Друг километраж...не работи както трябва

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 530d F11
Мечтае да кара: m8 grand cope

Друг километраж...не работи както трябва

Мнение от georgyb » 28 Юли 2010, 11:11

Здравеайте колеги имам следният проблем.Смених си таблото на 530и защото прецаках стрелките на старото. Но новото не работи както трябва.Разни специалисти ме саветват да програмирам новото кам софтуера на колата и ще стане работата.Но не знам каде и как и кой може да ми помогне.Пмагаител.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520

Re: друго тъбло не работи както трябва

Мнение от IMB » 28 Юли 2010, 13:25

Какво не му работи както трябва на таблото. Не казваш какво табло /има ли борд и какъв/ на каква кола сменяш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 28 Юли 2010, 13:45

Специалистите хубаво са ти казали! Все пак са специалисти :mhihi:

Трябва да се прекодира, даже и да е най-тъпото табло пак трябва, единствено може да тръгне ако не е HIGH Bord и оцелиш да е от същата кола като екстри и купе (седан/комби) и скоростна кутия, тогава може да стане. Това са таблата с малък борд или без борд.
Без прекодиране и километрите няма да ти отговарят на досегашните. Също ако минаваш КАТ там обичат да сравняват рамата от скритото меню и може да се заядат нещо.

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 28 Юли 2010, 13:46

Колега от каква кола взе таблото и на каква го слагаш , че нещо не се разбира ?!? Ако со сложил от бензин да дизел няма да стане тая работа :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 28 Юли 2010, 14:49

Ама то верно в профила ти пише, че караш 525д, а таблото е от 530и, нещо не може да се разбере. Но не е това най важното - табло от бензин да тръгне на дизел не е чак такъв проблем, прекодирането също е лесно, проблема е във смяната на километрите и най-вече ВИН-а. Най-вероятно таблото е с М35080 (след като е от 530и) и ще трябва да намериш човек с програматор за тоя чип. Има и вариант да не се сменя ВИН-а на таблото, а на ЛСМ-а, за да ти угасне червената точка, но километрите пак ще са от другата кола ... но с този вариант става малко боза при кодирането.

Потребител
Аватар

Мнение от georgyb » 28 Юли 2010, 17:42

длагодаря за барзото одговаряне по моята тема колата е 530и новото табло от бензиново бмв сащо с голям борд като моето но не е от 530и.По принцип не знам от какво бмв е.

Потребител
Аватар

Мнение от FANTOM » 28 Юли 2010, 20:27

колега ако от дизел сложиш на бензиновото естествено таблото няма да отчита вярно , в твоя случей вземи отвори старото там има един чип в който е запаметен софтуера , накарай някой техник да ти запой на новото табло и си готов.

Потребител
Аватар

Мнение от georgyb » 28 Юли 2010, 20:27

badsharki написа:Ама то верно в профила ти пише, че караш 525д, а таблото е от 530и, нещо не може да се разбере. Но не е това най важното - табло от бензин да тръгне на дизел не е чак такъв проблем, прекодирането също е лесно, проблема е във смяната на километрите и най-вече ВИН-а. Най-вероятно таблото е с М35080 (след като е от 530и) и ще трябва да намериш човек с програматор за тоя чип. Има и вариант да не се сменя ВИН-а на таблото, а на ЛСМ-а, за да ти угасне червената точка, но километрите пак ще са от другата кола ... но с този вариант става малко боза при кодирането.

Колата е 530и с големия борд и голямата навигация,а новото табло е от бензиново бмв също с големия борд но не знам от какво бмв май е от 520и.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 28 Юли 2010, 21:21

FANTOM написа:колега ако от дизел сложиш на бензиновото естествено таблото няма да отчита вярно , в твоя случей вземи отвори старото там има един чип в който е запаметен софтуера , накарай някой техник да ти запой на новото табло и си готов.

Колега,гледам те оспамил си форума само с абсолютни глупости !!!
Вземи малко да се въздържаш,че ако по този начин се опитваш да трупаш мнения,в най добрия случай ще отнесеш някоя "награда" ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 28 Юли 2010, 22:17

georgyb написа:Колата е 530и с големия борд и голямата навигация,а новото табло е от бензиново бмв също с големия борд но не знам от какво бмв май е от 520и.

В такъв случай е важно да се погледне с какъв кодинг индекс е, т.е. да не е от много стара кола (преди 98г.). Например за твоята кола трябва табло с кодинг индекс 12, ако таблото е с кодинг индекс 11 (преди 98г.) няма да поддържа m54b30, няма как да се прекодира за твоята кола (поне аз незнам дали има начин :roll:) и съответно няма да ти работи коректно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 29 Юли 2010, 0:57

Чак сега видях темата ти колега!
Това предполагам е таблото, което ти пратих!? Това табло е за 520, 525 и 528 и както каза колегата @badsharki е с coding index 11. Този индекс обаче лесно може да се смени, като първо смениш VIN-а в таблото с този на твоята кола (ползва се програматор) и след това с последната версия на SSS се прекодира за твоята кола. Другия вариант е с tool32 и с PA Soft (BMW Scanner), но човекът, който го прави трябва наистина да си разбира от работата.
Както ти казах, ако няма човек около теб, който може да свърши работа ми се обади ;)

Потребител
Аватар

Мнение от georgyb » 29 Юли 2010, 3:41

mad_presley написа:Чак сега видях темата ти колега!
Това предполагам е таблото, което ти пратих!? Това табло е за 520, 525 и 528 и както каза колегата @badsharki е с coding index 11. Този индекс обаче лесно може да се смени, като първо смениш VIN-а в таблото с този на твоята кола (ползва се програматор) и след това с последната версия на SSS се прекодира за твоята кола. Другия вариант е с tool32 и с PA Soft (BMW Scanner), но човекът, който го прави трябва наистина да си разбира от работата.
Както ти казах, ако няма човек около теб, който може да свърши работа ми се обади ;)

ами по принцип няма никой покраи мен дето да може да прекодира таблото.Познавам едни специалисти в София ама проблема е че колата няма номера и не мога да я закарам до там.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 03 Авг 2010, 21:42

Se7ven написа:Специалистите хубаво са ти казали! Все пак са специалисти :mhihi:

Също ако минаваш КАТ там обичат да сравняват рамата от скритото меню и може да се заядат нещо.

извинявам се за спама, ама от кога тия дръвници от фирма КАТ са станали толкова отворени та ръчкат във скритите менюта на таблото :shock:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 03 Авг 2010, 22:27

NAPSTERS написа:
Se7ven написа:Специалистите хубаво са ти казали! Все пак са специалисти :mhihi:

Също ако минаваш КАТ там обичат да сравняват рамата от скритото меню и може да се заядат нещо.

извинявам се за спама, ама от кога тия дръвници от фирма КАТ са станали толкова отворени та ръчкат във скритите менюта на таблото :shock:

Някой на каналите си е купил Е39 и чете форума. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Re: Друг километраж...не работи както трябва

Мнение от cls6666 » 03 Авг 2010, 23:08

да бе сигурно като тия дето искаха да ми свалят лентата на стъклото-пък тя е ''заводска''
Изображение

Следваща

Назад към E39