Пуши?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Re: Пуши?

Мнение от DAEL » 29 Юли 2010, 10:00

Масло "хапва" ли?
И задължително смени филтъра на картерните газове!

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 29 Юли 2010, 10:03

DAEL написа:Масло "хапва" ли?
И задължително смени филтъра на картерните газове!

Сменено е преди няма и седмица маслото,ще изчакам още час че се прибрах преди малко и ще видя дали е мръднало на щеката.
Иначе филтъра ще го сменя но интересното е че защо от време на време няма грам пушак?! :dunno:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Дакела
Аватар

Мнение от DAEL » 29 Юли 2010, 10:08

Първо смени филтъра и после ще говориме! :)

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 29 Юли 2010, 10:18

DAEL написа:Първо смени филтъра и после ще говориме! :)

:yes:
Изображение
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 29 Юли 2010, 10:43

Колега и при мен пропушваше,точно като при теб,синъо бял беше при мен.След смяна на фълтър картерни газове спря да пуши така,но започна при натискане на газта по-агресивно да и зпушва съвсем леко черно.Отидох в Дару,и да видя пак това изпушване,какво ще е ..нормално било дизела да изпушва,ми отговориха.На диагностика я закачиха,всичко..но е нормално да изпушва,черно :yes:

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 29 Юли 2010, 10:54

Nikolay86 написа:Колега и при мен пропушваше,точно като при теб,синъо бял беше при мен.След смяна на фълтър картерни газове спря да пуши така,но започна при натискане на газта по-агресивно да и зпушва съвсем леко черно.Отидох в Дару,и да видя пак това изпушване,какво ще е ..нормално било дизела да изпушва,ми отговориха.На диагностика я закачиха,всичко..но е нормално да изпушва,черно :yes:

Дано ми се оправи само с филтъра! :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 29 Юли 2010, 11:15

Колега ако колата ти е 0600 нещо си, значи доста пуши бяло. Смени си филтъра на картерните газове и ако си сипвал от тия БМВ маслата, като минеш 7-8К км го сменяй, има много ментаци и това се случва често. Аз откакто махнах тия масла, разхода на масло падна драстично, същото се случи и с едно Е38 с твоя мотор. Ако си тоя който мисля, че си бягай при Васко ще ти оправи колата :)

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 29 Юли 2010, 11:29

eddy написа:Колега ако колата ти е 0600 нещо си, значи доста пуши бяло. Смени си филтъра на картерните газове и ако си сипвал от тия БМВ маслата, като минеш 7-8К км го сменяй, има много ментаци и това се случва често. Аз откакто махнах тия масла, разхода на масло падна драстично, същото се случи и с едно Е38 с твоя мотор. Ако си тоя който мисля, че си бягай при Васко ще ти оправи колата :)

Къде ме видя бре? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 29 Юли 2010, 13:07

При Васко :) просто 30д с бежова кожа, нов номер и стар фейс, предположих че си ти :)

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 29 Юли 2010, 13:48

Колега това което ще ти кажа най-вероятно може и да не е 1 към 1 с твоята кола, но все пак е дизел. Аз карам Е39 ТДС и до преди 5 дни пушеше същото като при теб като натисна kickdown, при мен също така не вървеше колата, а пък и протече помпата в крйна сметка като градински маркуч. Закарах я в Стефаново около Перник при един майстор, той я свали смени и всичко, направи и центровките на стенд качи я обратно и сега резултата е, че при kick колата въобще не пуши, върви повече и разхода ми падна с около литър. Ако искаш мога да ти дам тел. най-,малкото да се обадиш да питаш.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 29 Юли 2010, 17:30

boksioraE39 написа:Здравейте колеги проблема е следният карам от скоро Е39 530d (184hp) и започнах да забелязвам пушек от ауспуха сиво/син на цвят,интересното обаче е че примерно пуши и от време на време няма никакъв пушак спирам на място форсирам я и няма грам а от време на време прави облаци,ходих до едно майсторче пипа маркуча на турбото и каза че горе-доло добре надува има някакъв шум от турбото но щяло да кара уж.. Колата върви перфектно има мощ няма прекъсване и т.н Пали работи! Каза ми за въпросния филтър на картерните газове че можело да е от него? Има ли логика? Благодаря предварително.

колега ако не си го сменил този филтър веднага го сменяй за да не те боли главата после.Да възможно е да е от него
DIESEL POWER
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 30 Юли 2010, 18:21

Днес смених въпросния филтър и като извадиха стария беше на капут.. Минах около 150км от тогава от който около 100 извънградско и май го няма този пушак.. Ще я покарам събота и неделя повече и тогава ще се види но май е по-добре само си мисля че не върви нещо но може да е от жегите и климатика. :mhihi:
Изображение

Дакела
Аватар

Мнение от DAEL » 30 Юли 2010, 19:49

boksioraE39 написа:Днес смених въпросния филтър и като извадиха стария беше на капут.. Минах около 150км от тогава от който около 100 извънградско и май го няма този пушак.. Ще я покарам събота и неделя повече и тогава ще се види но май е по-добре само си мисля че не върви нещо но може да е от жегите и климатика. :mhihi:

И да почерпиш форума с една ....песен по твое желание! :lol: :bchug:

кандидат дрифтър
Аватар

Мнение от boksioraE39 » 30 Юли 2010, 22:25

DAEL написа:
boksioraE39 написа:Днес смених въпросния филтър и като извадиха стария беше на капут.. Минах около 150км от тогава от който около 100 извънградско и май го няма този пушак.. Ще я покарам събота и неделя повече и тогава ще се види но май е по-добре само си мисля че не върви нещо но може да е от жегите и климатика. :mhihi:

И да почерпиш форума с една ....песен по твое желание! :lol: :bchug:

При всяко гасене я форсирам и днеска и скъсах гъза но го няма пушака дано съм решил този проблем че е много куцо как беше... :dunno:

Ето: http://vbox7.com/play:4382deae :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d
Мечтае да кара: m6 grandcoupe
Детайли за колата: e39 01

Мнение от bigdady » 06 Фев 2014, 13:28

Айде да се включа и аз с пушенето.Колата е 2.5д 2001 163кс. Карам я предимно градско и днеска излизам на околовръсното от симеоновско
и като се захапахме с една е60ка зад мен гас до долу и след 3000 3500 оборота някаде от към 180 до 220 от зад зад мене беше яко димка.
Маслото е сменен преди 3к км кстрол 5в40 не го пипа ,всички филтри без картерните сменени, другото което е , че колата няма катализатори.
Иначе си върви перфектно пали гаси ускорява няма проблеми.Дали е от гадната нафта нещо или, преди като чели като сипвах една бяла го нямаше тоя пушек черен.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39