Аларма при заспиване?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- koko525da
-
Аларма при заспиване?
Здравейте,алармата на колата се активира еднократно при заспиване на колата след 16мин. Какво значи тази еднократна аларма?
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Re: Аларма при заспиване?
това първо оригиналната аларма ли е?ако е най вероятно е програмируема функция- няква защита ако забравиш евентуално да я активираш-разкажи повече
- cls6666
- ентусиаст
-
koko525da написа:Слагана е допълнително и е със стандартните режими.
дай някоя снимка на модула или дистанционното,марка модел и други иначе гадаем
препоръчвам ти да търсиш схемата и да проследиш наново кабелите,някъде я диод е забравен или са взели ток от неподходящ бушон
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Най-вероятно има следене на консумацията на ток. махни тая функция на алармата и виж дали пак прави проблем.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
И аз имам подобен проблем. Аларамта ми изглежда слагана допълнително, но се активира от оригиналния ключ.
На два пъти ми се случи да заключа колата и след около 5 минути да се разпищи без видима причина или сътресение около нея.
Другата глупост е, че като отключа колата от ключалката на шофьорската врата и отворя врата също започва да пищи.
На два пъти ми се случи да заключа колата и след около 5 минути да се разпищи без видима причина или сътресение около нея.
Другата глупост е, че като отключа колата от ключалката на шофьорската врата и отворя врата също започва да пищи.
- cls6666
- ентусиаст
-
totopz написа:И аз имам подобен проблем. Аларамта ми изглежда слагана допълнително, но се активира от оригиналния ключ.
e това последното трябва да е така иначе ще превъртят ключалката и ще влязат вътре,нали смисъла е да отблъсне крадците
- totopz
- младши ентусиаст
-
Има логика, но се чудя какво ще правя някой ден, ако ми падне батерията на ключа или се развали дистанционното. Аз все ще си вляза в колата, но хората около мен ще ме гледат странно 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Ако си с големия борд, като започне да пада батерията започват да ти излизат едни надписи "Remote key batery" пък и тя пада постепенно, не изведнъж.
- cls6666
- ентусиаст
-
има си лек -нали имаш резервен ключ,може и багажника да отвориш и да извадиш клемата и т.н.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Оригиналната аларма свири и без ток 

- totopz
- младши ентусиаст
-
Проблемът е че имам само един оригинален ключ. Мислих да си изкарам резервен за 15лв. с който само да отключа, ако случайно загубя оригиналния.
Но това пищене ме уплаши. Все пак си мислих и вариянт, ако го закъсам някога и колата се разпищи просто да и резна кабела към сирената пък алармата нека работи
Но това пищене ме уплаши. Все пак си мислих и вариянт, ако го закъсам някога и колата се разпищи просто да и резна кабела към сирената пък алармата нека работи

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Моя съвет е да идеш при добър алармаджия да ти оправи работите че явно са ги пообъркали.

ако има блокировка няма да можеш да запалиш така че рязането на кабела е само временно решение до като се отстрани проблема задействал алармата.totopz написа:.... и колата се разпищи просто да и резна кабела към сирената пък алармата нека работи

- cls6666
- ентусиаст
-
gentata написа:Моя съвет е да идеш при добър алармаджия да ти оправи работите че явно са ги пообъркали.ако има блокировка няма да можеш да запалиш така че рязането на кабела е само временно решение до като се отстрани проблема задействал алармата.totopz написа:.... и колата се разпищи просто да и резна кабела към сирената пък алармата нека работи
тя блокировката е евс-а,а в оригиналните аларми има вградена батерия
- totopz
- младши ентусиаст
-
gentata написа:ако има блокировка няма да можеш да запалиш така че рязането на кабела е само временно решение до като се отстрани проблема задействал алармата.
На мен идеята ми е да мога само да отключа колата и евентуално да може да се тегли или да се качи на репатрак, ако загубя оригиналният ключ. То е ясно, че няма да мога да запаля.
Иначе не знам каква е алармата, но не свири през свирката, а има сирена в двигателният отсег. Под управлението на климатроника имам един червен светлодиод.
Тези неща ме навеждат на мисълта, че е някаква доработка.
Но не е голям проблема де. Надявам се да не си губя ключа, а и още не съм си изкарал резервен.
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2