е46 318i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
е46 318i
Колеги здравейте!
Имам нужда от съвет за е46, 318 бензин. Тази сутрин запалих колата и след около 15 минути по светофарите, стрелката на температурата мина 12 часа с 2-3 милиметра надясно. Оставих я, за да не стане някакъв проблем, тъй като знам, че този мотор работи на висока температура. Скоро съм сменял термостат, разширително казанче и колемия маркуч, който излиза от казанчето. Колата не е прегрявана. До вчера си работеше нормално в жегите и по задръстванията. Отворих капака и не видях да има някакви течове. Нивото на антифриза е нормално.
Днес сутринта беше доста по-студено, но няма логика от това да мръдне стрелката. Имате ли представа какъв може да бъде проблемът? Доколкото разбрах колата има само един термостат...
Аз го смених с оригинален и не вярвам да дефектира след 2000км каране. Карам с червен антифриз и е доста повече от водата в радиатора. Някакви идеи?
Мерси предварително!
Имам нужда от съвет за е46, 318 бензин. Тази сутрин запалих колата и след около 15 минути по светофарите, стрелката на температурата мина 12 часа с 2-3 милиметра надясно. Оставих я, за да не стане някакъв проблем, тъй като знам, че този мотор работи на висока температура. Скоро съм сменял термостат, разширително казанче и колемия маркуч, който излиза от казанчето. Колата не е прегрявана. До вчера си работеше нормално в жегите и по задръстванията. Отворих капака и не видях да има някакви течове. Нивото на антифриза е нормално.
Днес сутринта беше доста по-студено, но няма логика от това да мръдне стрелката. Имате ли представа какъв може да бъде проблемът? Доколкото разбрах колата има само един термостат...

Мерси предварително!
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: е46 318i
Наистина няма логика. Системата хубаво ли е обезвъздушена? Колко ти стават твърди маркучите, забелязал ли си да има разлика в твърдоста преди и сега?
Може да провериш от скритото меню каква температура ти държи двиг. като работи.
Може да провериш от скритото меню каква температура ти държи двиг. като работи.
majstorapetkov написа:Наистина няма логика. Системата хубаво ли е обезвъздушена? Колко ти стават твърди маркучите, забелязал ли си да има разлика в твърдоста преди и сега?
Ами нормално твърди са. Дебелият маркуч става малко по-твърд, отколкото като е напълно студена, но мисля че това е нормално имайки впредвид температурата с която работят тези двигатели. За обезвъздушаването...нямам представа. Може ли от това да качва градуси?
Покарай колата и виж дали ще се качи стрелката над тези 2-3 мм, за които говориш, не е проблем, ако дори иде на следващото деление. Разбира се, ако тръгне да качва бързо ще спреш. Въпроса е да я поръчкаш малко! Казвам ти това, за да се установи дали турбинката на водната помпа не приплъзва и от нея да прави тая мизерия. Ако при ръчкане започва да вдига, това значи, че най-вероятно тя се ебава и ще се наложи да смениш и помпата. Имах такъв случай и проблема беше точно в това след като си сложил чисто нов оригинален термостат.
[quote="slitter"]Покарай колата и виж дали ще се качи стрелката над тези 2-3 мм, за които говориш, не е проблем, ако дори иде на следващото деление. Разбира се, ако тръгне да качва бързо ще спреш. Въпроса е да я поръчкаш малко! Казвам ти това, за да се установи дали турбинката на водната помпа не приплъзва и от нея да прави тая мизерия. Ако при ръчкане започва да вдига, това значи, че най-вероятно тя се ебава и ще се наложи да смениш и помпата. Имах такъв случай и проблема беше точно в това след като си сложил чисто нов оригинален термостат.[/quote
Да не би тази турбинка да се намира ниско в дясно като отвориш капака? В нея влизат два маркуча един под друг. Забелязах, че долния маркуч, който влиза е леко зацапан с антифриз. Сълзяло е леко. Водната помпа също е сменяна скоро
Възможно ли е да е само от тази турбинка? Или връзката на самия маркуч да не е стегната добре?
Да не би тази турбинка да се намира ниско в дясно като отвориш капака? В нея влизат два маркуча един под друг. Забелязах, че долния маркуч, който влиза е леко зацапан с антифриз. Сълзяло е леко. Водната помпа също е сменяна скоро

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Колега покарай колата както казва слитер и виж дали ще продължи да се качва повече от 2-3 мм. А ако продължи не спирай колата пусни парното на Мах (31градуса на топло) и перките да духат на Мах така ще охладиш двигателя. И според мен преди да почнеш да търсиш проблема в помпата първо направи една диагностика и виж дали някой от датчиците за температура не е заминал. На мен ми се беше прецакал датчика дето включва и изключва перката когато температурата почне да минава 93 градуса (майче толкова бяха
) и колата загряваше в трафиците. Също така когато е ръчках повече(беше зима и се заигравах малко да се пързалям
) също ми вдигаше температура. Оказа се че всичко е от този датчик на перката и сега вече всичко е наред и на трафици и на ръчка
. Но най-добре една диагностика за да покаже ако има нещо и така по метода на изключването ще стигнеш до проблема.

Водната помпа е сменяна също преди няколко месеца.
Тази турбинка обаче взе да ме съмнява, ако това в дясно от което излизат два маркуча един под друг е турбинката.
Долният маркуч е сълзял малко антифриз. Тя е с едно метално цилиндърче отгоре на Бош. Възможно ли е да е от хлабави връзки на маркуча с тази турбинка? Надявам се да не сменям пак водна помпа, тя е почти нова.

Долният маркуч е сълзял малко антифриз. Тя е с едно метално цилиндърче отгоре на Бош. Възможно ли е да е от хлабави връзки на маркуча с тази турбинка? Надявам се да не сменям пак водна помпа, тя е почти нова.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Колата ЩЕ ти загрява само в трафика - когато мотора работи, а колата не се движи.
Имам сходен проблем с твоя и от 2 седмици чета нашия и чуждестранните форуми - колата започва да загрява в трафик.
Отвори си от скритото меню температурата, ако имаш БК -> задържаш левич бутон на таблото, докато ти изпише тест - започваш да натискаш левия бутон, докато в дясно не смени цифричката на 19 -> сленят се он и офф ->трябва да натиснеш левия бутон когато е офф-> след това пак натискаш левия бутон докато в дясно цифрата се смени на 7.
Това ти е температурата.
Ще забележиш, че в движение стой в нормални стойности, но спреш ли с работещ мотор започва бавно но сигурно да се покачва.В момента, в който излезеш от задръстване - въздушното обдухване сваля температурата.
Възможните проблеми са 2:
Замърсени радиатори - ето ти една снимка да видиш какво имам в предвид:
http://media.snimka.bg/6759/019772694.jpg
http://media.snimka.bg/6759/019772695.jpg
Другата възможност е перката за охлаждане и по-точно модула за управлението и...
Имам сходен проблем с твоя и от 2 седмици чета нашия и чуждестранните форуми - колата започва да загрява в трафик.
Отвори си от скритото меню температурата, ако имаш БК -> задържаш левич бутон на таблото, докато ти изпише тест - започваш да натискаш левия бутон, докато в дясно не смени цифричката на 19 -> сленят се он и офф ->трябва да натиснеш левия бутон когато е офф-> след това пак натискаш левия бутон докато в дясно цифрата се смени на 7.
Това ти е температурата.
Ще забележиш, че в движение стой в нормални стойности, но спреш ли с работещ мотор започва бавно но сигурно да се покачва.В момента, в който излезеш от задръстване - въздушното обдухване сваля температурата.
Възможните проблеми са 2:
Замърсени радиатори - ето ти една снимка да видиш какво имам в предвид:
http://media.snimka.bg/6759/019772694.jpg
http://media.snimka.bg/6759/019772695.jpg
Другата възможност е перката за охлаждане и по-точно модула за управлението и...
Последна промяна Dimitroff на 26 Юли 2010, 13:52, променена общо 1 път
Радиаторът също е сравнително нов
6 месеца. Не вярвам да се е замърсил толкова бързо, че чак да прегрява...но може, знам ли... 

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
Колега няма смисъл да се гадае. Направи една диагностика и виж какво ще покаже. Дано да е от този датчик който ти казвам - сменя се много лесно и ще се разминеш най евтино
50 лв е. 

Ще направя диагностика. Дано си прав, колега. До сега под 100лв. за ремонти не съм падал.
Дано този път се размине.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
А перката работи ли както трябва ? (всъщност с 1 или 2 перки си??)
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:А перката работи ли както трябва ? (всъщност с 1 или 2 перки си??)
до колкото виждам е с 318и значи е с една перка или поне моето е с една

Dimitroff написа:А перката работи ли както трябва ? (всъщност с 1 или 2 перки си??)
С една перка съм. 318и 1.9. Не мога да разбера каква е логиката да направят тези двигатели да работят с такава висока температура (105 !!!).

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
Колега ако ти излезе че е този датчик ето номера и цената му... всъшност не е 50лв а е 35.77
(добре че Димитрофф се сети да го провери)
Номенклатурен номер : 13621433077
Описание : СЕНЗОР ТЕМПЕРАТУРА НА ВОДАТА
Ед.цена (с ДДС) : 35.77 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Номенклатурен номер : 13621433077
Описание : СЕНЗОР ТЕМПЕРАТУРА НА ВОДАТА
Ед.цена (с ДДС) : 35.77 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3