318 ис генерация
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
318 ис генерация
има ли смисъл да се слага генерация от 2.5тдс сток. или да си остане със стоковата на ис-а
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: 318 ис генерация
зна4и проблема е 4е на моита ис-ка някои си е правил та6ак с геберацията,има едни траби заварявани една в друга без резонаторно гарне ,тъи като са махнали катализатора,и само краино гърне имам и звука е отвратителен ,брам4и като опел ,има едно звънтене,и ми казаха да си търся по добре генерация от 2.5тдс отколкото да слагам стокова от ис
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
ti6000 написа:зна4и проблема е 4е на моита ис-ка някои си е правил та6ак с геберацията,има едни траби заварявани една в друга без резонаторно гарне ,тъи като са махнали катализатора,и само краино гърне имам и звука е отвратителен ,брам4и като опел ,има едно звънтене,и ми казаха да си търся по добре генерация от 2.5тдс отколкото да слагам стокова от ис
И аз страдах от това.Генерация без катализатор на м42 = мъка, мъка!Не знам как ще се отрази тази от 2.5 тдс, но ако слагаш пак от ис-ка, гледай да е с катализатор, щото къвто и да е резонаторът, все е в гъз.
- Deliriumz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 92' e36 318is
- Мечтае да кара: e46 330ci
Аз пък съм с стокова генерация(без катализатор) с крайно гърне на Шницер и бих казал че колата ми вади по хубав звук от 90% от 320 на пътя... Така че слагай си нормална генерациика без катализатор ами с някой резонатор и си готов... а ако имаш повече пари за даване сложи катализатор...
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Не ти трябва катализатор. Иначе и аз го имам този проблем с дрънчането, защото съм с права тръба, и с ИС-ково крайно гърне. Затова ще си сменям скоро гърнето и ще сложа някое спортно да не ми спира част от газовете точно на края 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
И без катализатор и с проходно гърне какво ще стане? Поредния селянин, който пуска алармите от където и да мине. Колата ти е хубава, недей прави цигании 

- raduslaf
- ентусиаст
-
bum_bum написа:И без катализатор и с проходно гърне какво ще стане? Поредния селянин, който пуска алармите от където и да мине. Колата ти е хубава, недей прави цигании
Не така, че половин година отговарях на описанието, а на моменти даже ме кефеше

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
между другото много хора си мислеха, че съм си направил Форда да бръмчи нарочно (щото 2.5 V6 само на крайно гърне си е доста шумна работа..), но просто това беше може би най-добрата конфигурация в съотношение - power - цена
разграничавайте едното от другото ! едни го правят за "гъзария" други с перформънс цели
разграничавайте едното от другото ! едни го правят за "гъзария" други с перформънс цели

- vanka7a
- ентусиаст
-
Разликата м/у селяните и мен е, че аз няма да слагам некви двуцевки с 2хФ60, ами нещо по-малко. Това го правя с цел да притъпя дрънчащия звук, пък и газовете да излизат още по-свободно. Правата тръба я сложих, защото ми казаха, че това няма ръждясване (След като видях тръбата се уверих, за какво става на въпрос
) и все пак абсолютно нищо не спира газовете, докато при резонатора пак има малко задържане 

- raduslaf
- ентусиаст
-
vanka7a написа:Разликата м/у селяните и мен е, че аз няма да слагам некви двуцевки с 2хФ60, ами нещо по-малко. Това го правя с цел да притъпя дрънчащия звук, пък и газовете да излизат още по-свободно. Правата тръба я сложих, защото ми казаха, че това няма ръждясване (След като видях тръбата се уверих, за какво става на въпрос) и все пак абсолютно нищо не спира газовете, докато при резонатора пак има малко задържане
Успех

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Как точно мислиш, че с по-свободно гърне ще притъпиш дрънчащия звук? По-скоро ще се усили.
Иначе аз излизам як селянин с ис-ката и двуцевка 2х63
Иначе аз излизам як селянин с ис-ката и двуцевка 2х63

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
bum_bum написа:Как точно мислиш, че с по-свободно гърне ще притъпиш дрънчащия звук? По-скоро ще се усили.

Колкото по-малко,толкова по-шумно,то си има изисквания за обем,дизайн вътре...vanka7a написа:... аз няма да слагам некви двуцевки с 2хФ60, ами нещо по-малко. Това го правя с цел да притъпя дрънчащия звук, пък и газовете да излизат още по-свободно...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- vanka7a
- ентусиаст
-
Хаха, а аз съм толкова тъп да сложа гърне, на което изходния отвор е по-малък от входния
Щом с по-малките е по-шумно, сега се замислям: "Абе дали да не сложа някое 2хФ100
" Или направо мога да махна крайното гърне, поне няма да се притеснявам, че малкото гърне може да ми надуе главата
Имам клипче със оригиналното гърне как дрънчи, като сложа друго гърне тогава вече ще видиме дали ще е "ОК" или не

Имам клипче със оригиналното гърне как дрънчи, като сложа друго гърне тогава вече ще видиме дали ще е "ОК" или не

- raduslaf
- ентусиаст
-
vanka7a написа:Хаха, а аз съм толкова тъп да сложа гърне, на което изходния отвор е по-малък от входния![]()
Щом с по-малките е по-шумно, сега се замислям: "Абе дали да не сложа някое 2хФ100
" Или направо мога да махна крайното гърне, поне няма да се притеснявам, че малкото гърне може да ми надуе главата
![]()
Айде, дръж ни в течение, че аз лично съм много любопитен има ли оправия звука на тая кола, или не

41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3