Малко помощ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Малко помощ
Извинявам се много предварително, ако мястото на темата не е тук.
Така... да започнем отначало
. Значи от Пловдив съм и мисля да си купя кола Бмв е36 316 или 318 поради простата причина, че 320 и нагоре разхода на гориво се качва драстично както и частите поправете ме, ако не съм прав
. Ходих по автосалоните и гледам, че няма голям избор точно с тези е36 и баща ми ми вика най-добре от Германия, Холандия, Австрия да се отиде и да се купи и да се докара на собствен ход. Въпросите са ми следните:
1. Има ли някакви големи разлики между 316 и 318 от към гориво, части и самият двигател, защото бях чул, че м42 мисля, че беше е бил някакъв не много читав и искам, ако може и тука да ме светнете малко с тези двигатели как стоят нещата
2. От къде е най-добре да се вкара БМВ и като цена приблизително колко ще ми излезне до България като не смятаме регистрации и т.н.
3. Ако може да ми кажете също така данъците между 316/318 и 320 и нагоре голяма ли е разликата.
А замалко да забравя да спомена, че не искам да е Дизел понеже ще ми е първа кола и не искам да рискувам с тези Дизели
. А и по-нагоре забравих да спомена, че не искам ИС, а 4 врат седан 
Мисля, че е това за сега или поне аз не се сещам в момента друго. Много ще съм ви благодарен, ако ми помогнете и още един път се извинявам, ако мястото на темата не е тук просто съм нов и ...
Така... да започнем отначало

1. Има ли някакви големи разлики между 316 и 318 от към гориво, части и самият двигател, защото бях чул, че м42 мисля, че беше е бил някакъв не много читав и искам, ако може и тука да ме светнете малко с тези двигатели как стоят нещата

2. От къде е най-добре да се вкара БМВ и като цена приблизително колко ще ми излезне до България като не смятаме регистрации и т.н.
3. Ако може да ми кажете също така данъците между 316/318 и 320 и нагоре голяма ли е разликата.
А замалко да забравя да спомена, че не искам да е Дизел понеже ще ми е първа кола и не искам да рискувам с тези Дизели

Мисля, че е това за сега или поне аз не се сещам в момента друго. Много ще съм ви благодарен, ако ми помогнете и още един път се извинявам, ако мястото на темата не е тук просто съм нов и ...

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Малко помощ
Подробностите можеш да си намериш с търсачката, но се ориентирай към 318. Разлика в разходите с 316 няма, във вървенето има, но не очаквай чудеса. За данъците има калкулатори по нета, но ако 70-80 лв на година са ти проблем, значи има разлика.
Never mistake motion for action...
Ами разглеждал съм много неща по интернета, но и нямам много време да стоя на компютъра напоследък и докато видя това онова и трябва да ставам вече после пак трябва да търся друга тема и така много играчка и затова писах всичко на едно направо.
А тези 60-80 лева не са ми проблем, чудеса не очаквам. Няма да се правя на състезател нито няма да се газаря нещо с нея и да е злоба както повечето тинейджъри. Това ми е просто кола мечта от малък искам да си е взема и да си е карам с кеф, защото ми е на сърце... аз, ако искам да ставам състезател или да очаквам чудеса няма да си купувам кола за 3-4 хиляди, а ще си купя за 20 000 например нали така ?
А тези 60-80 лева не са ми проблем, чудеса не очаквам. Няма да се правя на състезател нито няма да се газаря нещо с нея и да е злоба както повечето тинейджъри. Това ми е просто кола мечта от малък искам да си е взема и да си е карам с кеф, защото ми е на сърце... аз, ако искам да ставам състезател или да очаквам чудеса няма да си купувам кола за 3-4 хиляди, а ще си купя за 20 000 например нали така ?

- pawe75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318i м43б18
- Мечтае да кара: e90
- Детайли за колата: м43б18 1996г. седан.
значи 318i м43 гори около 10/ 11 градско , извън града пада около 7.5 мотора е с верига и е подобрия вариант от м40 .Данъка на моето бмв 1996г м43 е 112лева.
BMW
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Градски привет
Браво за избора на марка
Защо не провериш за колица,тук във форума
Тук повечето хора си обичат колите, и шанса да вземеш нещо читаво е много по-голям,от колкото да ходиш по германии и т.н. Аз карам 318и , но моят съвет е вземи си 320и,за да не те е яд после
Успех с избора на кола
П.С. Да се похвалиш после 

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
pawe75 написа:значи 318i м43 гори около 10/ 11 градско , извън града пада около 7.5 мотора е с верига и е подобрия вариант от м40 .Данъка на моето бмв 1996г м43 е 112лева.
Напълно точно

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- snop4o
- Потребител
-
- Кара: колите на баща си и приятелите...
- Мечтае да кара: BMW E36 316,318,318is320
Евала на колегата дето пуснал тази тема...и мен ме интересуват абсолютно същите неща и до колкото съм понаучил от безсънните нощи прекарани във форума - бягай от дизел и 316 , гледай мотора да е с верига и годината да е след 94.
а за моторите кой е м40 кой м43 изобщо не ги знам,ако има някой коъто да е запознат със годините на моторите конете разхода и т.н. нека сподели.
И аз си търся Е36 4 врати 318,318is,320 и чакам да излезе нещо читаво и красиво в раздел Продава
Успех колега

а за моторите кой е м40 кой м43 изобщо не ги знам,ако има някой коъто да е запознат със годините на моторите конете разхода и т.н. нека сподели.
И аз си търся Е36 4 врати 318,318is,320 и чакам да излезе нещо читаво и красиво в раздел Продава

Успех колега

- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Някой ама много те е налъгал... 316/318/320 - като части нямат голяма разлика, имал съм 16-ка, сега имам 20-ка - същото ми идва, сега друг е въпроса за какви части си способен да отделяш пари - оригинала си е скъп винаги
Разход - айде хич да не почваме, има мнооого писано, голяма разлика в разхода няма - тия 15 годишни коли си нагоряват, 20-ката 12-15, 16-ката е малко по-малко, ама е относително - зависи от теб и от това как караш и от къде си. Няма смисъл мисля да ти казвам, че по-големия матор винаги е по-запазен, защото по-трудно си отива...
Друг съвет - не си взимай М40, търси си 318is или 320, разхода ще ти е много малко по-висок, но когато се наложи - ще имаш доста под капака. Гледай хубаво за удари - около Пловдив точно е пълно с боклуци по къщите, масово са удряни и са пръскени с 2-те леви после.
Ако ще вкарваш от Германия - гледай хубаво за ръжди, ако я вкараш от Италия си я обслужи хубаво, че знаеш мисля къде как се кара.
Имах 316-ка с М40 - за 1 година данъка беше около 20-25 лева, на 20-ката ще е 180-200 (моя не си го плащах аз).
Каквото и е36 да си избереш - гледай за ръжди (прагове главно) и удари, че после става страшно

Разход - айде хич да не почваме, има мнооого писано, голяма разлика в разхода няма - тия 15 годишни коли си нагоряват, 20-ката 12-15, 16-ката е малко по-малко, ама е относително - зависи от теб и от това как караш и от къде си. Няма смисъл мисля да ти казвам, че по-големия матор винаги е по-запазен, защото по-трудно си отива...
Друг съвет - не си взимай М40, търси си 318is или 320, разхода ще ти е много малко по-висок, но когато се наложи - ще имаш доста под капака. Гледай хубаво за удари - около Пловдив точно е пълно с боклуци по къщите, масово са удряни и са пръскени с 2-те леви после.
Ако ще вкарваш от Германия - гледай хубаво за ръжди, ако я вкараш от Италия си я обслужи хубаво, че знаеш мисля къде как се кара.
Имах 316-ка с М40 - за 1 година данъка беше около 20-25 лева, на 20-ката ще е 180-200 (моя не си го плащах аз).
Каквото и е36 да си избереш - гледай за ръжди (прагове главно) и удари, че после става страшно

Think. Believe. Dream. Dare...
Xscape написа:Друг съвет - не си взимай М40, търси си 318is или 320, разхода ще ти е много малко по-висок, но когато се наложи - ще имаш доста под капака.

м40 не си струва да се взима заради болестите му.. не друго
и какъв е тоя данък 20лв, аз за 18 плащам сто и нещо
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
10 мнения
• Страница 1 от 1