накарах бояджията да ги мине с парафин отвътре (продава се на спрей - 30-тина лв някъде) - като го напече слънцето се стича във всички процепи и си е като оригинално покритие. Аз си обработих и вратите отвътре, че бяха тръгнали отдолу.
Гледам, че предишния ребилдър на 30-ката в чужбина е ползвал същото и ефект има, супер се е запазила. Като свалих предните подкалници още си седеше стария парафин и нямаше грам кафеникаво - само отдолу при свръзката с прага, където има най-много отлагания. Обработих го - и с 3в1, дано издържи повечко време.
Наложителна работа, все пак ламарините са си на 20+г.

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
Мерси колеги за споделените мнения!Ръждата е буквално минимална,и то само отзад при резервоара под железния предпазител на маркучите,и на въжето,но там вече ще се реже!Та има ли смисъл от още един защитен слой върху здравото покритие за по сигурно?Все пак са си 20годинки 

- Night_Shadow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30.......
И аз имах доста премеждия с ръждата тази година и след като се изкърпи колата,вътре е на мазах с едни слой боди 999,след като изсъхна върху него сложих боди 910(представлява едно сиво и е нещо го грунт ).Отдолу под колата повторих отново процедурата с боди 999 и върху него минах този път с боди 930 (то пък е на асфалтова основа и седи на гума като се постави,точно както е и оригиналното покритие).Дано да съм бил полезен.
Успех
Успех
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
стефан13 написа:...отзад при резервоара под железния предпазител на маркучите,и на въжето...
И аз имах там даже дупки към багажника, но всичко е разкости, всички тапицерии по целия багажник, завариха се и след това замазано всичко, със силикони (някакви тенекеджийски) и боя отгоре. До кога ще издържи, само времето ще покаже.
Но според мен, каквото и да правим - максимума е 4-5-6 години.
ПП Разбира се има и друга вариант - цялата кола на песъкоструй и после всичко от начало, ама отиваме на парите на е90 сигурно

FREE SPIRIT
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Чувал съм хубави отзиви за боята за кораби
(не се бъзикам).

Никой не мое ма връне на селу!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
ZINGA
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5