.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: ABS модул за тест
А какви са ти съмненията 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
~Мишо~ написа:А какви са ти съмненията
Преди време се скъса кабела на преден десен датчик за ABS.
И лампата светна. Аз отстраних проблема като поправих прекъснатия кабел. Лампата изгасна и системата работеше.
Но като палех колата и лампата премигваше съвсем леко. И така 1 година.
Наскоро лампата започна да светва в движение и като изгася и запаля колата не свети 5 мин. и хайде пак. Накрая светна за постоянно. На диагностика показва че има проблем с преден десен и заден ляв датчик.
От различни дати са грешките. Предположих, че грешката за предния датчик е от преди, но тази грешка не може да се изтрие.
Като проверих датчиците с ом-метър излизат здрави. Предните показват едни показания като им меря съпротивлението и като въртя колета. Задните също (малко по-малко съпротивление имат двата задни датчика). Няма признаци някой датчик да е прекъснат или да не дава импулси при въртене на колелото.
И за това се съмнявам в модула. Щом не могат да се трият грешките и дава проблем с датчиците.

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Къде беше прекъснат датчика,преди или след буксата? Това с мигането при палене го има и при мен,наблюдавал съм го и на други коли,според мен се дължи на пада на напрежение при палене и не е индикация за друго. Пробвай с друг модул,но според мен няма да е от него. На колата на Flymen му светна лампата след престой,на диагностика не се връзва,човека пробва с Reflex Plus 4130,КарСофт и още нещо май и нищо... дори компа на мотора не прочете... Вързахме моята и всичко излезе (човека се притесни да не помислим че не разбира
). Заключението беше - модула вероятно е изгорял,да пробваме с друг. Намерихме от морга - нищо. Оказа се че моят е същия (въпреки че по ВИН излизаше друг),закачихме неговият при мен и нямаше проблеми... Не сме я оправили още (че излязоха Жанти
) но мисля че ще е от датчик,или нещо по инсталацията.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
bmw325tds написа:........ На диагностика показва че има проблем с преден десен и заден ляв датчик............Като проверих датчиците с ом-метър излизат здрави.......И за това се съмнявам в модула. Щом не могат да се трият грешките и дава проблем с датчиците.
като ти показва на диагностика, че има проблем с някои датчици, няма смисъл да ги замерваш, те така от самосебе си няма да се оправят........и как очакваш да се трият грешките, като не си сменил дефектиралите датчици
Що не премериш датчиците директно на буксата на модула? Може някъде кабелите да са прекъснати от датчика до компа. Използвай осцилоскоп за да провериш сигналите на въпросните датчици на буксата на модула.
BaHka написа:Що не премериш датчиците директно на буксата на модула? Може някъде кабелите да са прекъснати от датчика до компа. Използвай осцилоскоп за да провериш сигналите на въпросните датчици на буксата на модула.
Това вече съм го правил:
bmw325tds написа:...Като проверих датчиците с ом-метър излизат здрави. Предните показват едни показания като им меря съпротивлението и като въртя колета. Задните също (малко по-малко съпротивление имат двата задни датчика). Няма признаци някой датчик да е прекъснат или да не дава импулси при въртене на колелото...
За проверката разкачих буксата от модула и директно на съответните пинове проверявах с ом-метър.
bmw325tds написа:...Преди време се скъса кабела на преден десен датчик за ABS.
И лампата светна. Аз отстраних проблема като поправих прекъснатия кабел. Лампата изгасна и системата работеше...
това с мигането и светването в движение, съм се борил с такива проблеми няколко пъти и всичките пъти се оказа помпата. Дай номера на компа за АБС-а, имам няколко, ако имам същия номер, ела да пробваш, но лично аз съм скептичен да е от него, но пък знае ли човек.
sonny написа:това с мигането и светването в движение, съм се борил с такива проблеми няколко пъти и всичките пъти се оказа помпата. Дай номера на компа за АБС-а, имам няколко, ако имам същия номер, ела да пробваш, но лично аз съм скептичен да е от него, но пък знае ли човек.

Колега ако може дай тел, на л.с. Ще ти звънна за през другата седмица да мина да направим тест.
Кой ноер трябва да гледам на модула? То самия модул е заврян под жабката.
Дано не е помпата, че много ще ме е яд.

Но щом дава грешка на датчиците ме съмнява нещо модула да не се е прее**л.
10 мнения
• Страница 1 от 1